Първоначално изпратено от SubZero
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеНе си прав и мога да ти дам стотици примери тук, във форума. Всички чакат дъното и казват, че ще влизат след като се стигне то и акциите започнат да катерят! Гарантирам ти, че на цена 1,40 лв при възходящ тренд ще има в пъти по-голям интерес към Хима, отколкото в момента, или на левче примерно!
А аз имах предвид нещо съвсем различно - разни безумни типове обичат да си играят като харчат пари, за да вдигат индекси в края на сесията, сякаш слизането им под определено ниво е нещо страшно.
Ти, например, би ли си купил акции на Софарма на цена 3,10 ако без проблеми си пълниш на 3, а защо не и по-ниско.
Или онзи безумец с вчерашното изкупуване на Хим-а - за какъв дявол му беше да обира предлагането, след като продавача само чака някоя по-голяма оферта на бид-а за да зарадва съответния кандидат-акционер?
Те на това му викам аз манипулация - купуваш само, за да вдигнеш цената, без преди това дори да си опитал да купиш евтино. Не знам ти колко примера можеш да извадиш, но това, което описах го виждаме всеки ден и не трябва да го доказвам.
Всъщност, може това да не е манипулация, а обикновено малоумие, на на нашия пазара уж такива хора няма...
Last edited by SubZero; 16.12.2011, 10:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова изобщо не е така. При прилагане на маркет тайминг се предполага че обората на борсата ще се вдигне значително над фрии флоута ако се прави от всички. Лично по моята сметка за последната една година оборота е няколко пъти по-висок от колкото средното ниво на активите. И това при положение че правя маркет тайминг с максимум 40% от сметката ми. В повечето слвучай с между 5 и 15% от сметката.
В момента годишния оборота на БФБ е далеч под фрии флоута, дори и да вземем само компаниите от софикс. Това ясно показва че повечето спекуланти не правят и инвеститори не правят маркет тайминг. Че най-разпространената стратегия на БФБ е бай и холд.
"Това ясно показва че повечето спекуланти не правят и инвеститори не правят маркет тайминг" - това означава за мен че или хората във форума лъжат, че правят маркет тайминг, или въобще не търгуват на БФБ, или са прекалено микро!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеВзех,че се засрамих,Бабане.Ти продължаваш ли да се набабанваш при тимаджиите.Свиркай си,след като си се влюбил в тях.И ако имаш нужда от превод от руски,само дай знак...Ще ти подскажа "кой кой е".
Е поне сега ,май за първи път си призна.....Относно набабанчването....Нали всеки си управлява сам парите...
Пакетът според мен още не е свършил....но имам чувството,че продавачът ше вдигне офертите продава....а това си е един вид отстъпление....Лично аз очаквах днес да го закарат до към 1.20-22....
А и Батя е прав,че за първи път тук имаше изкупуване....малко....плахо...но ....Всяко нешо с времето си
Имаше едно време в този форум едно пожелание....Успех на всички спекуланти
Не е препоръка за покупко -продажба на ценни книжа
П.С.пОЖЕЛАНИЕТО Е ОТ ТЕМАТА вАЛУТНА ТЪРГОВИЯ И Е НА ПК
Коментар
-
Цитат:
Първоначално изпратено от първи стъпки
1. Не говоря от името на всички - това са мненията от този форум на уважавани инвеститори. Аз лично не процедирам така и съм критикуван не 1 или 2 пъти точно поради тази причина. Ако държиш ще ти дам примери на Гаки, Равновесие и много други /нищо лошо против тях, винаги съм казвал че и аз така искам, но нямам опита да надушвам дъна/ и още много, които процедират така. Може и ти да ги видиш - буквално са почти всеки ден тези тяхни коментари!
Първостъпчо, ако дъната на пазарите можеха "да се надушват" - самите пазари нямаше да съществуват под никаква форма. Ти си длъжен да опиташ - може да станеш ГуруТО, който надушва дъната..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
1. Не говоря от името на всички - това са мненията от този форум на уважавани инвеститори. Аз лично не процедирам така и съм критикуван не 1 или 2 пъти точно поради тази причина. Ако държиш ще ти дам примери на Гаки, Равновесие и много други /нищо лошо против тях, винаги съм казвал че и аз така искам, но нямам опита да надушвам дъна/ и още много, които процедират така. Може и ти да ги видиш - буквално са почти всеки ден тези тяхни коментари!
В момента годишния оборота на БФБ е далеч под фрии флоута, дори и да вземем само компаниите от софикс. Това ясно показва че повечето спекуланти не правят и инвеститори не правят маркет тайминг. Че най-разпространената стратегия на БФБ е бай и холд.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco
Не хвърляй всички милиони на БФБ-тУ, а извади само част от тях, които не ти трябват за текущият ремонт на 3-палубната ти яхта на дока и без ония, които си отделил за Поршето на гаджето...
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениенале?...
Не за друго, а защото мацките трудно възприемат ежедневните им необходимости от лукс да бъдат изместени от някакви отвлечени занимания на техните избраници..., а забравИ за възможността да й обясниш за съществуването на нещо по-значимо от нея самата и нейният маникюр (примерно)...
Присъстващите тук дами са доброто изключение!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеПървостъпчо, имам усещането (дано греша!... гадна удивителна!..., но не мога без нея...)..., та - имам усещането, че всяка твоя следваща стъпка по нищо не се отличава от предходната..., що така не можеш да направиш втората си стъпка - не зная... Може би, защото прекалено много обобщаваш, а това е предпоставка за грешки, дори и обобщенията ти да бяха "по правилата" (което си е цяла наука)...Ето:
1. Говориш от името на: "всички" - какво чакаЛИ и какво "никой" не бил следИЛ...
2. Говориш отвлечено: можеш да дадеш "стотици примери тук", но не ги даваш, но дори и да можеше да ги дадеш, нали знаеш, че те не биха придставлявали реалната извадка на ситуацията, която твоето въображение (не че не може, а) НЕ ИСКА да възприеме... "Гарантираш" РАЗНИ НЕЩА...
3. Какво пречи, т.нар. от теб "яки зорлии" , ако наистина са "ЯКИ", както ги определяш - да отидат на реалните нива, определени от пазара в сегмента на ордерите купува? Вероятно не са толкова "ЯКИ", нали?
КВо ще кажеш: а стига си се изхвърлял толкова много нависоко с необосновани с нищо думички, а? Мисля, че когато изпълниш това, заедно ще направим констатацията, че си почнал да правиш следващата си (ВТОРА) стъпка..., а после ще следва и третата...и т.н., докато стане времето и за "Прощъпулника" с питката...
Така де - твоите "първи стъпки" просто нямат край, но сполучливо си ги поставил в множествено число...
Нали не те обиждам с мнението си? Успехи!...(удивителната ми накрая е възклицание, затова си позволявам да я ползвам)...
С теб просто няма какво да коментирам, не знам за какво се заяждаш и обиждаш постоянно, но нямам намерение да идвам на твоето ниво - инвеститорско и интелектуално.Last edited by първи стъпки; 15.12.2011, 14:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеНе хвърляй всички милиони на БФБ-тУ, а извади само част от тях, които не ти трябват за текущият ремонт на 3-палубната ти яхта на дока и без ония, които си отделил за Поршето на гаджето...
нале?...Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеи кво стана сега... пак не успяхте да го съборите под 300 тоя пуст софикс.
ше го събаряте ли или не, казвайте да знам да вадя ли милионите"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеНе си прав и мога да ти дам стотици примери тук, във форума. Всички чакат дъното и казват, че ще влизат след като се стигне то и акциите започнат да катерят! Гарантирам ти, че на цена 1,40 лв при възходящ тренд ще има в пъти по-голям интерес към Хима, отколкото в момента, или на левче примерно!
А за да се стигне това дъно, трябва да се осигури купувач на яките зорлии! Стане ли това, започва катерене и наливане на пари от всички! То това е фаталното - никой не кледи коефициенти, перспективност, цена. Всички чакаме дъно, а докато е така, то може да се окаже на смешни нива!!!
Първостъпчо, имам усещането (дано греша!... гадна удивителна!..., но не мога без нея...)..., та - имам усещането, че всяка твоя следваща стъпка по нищо не се отличава от предходната..., що така не можеш да направиш втората си стъпка - не зная... Може би, защото прекалено много обобщаваш, а това е предпоставка за грешки, дори и обобщенията ти да бяха "по правилата" (което си е цяла наука)...Ето:
1. Говориш от името на: "всички" - какво чакаЛИ и какво "никой" не бил следИЛ...
2. Говориш отвлечено: можеш да дадеш "стотици примери тук", но не ги даваш, но дори и да можеше да ги дадеш, нали знаеш, че те не биха придставлявали реалната извадка на ситуацията, която твоето въображение (не че не може, а) НЕ ИСКА да възприеме... "Гарантираш" РАЗНИ НЕЩА...
3. Какво пречи, т.нар. от теб "яки зорлии" , ако наистина са "ЯКИ", както ги определяш - да отидат на реалните нива, определени от пазара в сегмента на ордерите купува? Вероятно не са толкова "ЯКИ", нали?
КВо ще кажеш: а стига си се изхвърлял толкова много нависоко с необосновани с нищо думички, а? Мисля, че когато изпълниш това, заедно ще направим констатацията, че си почнал да правиш следващата си (ВТОРА) стъпка..., а после ще следва и третата...и т.н., докато стане времето и за "Прощъпулника" с питката...
Така де - твоите "първи стъпки" просто нямат край, но сполучливо си ги поставил в множествено число...
Нали не те обиждам с мнението си? Успехи!...(удивителната ми накрая е възклицание, затова си позволявам да я ползвам)...
Last edited by zarco; 15.12.2011, 13:41."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнениеВзето е от шансон на М.Шуфутинский.Не трябва да се превежда буквално.Иронизира състоянието на борсата в настоящия момент.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМожеш ли,да ми го преведеш по смисъл, че не съм много на "ти" (за съжаление) с братския руски език
Коментар
Коментар