IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Момчета няма място за сравнение между ябълката и БГ компаниите без дивидент. С кои да ги сравниш с трите Б ли- Банев , Божков, Бедо А ТИМ е без аналог. Голямата разлика е е че дори и когато не раздават дивиденти не точат фирмите с незаконни практики, а увеличават не само иновациите и продажбите, но и резервите си. Има контрол и прозрачност.С други думи не крадат миноритарите. Това личи и по цената на акциите и доверието в нея.В БГ има и донякъде подобни акции- на секундата се сещам за ГАГБТ, ЕМКА, УНИПАК, но другите некоректни са много повече и емблематични. Самия факт, че започва изплащане на дивиденти е доказателство , че компаниите с дивиденти са успешните и желани- Пример - Кока кола- харесвана много от Бъфет, но такива са и повечето- тук излключението с Ябълката потвърждава правилото
    Това.....ЕМКА ...Е ЕДна изключителна акция....първата сделка за януари 2012г....е на 24 януари...За март месец....между 8 и 19....няма сделка......Изключителна акция...само за хора ссъс здрави нерви.

А УНИПАК....Е НАПРАВО ЗА супер инвеститори....

Пазарна капитализация8,404 млн. лв
    Общо книжа2 271 980
    Среднодневен оборот за последните 12 месеца254 лв52-седмично дъно (04/10/2011)3,250 лв
    52-седмичен връх (08/06/2011)4,747 лв

От 1.01 2012....има 2 сделки ....на стойност под 1000лв...

Е те това са акции за профита (кат Монти и Кире).....купуваш и забравяш )....То и да се сетиш за тях ...същата работа

Господ да пази Борсата ни от такива ИНВЕСТИТОРИ и СПЕКУЛАНТИ....

Коментар

• Дивидента си е една нотка на успокоение на изнервеният инвеститор и спекулант ,че рано или късно ще си върне парите. Подкрепата или така нареченото обратно изкупуване също е надежда че лошите времена ще минат с обратното изкупуване а при бичи пазар акцията ще дръпне благодарение на менинджънта...
      Мажоритари като шефа на Корп или Събев не вдъхват доверие но по добре такива крепящи с нестандартни методи фирмите си отколкото като цитираните по долу със сринати акции по 70 -80% и единствените пъти когато се сещат за миноритарите си когато правят увеличение на капитала.... ...

Та не обичам да чакам ГОДО.....даже и да е ясно че все някога ще дойде.
      Та се връщам за ХИМ и сие.... 2010 г. стомна ,2011 стомна за вода ... тази да не се счупи стомната....

Коментар

• Момчета няма място за сравнение между ябълката и БГ компаниите без дивидент. С кои да ги сравниш с трите Б ли- Банев , Божков, Бедо А ТИМ е без аналог. Голямата разлика е е че дори и когато не раздават дивиденти не точат фирмите с незаконни практики, а увеличават не само иновациите и продажбите, но и резервите си. Има контрол и прозрачност.С други думи не крадат миноритарите. Това личи и по цената на акциите и доверието в нея.В БГ има и донякъде подобни акции- на секундата се сещам за ГАГБТ, ЕМКА, УНИПАК, но другите некоректни са много повече и емблематични. Самия факт, че започва изплащане на дивиденти е доказателство , че компаниите с дивиденти са успешните и желани- Пример - Кока кола- харесвана много от Бъфет, но такива са и повечето- тук излключението с Ябълката потвърждава правилото

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Монти....и идея си нямам кой дава дивидент....не ме интересува.Аз търгувам индекси и то гледам да е дневна търговия.На нашата борса търгувам САМО ликвидни акции...а не чикии...За мен раздаването на дивидент по време на финансова криза е супер рисково....по-добре е да има буфери.Изключвам АДСИЦ там законът ги задължава.Но да ми кажеш,че примерно една банка трябва да дава дивидент сега е хубаво....е просто лаишко.Както и ти и някои други твърдите ,че определени дружаства надували печалбите си ....за да плашат повече данък на държавата....по време на криза.Когато цар КЕш командва парада....

Не ми се спори....

П.С. сега погледнах котировките на ЦКБ ...с 3К акции не можеш и една стотинка да я свалиш....а при зърнените дори не можеш и първата оферта купува да минеш
          ...така,че не се мъчи да "сриваш пазара"

Хайде Успех

Е щом смяташ че стоиш умствено над менинджънта на Доиче банк
          А относно ЗХБГ и ССВ хвърли тези акции и ордерите ще тръгнат да се местят надолу въпреки че има толкова желаещи....до края на седмицата ще го видиш и по двете позиции обедните часове....
          Не е препоръка....
          П.П. Не искам да ти развалям настроението и да те обидя , но лош менинджънт ,плюс липса на дивиден, плюс стъкмистика е равно на лош инвеститор....какво правиш там и какво очакваш . ТИМ на яхтите си ли да те вози....
          При едно от тях да кажем че си сбъркал, но и при трите .....алтруист ли си ,мазохист ли си ..

Коментар

Кои технологични компании плащат дивиденти

Сред повечето компании от Силициевата долина дивидентите се смятат за старомодни и спиращи растежа

http://www.investor.bg/forum/newrepl...1&p=1059234393

Това го оставям Монти да го коментира....ако иска де
            Може и Киро да се изкаже

Естествено, че компаниите които имат проекти, имат започнати начинания за десетки и стотици милиони, има стратегия и си следват накакъв път на развитие - НЕ раздават дивиденти

Има инвеститори, като мен който търсят такива компании
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              по скоро бих коментирал така и Ябълката почна да дава дивидент...
              Погледни на ДАХ и Алианц и Даймлер и Фолсваген и Дойчебанк абе ти си повече спец кажи една коя не дава защото в плана и на Комерса влиза дивидент а тя не беше финансово много добре заради държавната помощ........
              Монти....и идея си нямам кой дава дивидент....не ме интересува.Аз търгувам индекси и то гледам да е дневна търговия.На нашата борса търгувам САМО ликвидни акции...а не чикии...За мен раздаването на дивидент по време на финансова криза е супер рисково....по-добре е да има буфери.Изключвам АДСИЦ там законът ги задължава.Но да ми кажеш,че примерно една банка трябва да дава дивидент сега е хубаво....е просто лаишко.Както и ти и някои други твърдите ,че определени дружаства надували печалбите си ....за да плашат повече данък на държавата....по време на криза.Когато цар КЕш командва парада....

Не ми се спори....

П.С. сега погледнах котировките на ЦКБ ...с 3К акции не можеш и една стотинка да я свалиш....а при зърнените дори не можеш и първата оферта купува да минеш
              ...така,че не се мъчи да "сриваш пазара"

Хайде Успех

Коментар

Кои технологични компании плащат дивиденти

Сред повечето компании от Силициевата долина дивидентите се смятат за старомодни и спиращи растежа

по скоро бих коментирал така и Ябълката почна да дава дивидент...
                Погледни на ДАХ и Алианц и Даймлер и Фолсваген и Дойчебанк абе ти си повече спец кажи една коя не дава защото в плана и на Комерса влиза дивидент а тя не беше финансово много добре заради държавната помощ........

Коментар

• Финансирането чрез неразпределени дивиденти е една от опциите.... Защо неразпределения дивидент не се капитализира в цената на акциите на БФБ компаниите

Коментар

• Кои технологични компании плащат дивиденти

Коментар

Монти,според теб....Apple добра компания ли е.Като ти знам критериите за добра компания ....май ...НЕ.

Най-скъпата компания в света Apple ще обсъди по-късно днес какво планира да прави със своите парични резерви в размер на 98 млрд. долара, съобщава "Ройтерс". [B]Анализатори очакват компанията да плати дивиденти на своите акционери за пръв път от 1995 г. насам.[/B

http://www.capital.bg/biznes/tehnolo...ref=akcentmenu

Клетите акционери....не им дават "..сосен дивидент"....
                      Така, е
                      На всякъде хората гледат компанията и нейното развитие в бъдеще

Ябълките им е време да дават дивидент

Питам аз, колко компании на БФБ са на такова ниво, че да дават

Затова, аз не гледам това да ли даваме дивидент или не - ами какво развитието и бъдещето
                      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

90 % от участниците на НУСЕ са решили да я скъсяват....Тя и Майкрософт са тези който крепят американските индекси. Та моето мнение е балона докато не се спука не го смятат за такъв а здравината е различна зщото иновациите отидаха много напред даже и в направата на балоните ....
                        Бягаш от контекста Монти....Една от най-бързо развиващите се компании в света,продуктите на която се купуват като "топъл хляб"....не дава дивидент....За теб и компания това е лошо отношение към акционерите ,нали.Ама Пазарът друго казва.

Ама всеки си знае де...

Коментар

• Първоначално изпратено от smirenoto Разгледай мнение
                          Според мен, котировките за индекса от 2007 - никога, ама никога повече няма, да бъдат достигнати!
                          Не е препоръка. Исках да се изцепя с първия пост, стори ми се, че е време ...
                          Успя

Never say never !

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...-ot-94,131795/

Коментар

Монти,според теб....Apple добра компания ли е.Като ти знам критериите за добра компания ....май ...НЕ.

Най-скъпата компания в света Apple ще обсъди по-късно днес какво планира да прави със своите парични резерви в размер на 98 млрд. долара, съобщава "Ройтерс". [B]Анализатори очакват компанията да плати дивиденти на своите акционери за пръв път от 1995 г. насам.[/B

90 % от участниците на НУСЕ са решили да я скъсяват....Тя и Майкрософт са тези който крепят американските индекси. Та моето мнение е балона докато не се спука не го смятат за такъв а здравината е различна зщото иновациите отидаха много напред даже и в направата на балоните ....

Коментар

• Монти,според теб....Apple добра компания ли е.Като ти знам критериите за добра компания ....май ...НЕ.

Коментар

Working...
                                X