If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тука изобщо има ли модератор и защо оставя този комплексиран палячо непрекъснато да пише простотии?
Марияне, стига сте дремали. Излагате се много яко. Не знам дали го осъзнаваш.
С малоумник никой не може да се оправи,даже и Мариян!!!
Ти развиваш хипотези. А св.Нагъзаки (да се свети името Му) вече 3 1/2г. къса бичетата в буквалният смисъл. Да уточнявам ли точното място на късането или си го знаеш?
Тука изобщо има ли модератор и защо оставя този комплексиран палячо непрекъснато да пише простотии?
Марияне, стига сте дремали. Излагате се много яко. Не знам дали го осъзнаваш.
За съжаление и малкото оптимизъм е убиван, в зародиш от профитата на фалиралите взаимни фондове .Но за в бъдеще това пък може да е в полза .Все пак да правиш по -18 % доходност за година и да ми се правиш на експерт не остава незабелязано . Пазара трябва да се поизчисти от такива случайности за да направим стабилно дъно и доверието да се завърне .
Хей(не се ли викаше хай),водоравно Веси,препоръчвам ти да се молиш цените днес и следващите дни да падат и ако господ чуе молитвите ти (смятам ,че и глухите камили ще ги чуят) няма да се изненадам ,ако(тафтологията ми е любима) някои фондове де фолтират и тогава някои ще купуват, като луди, а всъщност луди са тези, които продават евтино.Лошото е ,че пенсионен фонд не може да де фолтира.Още по-лошо е ,че мечките нямат клюнове ,защото ако имаха щяха да ги скъсат от базик ,че клюновете им са увиснали.
Ти развиваш хипотези. А св.Нагъзаки (да се свети името Му) вече 3 1/2г. къса бичетата в буквалният смисъл. Да уточнявам ли точното място на късането или си го знаеш?
Хей(не се ли викаше хай),водоравно Веси,препоръчвам ти да се молиш цените днес и следващите дни да падат и ако господ чуе молитвите ти (смятам ,че и глухите камили ще ги чуят) няма да се изненадам ,ако(тафтологията ми е любима) някои фондове де фолтират и тогава някои ще купуват, като луди, а всъщност луди са тези, които продават евтино.Лошото е ,че пенсионен фонд не може да де фолтира.Още по-лошо е ,че мечките нямат клюнове ,защото ако имаха щяха да ги скъсат от базик ,че клюновете им са увиснали.
Не знам дали Равновесие ще се моли за нещо, но ти със сигурност трябва да го направиш, ако искаш да си оправдаеш ник-а.
От няколко седмици интерпретирам известната максима , че когато всички са започнали да мислят и да действуват по един и същи начин е време да правим точно обратното .
Всички в България вече знаят , че в Европа има криза , че тя ще се влошава и задълбочава , ще ни се отрази и на нас , дават съвети как да се справяме, прогнозират, коментират и така нататък .
Дали пък изведнъж няма да се намерят решения на проблемите, ситуацията да се окаже не толкова критична , журнлисти, анализатори, финансисти да запеят друга песен ? ...
Доколко и как един такъв сценарий ще се отрази на нашата борса и кога ? ...
Мисля си , но не действувам поне засега ...
Няма да се намерят решения изведнъж, защото днешната икономическа криза е в резултат на дълго натрупвани проблеми. Освен това до тук не е взето нито едно реално решение, нито едно решение в реалния сектор, само книжа се мятат насам натам.
Трябва също така да се има предвид, че предишната голяма криза е свършила окончателно с втората световна война.
Просто принципите на капитализма са такива, че те рано или късно водят до криза. Няма решение на този проблем, ако не се измени самата структура на капитализма и той да започне да работи за всички. Всеки да има достъп до качествено здравеопазване, образование, храна, технологии. Когато всеки има достъп до тези неща, кризите ще останат част от миналото и човечеството ще тръгне по нов път на възход. Това е положението и никакви кръпки няма да го поправят.
Има две положения или да променим системата или да си отидем с нея в небитието. Ако капитализма, беше толкова добър и перфектен, никога нямаше да я има днешната криза.
не виждам причина да го продавам, аз като влизам в някаква позиция зная защо влизам и какво като се случи или не се случи ще изляза. Но това не ми попречи да издухам доста други позиции, в които бях влязъл спекулативно. Не обичам да колекционирам акции.
И всъщнос всички са или бикове или мечки. Просто няма рационално обяснение човек да е друг. Пазара или върви нагоре или надолу. Стоенете на едно място е просто временно отлагане на действията като бик или като мечка. Ако някой ти каже че че очаква растеж но си държи акциите, значи е бик. квито ще обяснения да си намира че не е такъв. Ако някой бави разпродажбите си, но всъщност иска да продава значи е мечка.
Ако всички, които толкова много философстват в тази тема, и търгуваха толкова активно - БФБ щеше да има егати оборота.
С най-добри чувства
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Ок, на теб акъл не трябва да се дава, само да се взема Нямам против Просто не се сдържах като прочетох как си ги измисляш, сметките с 200 мил мечи капитали във фрифлоута, че и се самонадъхваш с желанието си винаги да си прав. Спокойно, светът не е само черно и бяло. Има нюанси. Или като си учил математика винаги си решавал всички задачи и никога не си бъркал Така или иначе не си си писал сам учебниците по които си учил, все отнякъде ти се е налагало да приемеш, че не си прав, не виждам защо се опъваш, ако го разбираш де. Според теб излиза, че ако гледаш че телевизора в огледалото не работи, но си убеден че в твоя телевизор проблеми няма, то най-вероятно огледалото е повредено ))) Бъди здрав и любознателен !
Нормалния оборот на нормална борса за година е около 100% от фрий флоута. Така че не си ги измислям цифрите от въздуха. Просто тук оборота на борсата не съответства на фрий флоута. Което не означава че всъщност няма желание за подобни по обем продажби или покупки, но по обективни причини няма как да се случат толкова бързо. Но това не пречи да има постоянен натиск надолу до реализиране на желанията за продажби.
Както се вижда много доре и от движението на борсата ни. където от 2009 насам има не повече от 3-4 месеца в който купувачите със сигурност бяха повече от продавачите. Това е и причината нашата борса да отразява главно негативни, а не позитивни движения. Просто има постоянно желание за продажби което не може да бъде удовлетворено, и в същото време малко желание за покупки което се появява много много рядко.
КОГАТО ВСИЧКИ ОЧАКВАТ НЕЩО ДА СЕ СЛУЧИ - ТО ОБИКНОВЕНО НЕ СЕ СЛУЧВА .
От няколко седмици интерпретирам известната максима , че когато всички са започнали да мислят и да действуват по един и същи начин е време да правим точно обратното .
Всички в България вече знаят , че в Европа има криза , че тя ще се влошава и задълбочава , ще ни се отрази и на нас , дават съвети как да се справяме, прогнозират, коментират и така нататък .
Дали пък изведнъж няма да се намерят решения на проблемите, ситуацията да се окаже не толкова критична , журнлисти, анализатори, финансисти да запеят друга песен ? ...
Доколко и как един такъв сценарий ще се отрази на нашата борса и кога ? ...
Мисля си , но не действувам поне засега ...
не ме мисли, аз не се обърквам лесно. Ако някой не ме разбира обикновено проблема е в неговия телевизор
Ок, на теб акъл не трябва да се дава, само да се взема Нямам против Просто не се сдържах като прочетох как си ги измисляш, сметките с 200 мил мечи капитали във фрифлоута, че и се самонадъхваш с желанието си винаги да си прав. Спокойно, светът не е само черно и бяло. Има нюанси. Или като си учил математика винаги си решавал всички задачи и никога не си бъркал Така или иначе не си си писал сам учебниците по които си учил, все отнякъде ти се е налагало да приемеш, че не си прав, не виждам защо се опъваш, ако го разбираш де. Според теб излиза, че ако гледаш че телевизора в огледалото не работи, но си убеден че в твоя телевизор проблеми няма, то най-вероятно огледалото е повредено ))) Бъди здрав и любознателен !
Май сам се обърка. Относно МЦХ си бик !?!? Но няма да тръгнеш да купуваш, доколкото разбирам Що не ги гледаш по-просто - мечки са които продават, бикове - които купуват. Иначе бакалската сметка от по-долу с 200 милиона мечи капитали във фрифлоута ще те обърка просто.
не ме мисли, аз не се обърквам лесно. Ако някой не ме разбира обикновено проблема е в неговия телевизор
Коментар