IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Аз съм от по-малко богатите, но портфейла ми е 95% имоти, 2-3% гърне със ценни метали и монети, които броя като Тахил Бей вечерно време зад дебелата врата на тавана и останалото депозити и застраховки.
    Не би купил акции сега, или не би го направил никога?

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
      За мен всеки човек трябва да си направи портфейл на парите. Примерно за по-богатите той може де се състои от недвижимости, акции, злато, депозит и каквото решат друго. За по-малко богатите може да бъде само акции, депозит и злато. Просто не е редно всичките пари на човек да бъдат на 1 място. ПИБ между другото се опитват да "образоват" депозантите си с 2 продукта, обвързани с акции и ми е любопитно какво ли са привлекли там. А майсторството е човек да променя % съотнтошението на активите си /примерно в добри времена 80% акции, 20% депозит, при кризи 80% депозит, 20% акции и другите активи по същият начин/ съобразно обстановката, но последното явно е доста трудно.
      Изглежда много сложно да се насади масово инвестиционна култура в БГ.........

За мен по просто е Законодателя да вмени на ПФ, не само частните разбира се, да инвестират някаква част от приходите си на БФБ, което да доведе до капитализиране на борсата........

НО преди това трябва да се направят мноооооооооого промени, сергийката - наречена БФБ, да работи, като борса, за да не изтекат парите на Пенсионерите.....

В момента, някой хора печелят на БФБ, но начина по който печелят е различен от начина по който се печели на ДАХ или ако щете на РТС.......

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
        За мен всеки човек трябва да си направи портфейл на парите. Примерно за по-богатите той може де се състои от недвижимости, акции, злато, депозит и каквото решат друго. За по-малко богатите може да бъде само акции, депозит и злато. Просто не е редно всичките пари на човек да бъдат на 1 място. ПИБ между другото се опитват да "образоват" депозантите си с 2 продукта, обвързани с акции и ми е любопитно какво ли са привлекли там. А майсторството е човек да променя % съотнтошението на активите си /примерно в добри времена 80% акции, 20% депозит, при кризи 80% депозит, 20% акции и другите активи по същият начин/ съобразно обстановката, но последното явно е доста трудно.
        Аз съм от по-малко богатите, но портфейла ми е 95% имоти, 2-3% гърне със ценни метали и монети, които броя като Тахил Бей вечерно време зад дебелата врата на тавана и останалото депозити и застраховки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
          И с три кози,и без кози,все тая.Ъпърите Бог да ги прости.
          Гаки, с тая лодчица да не срещнеш челно Флагмана и флотилията, че тогава лошо

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение

Тук 1% от спестяванията са в акции (родни и чужди такива), без коментар дали материала е прост или индустрията има да учи.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Голем смех..... стълбове, пенсии, работни места, ако може някой друг да му спечели парите на борсата.
              Продължавам да се смея......
              Не знам какво е смешно, но в Щатите огромна част от населението именно на това разчита и резултатите на фондовете им към днешна дата по-скоро оправдават подобни очаквания. Съответно имат и добре развита индустрия в този бранш, с добре платени служители.

Тук 1% от спестяванията са в акции (родни и чужди такива), без коментар дали материала е прост или индустрията има да учи.

Та така.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
                Именно, те са тези дето трябва да дават пример, ама нейси
                Е няма да стане Уолстриит никога

Ама поне да е място където хората да могат да вкарват едно 20-30 % от спестяванията си, третият пенсионен стълб и той да участва там, да се инвестират тези пари в БГ компании - да увеличават капитала си, да отварят нови работни места - това е начинът
                Приятелю, трябва само да пишеш в постовете си никнейма (нищо друго) и е достатъчно да разберем какви мисли блуждаят в главата ти.

Голем смех..... стълбове, пенсии, работни места, ако може някой друг да му спечели парите на борсата.
                Продължавам да се смея......

Коментар

• Много по- бързо от колкото си мислиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    ХА-ХА Това за форекса беше много смешно
                    Още по-смешното е, че от същите хора знам как имало някаква статистика, която ясно показвала как 95% от форекс дилърите фалират в даден момент!!!

Коментар

• ХА-ХА Това за форекса беше много смешно

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        [I]Kir

Ооо, много си прав, БГ-ца ще се включи само от завист, ма как може Вуте да е напред от него, абсурд - това му е основната движеща сила,ко да пайш, народопсихология...
                        Така е. Гледах май в някакъв филм как сериозен инвеститор се качва в такси и шофьора започнал да му обяснява колко се печелило от борсата. Инвеститора после вика - от този момент започнах да продавам!
                        И аз съм говорил с 5 - 6 човека да вкарат някакъв % от парите са на БФБ и срещнах 2 отговора:
                        1. "Кажи ти колко си напред и като се удвоиш поне, пак ще говориме" - не можах да обясня, че има моменти за покупки и други за продажби и да не ги смесват.
                        2. "Ти луд ли си да рискувам пари за някакви 20-30% годишно, аз толкова правя на ден от Форекс примерно или един каза, че щял да купи апартамент/и" - това са отговорите на по-рисковите хора.

Коментар

• Да това съм го наблюдавал през годините

Коментар

• Kiro Разбира се, че има и чужденци с големи депозити, а пари на лаици на борсата се вкарват на етапа когато всичко гръмне какви печалби са направили някои

Ооо, много си прав, БГ-ца ще се включи само от завист, ма как може Вуте да е напред от него, абсурд - това му е основната движеща сила,ко да пайш, народопсихология...

PS Ама и е прав да чака още де като си помислиш.
                            Да ти п..я на борсата, дето 3мес.новобранец като мене вчера имаше над 1% от оборота. Днеска не е така че свърших кеша. Ма ще събера още де.
                            Какво да правя - те не спират промоциите напоследък, и все на хубави акции...
                            Last edited by pipbel; 08.02.2012, 18:31.

Коментар

• Разбира се, че има и чужденци с големи депозити, а пари на лаици на борсата се вкарват на етапа когато всичко гръмне какви печалби са направили някои

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Възможно ли е част от тези милионни депозити да са на гърчоля....

Коментар

Working...
                                X