IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
    Чета ти постовете и не мога да реша шегуваш ли се или наистина вярваш, че има някой луд да тръгне да купува свободните акции на компании на БФБ с еднолични собственици, за които споделянето на печалбата с миноритарен акционер е почти равно на това да си дарят бъбрека.
    Ами мисля, че след 1990 г. БГ икономиката работи малко или много в пазарни условия, които стават все по регулирани след влизането в ЕС и глобализирането в световен мащаб. Като част от това пазарно глобално пазарно обществео - всичко без изключение си има стойност , както и пазарна цена.

Това за Мабовците в БГ е напълно вярно, но това не значи, че нещата изцяло черни или изцяло бели, както и че това би продължавало до безкрай - и в следващите 5 - 10- 25 г.

Мажо, трябва да е калкулиран във всяка една цена на акция на БФБ. Ама, има позиции на БФБ, където дисконта наречен черен Мажо - е просто нереален като риск, като дисконт просто не отговаря на никакви сметки

Все си има мнение , де, само дето аз моето мога да защитя и си числа и с факти и всичко нужно
    There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Защо не след като има за гръцките, унгаеските и румънските

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
        Колега, кое от напсаното е глупост или не вярно? За директорските продажби по Хим, където и през 2007 и мисля и началото на 2008 имаше публична инфо като по закон, както и лятото миналата година помня на 3 лв, имаше директорска продажба. Или за емисионните стойности - 2.20 на Хима привилигеровани - и това април 2009 - най-голямата криза на финансовите пазари, и 1.50 на ЦКБ, или че 2006 4 лв. за акция на Химимпорт, не си беше подарък - точно така си беше - това, че цената отиде и на 10 лв., това вече е било резултат на грешки

Не знам дали помниш ЦКБ какво е представлявала 2006 примерно и какво е сега. Надявам се го разбираш това.
        Чета ти постовете и не мога да реша шегуваш ли се или наистина вярваш, че има някой луд да тръгне да купува свободните акции на компании на БФБ с еднолични собственици, за които споделянето на печалбата с миноритарен акционер е почти равно на това да си дарят бъбрека.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Аз никога не препоръчвам нищо... Това, че ти си го разбрал така е друга тема.
          Всеки си има глава на раменета с която да взима решения... Просто ми липсва Пепи...

А иначе, не мога да разбера тази масова нагласа в 95% от хората, че щом нещо е много паднало, то непосредствено ще има корекция...
          Ама кой говори, че паднала цена = на потенциал за растеж на цена

Говорим компании които имат висока вътрешна стойност, както се казва на английски intrinsic value, които очевидно и лесно за пресмятане имат стойност - като бизнес, като пазарен дял, като активи и не не посляно място като бъдеще и перспективи. Тук идва и разминаването с пазарната им цена - затова и ги споменаване, а не че просто им биле паднали акциите
          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Всеки си има глава на раменета с която да взима решения... Просто ми липсва Пепи...

А иначе, не мога да разбера тази масова нагласа в 95% от хората, че щом нещо е много паднало, то непосредствено ще има корекция...
            Абсолютно, нещо като е паднало 95% нищо не му пречи да падне още 95%

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Не ви познавам и двамата, но залагам на стратегията на Геко. Относно тази на Мажоритаря, който /почти/ не ни препоръчва да си купуваме никому неизвестни дивидентно носещи акции....нямам думи.

Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Геко.... Ама ти съвсем за канарчета ни взимаш съфорумците...Не знам ти какъв си, но имай предвид, че във форума има доста изпечени типове, които дори не четат твоите глупости и неща които "не са препоръка"...
                Колега, кое от напсаното е глупост или не вярно? За директорските продажби по Хим, където и през 2007 и мисля и началото на 2008 имаше публична инфо като по закон, както и лятото миналата година помня на 3 лв, имаше директорска продажба. Или за емисионните стойности - 2.20 на Хима привилигеровани - и това април 2009 - най-голямата криза на финансовите пазари, и 1.50 на ЦКБ, или че 2006 4 лв. за акция на Химимпорт, не си беше подарък - точно така си беше - това, че цената отиде и на 10 лв., това вече е било резултат на грешки

Не знам дали помниш ЦКБ какво е представлявала 2006 примерно и какво е сега. Надявам се го разбираш това.

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
                  Коя банка имаш предвид?
                  BAC. Bank of America. Видях че се заприказвахте за нея. Дедо Бъфит пак тарикат ще излезе. Питам дали някой държи, щото аз купих на 5 и излязох без дори да си помисля, че може толкова скоро да е пак над 7

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Въх, някой стиска ли още на дедо банката Цепи мрака пак
                    Коя банка имаш предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Не ви познавам и двамата, но залагам на стратегията на Геко. Относно тази на Мажоритаря, който /почти/ не ни препоръчва да си купуваме никому неизвестни дивидентно носещи акции....нямам думи.
                      Ей ви следващите гъдулки, дето ще ви острижат при следващото бичо движение.

Коментар

Геко.... Ама ти съвсем за канарчета ни взимаш съфорумците...Не знам ти какъв си, но имай предвид, че във форума има доста изпечени типове, които дори не четат твоите глупости и неща които "не са препоръка"...
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Въх, някой стиска ли още на дедо банката Цепи мрака пак

Коментар

Ако Мажо постъпи нечестно - да направи увеличение на 1 лв. - ами в крайна сметка човек от много неща може да бъде измамен - презумира се, че има в БГ съд, КФН и т.н.

А за кой продова Хима, че увеличавал фрее флоата - тези момчета ви предупредих и 2007 - тогава имаше директоркси продажби на 14, 15 лв. , сега ако не лъжа това което имаш предвид са едни 30-40К броя ации продадени на 3 лв. лято - ако имаш това предвид, пак ви предупредиха, че едва спад - който умее да разчита такива знаци

Та тея момчета, ви увеличиха капитала на Хима на 2.2 когато акция е била под 2 л.в, и на 1.5 ЦКБ когато акцията е под 1 лв., продадоха ви на времето на 4 лв. без пари акции, това, че после някои се лакомиха си с техен проблем - ако Хима се движеше в цени от 4 до 9-10 лв., нямаше да има такива спадове сега

Това са златните момчета на БФБ - ако и от това сте недовлни

Днес новина - чуждите банки губят пазарен дял в БГ - познайте кой печели
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Bank of America swings to profit; revenue up 11%

Айде, може спокойно да се каже, че в Америка вече нещата тръгнаха и посоката е ясна - много станаха знаците и показателите в тази насока
                              Ами то анализаторите са оптимисти за почти целия свят... с изключение на Източна Европа. И движенията на пазарите го потвърждават.

Коментар

• Bank of America swings to profit; revenue up 11%

Айде, може спокойно да се каже, че в Америка вече нещата тръгнаха и посоката е ясна - много станаха знаците и показателите в тази насока

Коментар

Working...
                                X