If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Знам че не му е тука мястото и раздела, ама не мога да се сдържа, че тия дни съм на тая вълна (exploring uncle Google за high divident stocks)
За какво ли де се морим и пъшкаме на БФБ като има къде по-добри алтернативни възможности, рентиерстваш си на рахат и то доходно.
Хвърлете 1 око на списъците долу - пълно е с читави ликвидни компании с 10-20% годишна доходност от дивиденти само. Пък и ако си търпелив и ги хванеш близо до дъната... дори и с дивидентните такси не виждам как ще се падне под 15% на годишна база, с малко по-добра селекция и късмет може и 20-25%.
И то без особени усилия и загубено време в ежедневни анализи и съмнения.
Какво мислите ? Дали съм прекален оптимист?
Възможно е, новичък съм все пак...
Но ако някой мисли като мен - да откриваме нова тема и да почваме да чепкаме нещата там.
Добро откритие. Имам 2 от акциите от списъка, сега като видях че дивидента е даже близо 15% след последния спад си мисля че ще си намалят дивидента. А при телефоника според мен има грешка.
За разлика от вас съм absolute beginner, еее да кажем absolute преди 2-3 месеца когато започнах да се ровя из сайтовете и да попивам теория/мнения в тази област малко по малко.
След малко Демо търговии от миналия Петък (нали беше 11/11/11) реших да се "поопърля" и аз малко с няколко хилки и се включих чрез Cobos-а на БФБ.
Не че умерих момента де (те индексите се надолу напоследък), ама и да се похваля все пак че за 6 дена съм на минус с 2.47% от 10 акции, а Софикса за това време е - 3.32%. Като махне човек комисионните на БФБ и посредника съм се представил почти двойно по добре от него,
Имам 2 въпроса, търся съвет :
1/ Има ли по-свястна платформа да препоръчате за БФБ (напр.Делта Брокер или подобно).
Много калпава графиката му на тоя Cobos бе
2/ Кой е най ефективния и изгоден (с най малко комисионни) начин за търговия на чуждите борси (USA главно) ?
Благодарности предварително.
Само да попитам, че явно нещо не вдявам !
Ти си в конкуренция със СОФИКС или искаш да ПЕЧЕЛИШ ?
Ако се конкурираш със спадовете и сривовете на СОФИКС, някак си мога да те разбера. Но ако искаш да печелиш от БФБ вече изобщо не те разбирам !
Че те тези 2.47% които си профукал за 6 дни са си лихва от депозит за 6 месеца време ! Я сега се замисли ако я караш с това темпо, колко време ти остава да си играеш на инФеститор ?
Знам че не му е тука мястото и раздела, ама не мога да се сдържа, че тия дни съм на тая вълна (exploring uncle Google за high divident stocks)
За какво ли де се морим и пъшкаме на БФБ като има къде по-добри алтернативни възможности, рентиерстваш си на рахат и то доходно.
Хвърлете 1 око на списъците долу - пълно е с читави ликвидни компании с 10-20% годишна доходност от дивиденти само. Пък и ако си търпелив и ги хванеш близо до дъната... дори и с дивидентните такси не виждам как ще се падне под 15% на годишна база, с малко по-добра селекция и късмет може и 20-25%.
И то без особени усилия и загубено време в ежедневни анализи и съмнения.
Какво мислите ? Дали съм прекален оптимист?
Възможно е, новичък съм все пак...
Но ако някой мисли като мен - да откриваме нова тема и да почваме да чепкаме нещата там.
Не знам дали съм кадемлия, ама от съвсем скромния ми опит придобивам чувството че всичко на БФБ е ирационално и трябва да се осланяш май на интуицията си повече, отколкото на някакви критерии, които важат за останалата част от света, но не и тук. Абе първобитна работа си е май тука, ама се учим в движение.
Струва ми се че всеки би трябвало да си налучка някаква стратегия дето му пасва на характера (и знанията де) и да си я следва. Като види че не му върши работа, да си я промени и т.н. Докато свърши парите Или види че се умножават
Дано да съм от вторите. Времето ще покаже.
За разлика от вас съм absolute beginner, еее да кажем absolute преди 2-3 месеца когато започнах да се ровя из сайтовете и да попивам теория/мнения в тази област малко по малко.
След малко Демо търговии от миналия Петък (нали беше 11/11/11) реших да се "поопърля" и аз малко с няколко хилки и се включих чрез Cobos-а на БФБ.
Не че умерих момента де (те индексите се надолу напоследък), ама и да се похваля все пак че за 6 дена съм на минус с 2.47% от 10 акции, а Софикса за това време е - 3.32%. Като махне човек комисионните на БФБ и посредника съм се представил почти двойно по добре от него,
Имам 2 въпроса, търся съвет :
1/ Има ли по-свястна платформа да препоръчате за БФБ (напр.Делта Брокер или подобно).
Много калпава графиката му на тоя Cobos бе
2/ Кой е най ефективния и изгоден (с най малко комисионни) начин за търговия на чуждите борси (USA главно) ?
Големите изстискват за последно. С 2-3 к падат позиции с по 2-3:% на ден, всички са доволни, особенно купилите...това може да трае с месеци, както се и случва..
Коментар