IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тая нощ сънувах, че темата е прекръстена на "Страдание на БФБ", а портфейлът ми е на - повече пари отколкото има в него... Не е препоръка.
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Съвсем скоро SOFIX щe се изстреля.
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• поне още около 20 години софикса шше колабира
        молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Най-вероятно сме около дъното и скоро ще се стабилизират нещата .
          надай се ......на пияни........... абе пове4е от оште 300 пункта нема да падне вервайте ми дъното е близко и за дълъг период от време как вика Бен
          молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Знам че не му е тука мястото и раздела, ама не мога да се сдържа, че тия дни съм на тая вълна (exploring uncle Google за high divident stocks)
            За какво ли де се морим и пъшкаме на БФБ като има къде по-добри алтернативни възможности, рентиерстваш си на рахат и то доходно.
            Хвърлете 1 око на списъците долу - пълно е с читави ликвидни компании с 10-20% годишна доходност от дивиденти само. Пък и ако си търпелив и ги хванеш близо до дъната... дори и с дивидентните такси не виждам как ще се падне под 15% на годишна база, с малко по-добра селекция и късмет може и 20-25%.
            И то без особени усилия и загубено време в ежедневни анализи и съмнения.
            Какво мислите ? Дали съм прекален оптимист?
            Възможно е, новичък съм все пак...

Но ако някой мисли като мен - да откриваме нова тема и да почваме да чепкаме нещата там.

http://www.topyields.nl/Top-dividend-yields-of-NYSE.php

Добро откритие. Имам 2 от акциите от списъка, сега като видях че дивидента е даже близо 15% след последния спад си мисля че ще си намалят дивидента. А при телефоника според мен има грешка.

Коментар

Привет на всички тук

За разлика от вас съм absolute beginner, еее да кажем absolute преди 2-3 месеца когато започнах да се ровя из сайтовете и да попивам теория/мнения в тази област малко по малко.
              След малко Демо търговии от миналия Петък (нали беше 11/11/11) реших да се "поопърля" и аз малко с няколко хилки и се включих чрез Cobos-а на БФБ.
              Не че умерих момента де (те индексите се надолу напоследък), ама и да се похваля все пак че за 6 дена съм на минус с 2.47% от 10 акции, а Софикса за това време е - 3.32%. Като махне човек комисионните на БФБ и посредника съм се представил почти двойно по добре от него,

Имам 2 въпроса, търся съвет :

1/ Има ли по-свястна платформа да препоръчате за БФБ (напр.Делта Брокер или подобно).
              Много калпава графиката му на тоя Cobos бе

2/ Кой е най ефективния и изгоден (с най малко комисионни) начин за търговия на чуждите борси (USA главно) ?

Благодарности предварително.
              Само да попитам, че явно нещо не вдявам !
              Ти си в конкуренция със СОФИКС или искаш да ПЕЧЕЛИШ ?
              Ако се конкурираш със спадовете и сривовете на СОФИКС, някак си мога да те разбера. Но ако искаш да печелиш от БФБ вече изобщо не те разбирам !

Че те тези 2.47% които си профукал за 6 дни са си лихва от депозит за 6 месеца време ! Я сега се замисли ако я караш с това темпо, колко време ти остава да си играеш на инФеститор ?

Коментар

• Знам че не му е тука мястото и раздела, ама не мога да се сдържа, че тия дни съм на тая вълна (exploring uncle Google за high divident stocks)
                За какво ли де се морим и пъшкаме на БФБ като има къде по-добри алтернативни възможности, рентиерстваш си на рахат и то доходно.
                Хвърлете 1 око на списъците долу - пълно е с читави ликвидни компании с 10-20% годишна доходност от дивиденти само. Пък и ако си търпелив и ги хванеш близо до дъната... дори и с дивидентните такси не виждам как ще се падне под 15% на годишна база, с малко по-добра селекция и късмет може и 20-25%.
                И то без особени усилия и загубено време в ежедневни анализи и съмнения.
                Какво мислите ? Дали съм прекален оптимист?
                Възможно е, новичък съм все пак...

Но ако някой мисли като мен - да откриваме нова тема и да почваме да чепкаме нещата там.

http://www.topyields.nl/Top-dividend-yields-of-NYSE.php

Коментар

• Мерси за отговора

Не знам дали съм кадемлия, ама от съвсем скромния ми опит придобивам чувството че всичко на БФБ е ирационално и трябва да се осланяш май на интуицията си повече, отколкото на някакви критерии, които важат за останалата част от света, но не и тук. Абе първобитна работа си е май тука, ама се учим в движение.

Струва ми се че всеки би трябвало да си налучка някаква стратегия дето му пасва на характера (и знанията де) и да си я следва. Като види че не му върши работа, да си я промени и т.н. Докато свърши парите Или види че се умножават
                  Дано да съм от вторите. Времето ще покаже.

Коментар

1/ Има ли по-свястна платформа да препоръчате за БФБ (напр.Делта Брокер или подобно).

2/ Кой е най ефективния и изгоден (с най малко комисионни) начин за търговия на чуждите борси (USA главно) ?

1/ Аз търгувам през Карол Брокер и е мнооого по-добър от Кобос-а.
                    2/ За това не мога да помогна, търгувам само на БФБ

успех, дано си кадемлия

Коментар

• Привет на всички тук

За разлика от вас съм absolute beginner, еее да кажем absolute преди 2-3 месеца когато започнах да се ровя из сайтовете и да попивам теория/мнения в тази област малко по малко.
                      След малко Демо търговии от миналия Петък (нали беше 11/11/11) реших да се "поопърля" и аз малко с няколко хилки и се включих чрез Cobos-а на БФБ.
                      Не че умерих момента де (те индексите се надолу напоследък), ама и да се похваля все пак че за 6 дена съм на минус с 2.47% от 10 акции, а Софикса за това време е - 3.32%. Като махне човек комисионните на БФБ и посредника съм се представил почти двойно по добре от него,

Коментар

• некое фондче даде фира

Коментар

• Големите изстискват за последно. С 2-3 к падат позиции с по 2-3:% на ден, всички са доволни, особенно купилите...това може да трае с месеци, както се и случва..

Коментар

• Все пак бая оптимисти има на БФБ щом още е над 300. Ще видим до кога ще им стигнат силиците.

Коментар

• Първоначално изпратено от joda Разгледай мнение
                              ...дъното далеч е!
                              A,Master,някаква си половин миля.....но във вертикална посока.
                              Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                                Дами и господа !
                                Артиите потъват ! Какво да правим !?
                                Наслаждавай се на живота
                                То хартиите - нагоре - надолу...

Коментар

Working...
                                X