IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
    Привидно няма паника че кеша не може да влезе на тези нива и така както няма паника няма и оборот... докато се стигне до +5% дневно при някои от позициите. Аз останах с 2% кеш само
    Тва за ляб с лук, не стига......

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
      Ама вие май не ме разбрахте... то и аз съм с вас на масата за покера
      Засега сме в играта, но пасуваме и някой обира мизата...... ( тя пък една миза....)

Коментар

• Привидно няма паника че кеша не може да влезе на тези нива и така както няма паника няма и оборот... докато се стигне до +5% дневно при някои от позициите. Аз останах с 2% кеш само

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки
          Върви, точно за 1г. има 10% доходност плюс дивдент около още 5-6%. При теб как е?
          Ама вие май не ме разбрахте... то и аз съм с вас на масата за покера
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
            Как е комарджии, въври ли хазартът?!
            Супер е - колкото сме по-малко толкова по върви играта
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Как е комарджии, въври ли хазартът?!
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Geko, не мога разбера за какво се ядосваш с тоя ?
                Просто още 1 с аспирации за мястото на Дянков.
                То в БГ некадърници на високи постове винаги с лопата да ги ринеш.Нищо ново.
                Вместо да дава акъл да си види неговата паница и да каже какво е направил за 3 години като шеф на КФН. То е ясно - нищо. Слаб 2 !!!

И защо ли дава за пример някакъв бъдещ фонд в Израел, който още е на етап планиране, понеже газта е още на дъното на морето ?
                Вместо да открива Америка (или Юдея) - ми да види хисторито на подобните на нашия СБ във Европа или Фиделити и подобните в Щатите. Къде инвестират, как си управляват средствата, какви им са правилата и ограниченията.

И ще ми казва ,че борсата паднала с 80% за 4 години.
                Алооо, СФ с хоризонт за 4 години ли е ?
                Защо не избра 2002 за сравнение, Софикс -100, сега(на дъно) е над 300. А за 10 години всеки може да изчисли ако 1/2 от парите са в дивидентни и привилигеровани акции колко биха били сега само от дивиденти.
                Ма явно за него е по-изгодно да ги яде инфлацията.
                Манипулатор.
                Браво, добре си го казал. Аз писах подобно в темата за Мавродиев-Данков.
                ОСТАВКА за тоя плужек!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Земя колко щеш в БГ. Няма кой да я работи. Ти си купил нещо което никой не ще да го работи. Това едно.

Още по-важно е две. Правото на собственост включва владение, ползване и разпореждане. Ти нищо не притежаваш, защото нищо не зависи от теб. Ти си оставен изцяло на милостта на мажовците а те гледат на теб като на тюфлек и паразит...
                  Мастъре, това за АДСИЦите бе само пример, не се хващай за него, това се отнася и за всички компании, защото търгуват с реална стока, която всъщност определя инфлацията. Т.е. колкото по-голяма инфлация има, толкова ще расте цената на продаваната/отдаваната под наем стока. За да бъда обаче още по-красноречив, ще го използвам примера с АДСИците.
                  1. Предполагаме, че си прав и няма кой да обработва тази земя /с което аз не съм съгласен/. Та, бензинът става 100 лв/литъра, почивката на вечер струва мин. 1000 лв. и според теб тази земя ще продължава да се продава по 300 лв/ДКа ли?
                  2. Аз притежавам формално идеални части от тази земя и недей да забравяш, че на БФБто специално има компании с фрий флоат над 50%. Тук обаче трябва и да ти напомня, че говоря принципно за акциите като защита от инфлация, не конкретно на БФБ.

Коментар

Земя колко щеш в БГ. Няма кой да я работи. Ти си купил нещо което никой не ще да го работи. Това едно.

Още по-важно е две. Правото на собственост включва владение, ползване и разпореждане. Ти нищо не притежаваш, защото нищо не зависи от теб. Ти си оставен изцяло на милостта на мажовците а те гледат на теб като на тюфлек и паразит...
                    Ама то,като не се имал а само си вземал така е.Десет години се занимавам със земя и знам,че никой от моите клиенти не прилича на теб а имат по над 2-5-10 000 декара,да не говорим че съм работил и за два много големи АДИСЦ-а,а те имат стотици хиляди декари земя.И ако не позволиш да те правят на будала какъвто си ти,никой не може да ти вземе това което е твое.45 лева рента съм взел в Севроизточна България а не са ми много декарите,имам клиенти които вземат по над 60 лева рента,Е гати !!!
                    Last edited by X_Y; 28.02.2012, 21:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                      Мастъре, инфлацията представлява поскъпването на стоки и услуги. Когато човек има акции /АДСИЦ например/, той притежава идеална част от активите на дружеството /в случая - земя/.

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        Ако на някой му липсват забавните арменски шеги днес, в 20 ч. ще има щастието да се забавлява по Нова ТВ.
                        Чак пък щастието
                        Нали видя как си сменил мебелите в кабинета то т'ва как ста'а Ами с ваш'те повишени лихви вие к'во си мислите - магаретата не мо'ат да летят
                        Само той може :
                        BTW, забелязахте ли как се нада на още 10-годишен мандат

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                          Ако на някой му липсват забавните арменски шеги днес, в 20 ч. ще има щастието да се забавлява по Нова ТВ.
                          Левончо да.

Коментар

Твоите пари като си ги ушил на бфб-то не ги ли яде инфлацията?
                            Мастъре, инфлацията представлява поскъпването на стоки и услуги. Когато човек има акции /АДСИЦ например/, той притежава идеална част от активите на дружеството /в случая - земя/. При инфлация се вдига цената на земята /защото тя е част от тези стоки и услуги/, респективно на притежаваните от теб части. За това парите в акции са по-защитени от инфлация. Когато обаче си на депозит ти нямаш никакви активи освен банкнотите, които се обезценяват. Кажи с какво не си съгласен?
                            За теорията ти, че газа, пшеницата и т.н. ще поскъпват съм съгласен.

Коментар

• Ако на някой му липсват забавните арменски шеги днес, в 20 ч. ще има щастието да се забавлява по Нова ТВ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                няма начин германци, британци и тн икономики, които реално произвеждат да се вържат към златен стандарт при който руснаците буквално ще си копат парите...
                                бертрамков, аз лично имам повече доверие на хората дето копат, когато им трябват пари...

... отколкото на хора, които ги печатат когато им потрябват...

... защото последните просто използват твоя труд безпардонно за да си избършат насрания задник...

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X