IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение
    Правилно казваш, фирмата има и кеш и имоти, а ние имаме хартии ...
    Поздравления за включването (мислех, че вече си спрял да пишеш)
    Ще си позволя да припомня чрез друг цитат, основните ви идеи:
    Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение
    Абе и тук хората бъркат акцията с предприятието. Едно е акция, а съвсем друго нещо е предприятието. Вярно, тук предприятието вече е спряло голяма част от основната си дейност и това се отразява до известна степен негативно и върху рентабилността на цинковото производство. Обаче това касае предприятието, а не акцията. Предприятието може и да бъде закрито, обаче акцията не следва да го последва, а може да си има собствен живот. Важно е каква цена определя пазара за акцията, ако има хора които са готови да плащат по 20лв., значи може и 20 лв. да струва акцията тук, дори и да нямаме предприятие.
    Я си представи например че един фонд е сложил добра сума в тази акция, как ще реагира фонда при сегашното положение? Дали няма да му е по-евтино и ефективно да подкрепи акцията с по-малка сума отколкото би му струвал един спад? А това дали има предприятие е извън сметките и е без значение. Икономика, нищо лошо няма.
    Затова пак казвам, недейте да бъркате термините акция и предприятие.
    Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
      Сложно го каза. Да обобщим - не съм най-умния, но определено си най-простото парче на бфб Личи от 3500 км.
      Не знаех, че очи наврени в гъз виждат на 3500 километра.
      Ах, ти, перверзник такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
        Мен много ме изкефи и становището ти за "чистата" акция. - която не зависи от никакъв фундамент Мисля, че това е върховната еволюция, най-съвършенното състояние на една борсова "хартия" - нещо като йога в медитация, който вече левитира над материята Докато на други борси такива 'хартии' се спират от търговия, то такова състояние на съвършен екстаз, засега е възможен може би основно на бфб
        Ха така,смеехте се на Каровата теорията за "чистата акция",ама то какво излезе,на БФБ-то пълно с такива абсолютно "изчистени акции".

Коментар

• не е проблема в цената, просто тези които имат пари, когато няма какво да купят не купуват
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
            Не няма да стане защото там собствениците държат над 50 процента и ти може да си купуваш колкото си искаш акции и да ходиш на общи събрания, но няма да можеш нито да смениш управлението нито да прокараш някакво решение.
            За съжаление 2005-2007 когато навлизаха чужди пари на БФБ надойдоха предимно портфейлни инвеститори, а по-малко такива които са стратегически и такива които искат да купуват цели компании.

Само такива имат достатъчно пари да предложат серионзна цена, на която и Мажо няма да устои и ще продаде. Всичко е за продан, но си има цена.
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
              Много лесно как. Казах - става с пари!
              Не няма да стане защото там собствениците държат над 50 процента и ти може да си купуваш колкото си искаш акции и да ходиш на общи събрания, но няма да можеш нито да смениш управлението нито да прокараш някакво решение.

Коментар

Тези "артии" давата и право на глас в ОСА

Купи си над 50% от артиите и управлявай компанията
                Колко компании на БФБ имат фри флоут над 50%? Или колко компании реално раздават приличен дивидент, разбирай поне 6-7%, колкото са лихвите за годишен депозит?
                Затова цената на акциите у нас се определя главно от пазара, според търсенето и предлагането.

Коментар

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
                  Геко и как ще превзевмеш компания на БФБ, например твоите любими Синергон и Химимпорт.
                  Много лесно как. Казах - става с пари!
                  There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Само не казвайте, че нищо не е за продан или че е невъзможно - всичко си има цена. Има едно, което явно някои не разбират - всичко си има цена, но става с пари!
                    Геко и как ще превзевмеш компания на БФБ, например твоите любими Синергон и Химимпорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнение

Само не казвайте, че нищо не е за продан или че е невъзможно - всичко си има цена. Има едно, което явно някои не разбират - всичко си има цена, но става с пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Велик си Каро.....Никога не съм мислил че твоята теория ще излезе вярна поне за България и нейната борса...
                        В момента ситуацията е такава защото и фирмата да има 100 м. кеш и още 100 м имоти и произв.мощности , пазарната и капитализация ще бъде за 50 м. защото благодарение на БФБ ,ДФ ,ИП ,мажоритари и всички ние сме станали някаква пародия и всички гледат да вземат най голямата хапка......

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                          То е същото и със загубите - ако не продаваш, си остават само на хартия
                          Е, ако са от читави компании прибираш и дивидентче.
                          Така е но но си на борсата да печелиш а не да колекционираш акции с постепенно падаща доходност последните пет години........

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Зимата на 2008 г. беше много тежка, оттогава залюбих Петролката и табаците ,те ме измъкнаха от кашата на оптимизма и вечната глупост да държиш една акция докато само цената на хартията от която е направена остане в наличност....
                            То е същото и със загубите - ако не продаваш, си остават само на хартия
                            Е, ако са от читави компании прибираш и дивидентче.

Коментар

• Първоначално изпратено от frei1974 Разгледай мнение
                              Хахах -глупости аз също сам оптимист-или по-скро Реалист-а тези състояния ги минах доста отдавна.Според мен сме близо до дъното-ако не сме го стигнали вече.Късмет-и леко с нервите.

Зимата на 2008 г. беше много тежка, оттогава залюбих Петролката и табаците ,те ме измъкнаха от кашата на оптимизма и вечната глупост да държиш една акция докато само цената на хартията от която е направена остане в наличност....

Коментар

• Я ! Ама ти започна да схващаш за к'во иде реч !
                                След още някой и друг месец може и реалист да станеш

Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                                Това не е реализъм

Това е перверзия някаква - не съм очаквал че за ДФ акциите НЯМАТ НИКАКВА СТОЙНОСТ, така и парите на вложителите при тях не означават нищо за тях - просто очевидно ги третират като дойни крави - с парите на балъците , които са вложили при тях

Та това, няма как да е реализъм, а това си дива перверзия (меже би съм станал и аз перверзен, а не реалист!)

Коментар

Working...
                                X