IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Ква я мислехме, ква стана тя:

Какво мислим ние е без значение.По-важно е какво мисли Уорлик:
    Уорлик: Оставката на Трайков е загуба за българското правителство.
    Сега ще видим ББ с елегантна чупка в кръста и Цецко,поставен "раком".Кой кого ще опъне ще е без последствия за БФБ.

Коментар

• Ква я мислехме, ква стана тя:

Относно току-що сдалия поста министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков министър Дянков коментира, че по всяка вероятност на него в близките дни ще му бъде предложен отговорен пост. Дянков към момента не коментира в каква област ще е новият пост на Трайков, но даде да се разбере, че по всяка вероятност ще е в областта на енергетиката.

Коментар

• ми като си казал, да те
        поправя, или сам ще се поправиш,
        прочети си го пак,
        къде пише че 100%
        от парите за бъдещи пенсии
        ще бъдат "развързани"
        Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        България излиза на световния облигационен пазар
        Дянков обяви, че заложената с проектозакона възможност да се инвестират 70% от парите за бъдещи пенсии в ДЦК ще се ползва по-нататък, от следващо правителство.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Тези пари ще отидат по плащането на Еврооблигациите от Велчев...така,че едва ли ще имат ефект за хората...
          Как да няма да има ефет - ефектът е , че няма да излизат повече пари от БГ!

Последните 3-4 г. - само излизат пари от БГ - и то в шокови размери - кой ако не МФ и Правителството са длъжни да опблекчат народа - както видяхме правят в САЩ, Европа - където хорарата понесоха много по-леко кризата - а те бяха виновците между другото
          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
            България излизана световния облигационен пазар - е най-добрата новина която може да се случи в БГ в момента - проблемът е че спахме в тази насока 3 г. - хората изпукаха от финансово задушаване - това няма да бъде простено от народът според мен
            България излизана - не знам само кой я излиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
              България излизана световния облигационен пазар - е най-добрата новина която може да се случи в БГ в момента - проблемът е че спахме в тази насока 3 г. - хората изпукаха от финансово задушаване - това няма да бъде простено от народът според мен
              Тези пари ще отидат по плащането на Еврооблигациите от Велчев...така,че едва ли ще имат ефект за хората...

Коментар

• България излизана световния облигационен пазар - е най-добрата новина която може да се случи в БГ в момента - проблемът е че спахме в тази насока 3 г. - хората изпукаха от финансово задушаване - това няма да бъде простено от народът според мен
                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• България излиза на световния облигационен пазар

България ще излезе на световните пазари с емисия облигации, като се надява да постигне лихва от 5.5%. "АЕЦ "Белене" няма да се прави. Трайчо Трайков ще има нов пост, а "Горубсо" - нов собственик. Това бяха новините, които съобщи в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Само 30% от Сребърния фонд ще се използват тази година. Този компромисен вариант ще бъде представен днес пред тристранния съвет, който ще обсъжда спорния проект, предолжен от финансовия министър.

По-голямата част от дълга, чийто падеж настъпва през януари 2013 г., ще бъде платена с емисия на еврооблигации, вероятно през лятото. Дянков обяви, че заложената с проектозакона възможност да се инвестират 70% от парите за бъдещи пенсии в ДЦК ще се ползва по-нататък, от следващо правителство.

Досега финансовият министър се е въздържал да предлага България да излиза на пазарите с емисия еврооблигации по две причини. Първата е, че страната ни има сравнително лош опит от излизане на пазара на еврооблигациите при правителството на НДСВ, от което сме загубили над 1 млрд. лева. Другата причина е, че доскоро гръцката криза " висеше над ЕС и увеличаваше лихвите", подчерта Дянков.

Той обясни, че ако сме излезли на пазарите с 5-7 годишна емисия преди одобряването на гръцката сделка, щяхме да постигнем лихва от 7.5%. Според Дянков, ако излезем сега, лихвата ще е 5.5%. Така че времето за емисия е "между сега и юли", подчерта финансовият министър. Той беше категоричен, че за три седмици може да се организира емисия, след като мине през Министерския съвет.

Виоцепремиерът коментира и смяната на министрите, които са в неговия ресор, като призна и своя вина за неуспехите. "Д-р Стефан Константинов имаше добри идеи, но не се реализираха. Нямаше управленски опит", заяви Дянков.

Относно Трайчо Трайков вицепремиерът призна, че той е отстоявал добре позициите на България в енергетиката и опитът му може да бъде използван и занапред. „Работеше по най-важните теми в областта на енергетиката. Има много опит, оценяваме работата. И ще му възлагаме допълнителни задачи", каза вицепремиерът.

Кои ще бъдат проектите, ще стане ясно до дни. В момента се водят разговори с Трайков.

Относно непрекъснатите промени в сферата на здравеопазването, Дянков призна, че това е един труден сектор и добави, че просто кабинетът не може да случи на добра комбинация. „Сега съм убеден, че Десислава Атанасова ще се справи - има управленски опит, познава законодателния процес - нещо, което досега липсваше", поясни вицепремиерът.

Финансовият министър коментира и проекта АЕЦ „Белене": „Никога не ми се е струвал икономически и финансово обоснован. Като не знаеш какво ще платиш и на каква цена ще го платиш - по-добре да не го правиш. Все повече ми се струва, че този проект не трябва да се прави. При посещението ни в Москва това им го казахме", заяви Дянков. Той не смята, че руската страна ще попречи на развалянето на договора. "Те ако ни осъдят за нещо, ние ще ги осъдим за нещо друго", бе оптимист вицепремиерът.

Вицепремиерът заяви също така, че има трима потенциални инвеститори за концесията на "Горубсо" и до края на деня ще е ясен новият собственик. Да припомним, че Дянков дсаде улитматом на сегашния собственик Валентин Захариев да изплати забавените заплати на работниците до края на днешния ден, в противен случай ще направи масова ревизия на всички негови фирми и ще намери нов концесионер на мините в Мадан.

Е какво излиза от Думите на Дянков....Със позволените 70% за ДЦК,няма да се ползват сега...НО ТАЗИ ГОДИНА щЕ СЕ ПОЛЗВАТ останалите 30 %,....които са за акции и облигации на Евро пазарите и на БФБ..

Ако греша ме поправете.Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
                  Last edited by X_Y; 22.03.2012, 11:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Докато този мазник Мавродиев е начело на КФН, няма да го бъде капиталовия пазар в България. Просто с такъв човек начело на регулатора ни, доверието към пазара ще е под нулата!

Държавната финансова инспекция започва проверка в КФН
                    Съгласна съм, и както и преди си казвал, също е важно да се продаде вече тази локална борса на някой голям, че да влезем в някакъв нормален пазар...
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Батя,

да не те плаша, но такива 'компетентни' важници са 85% от висшите чиновници...ама и в частния бизнес е пълно с връзкари и натегачи.

поздрави
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Докато този мазник Мавродиев е начело на КФН, няма да го бъде капиталовия пазар в България. Просто с такъв човек начело на регулатора ни, доверието към пазара ще е под нулата!

Държавната финансова инспекция започва проверка в КФН

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Покупка на имот или покупка на акции?
                          21 март 2012 | 15:08
                          Спорът за това кое е по-добра инвестиция – акции или имоти, отдавна битува сред инвеститорите.

Тоест въпреки, че инвестицията в акции определено може да се каже, че е много по-волатилна в сравнение с тази в недвижим имот, противно на много изказвания на имотни специалисти, тя е била около един път и половина по-доходоносна от тази в имоти през един по-дълъг период.

Точно така е Монти, както е в статията. И аз съм на същото мнение.
                          От наем на НИ можеш да вземеш не повече от 4% от стойността му годишно (и ти го таксуват с 10%ДОД). В акции 1 балансиран 50/50портфейл си докарва само от дивиденти 5 до 7-8% без проблем. А капиталовата печалба ?
                          Не им трябват ремонти и главоболия с наематели артиите, дори и на БФБ най неликвидните са в пъти по-ликвидни от 1 НИ при кеширане.
                          За мене - ако имам 1милка излишна днес бих я разпределил така :

- 600К - акции и кеш (кеша никога да не пада под 150-200К)
                          - 150К - земеделска земя (аренда-рента)
                          - 150К - недв.имот (наем)
                          - 100К - ценни метали

Коментар

• Вай вай.. лелка и запалка се сетили кой всъщност яде ескимо. Тъй ще е момчета, вола рие, на главата си хвъря

Научихте го по трудния начин, но е гаранция че ще помните

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                              Padre,не съм излизал от линия.Считам,че в момента няма какво да се коментира.Не долавям нищо добро,не очаквам и нищо революционно.Тестване на 300 не би било новина,а и няма да е нещо,което не сме виждали.Ситуацията е патова.Кашпировски е почти гений,консултира ме на "лични".Пернатият не е загубил пророческите си качества.Със Спарт веднаж седмично играем бридж,партньори сме.
                              Генерале, дано не сте се набутали в зхбг, според както ви предупредих, понеже за 30 стинки май не повярвахте... )))

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Слава на Бога, значи сте живи и здрави Поздравете Кашпировски! Нека се включва, липсва ни соколанкото !
                                Бре, как ме изпревари, младо моме ! Господ да ги поживи. Но права си, радостно е, да видим, че мъдрите не са се изпарили...

Коментар

Working...
                                X