Не подкрепям девалвацията но Германия я направи на двапъти между 1945-50 г. Така че това е един нормален инструмент. Въпросът е дали това е изгодно за нас в този момент. Според мен не е .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Резервите на БНБ намаляват с 500 млн. на седмица!!!
Collapse
X
-
Хубаво е че оплювките в темата съм България като цяло намаляха , но сега го завъртяхме към партиини пристрастия май
Та да си кажа и аз мнението по дискутираните въпроси :
1. Смятам че право на глас в изборите трябва да имат само живеещите в България , не е нормално хора които не плащат и лев данък и не живеят тук да определят как ще се развиваме и кои ще ни управлява. Все пак избираме кой ще оправлява НАШИТЕ ПАРИ които внасяме в бюджета под формата на данъци и такси !!!
2. По отнощение на предлаганата девалвация на лева .
Това е кроткосрочен стимул за износа , от който обаче няма никакви дългосрочни ползи. Подръжниците на идеята за девалвация биха ли посочили някоя силна икономика която е станала такава ползваики девалвацията като стимул на икономиката си през 5 -10 години.....НЯМА ТАКАВА!
За да станем силна икономика , достоина за европеиския съюз, трябва да се търси начини за ПОВИШАВАНЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА а не чрез обезценяване на доходите на хората.
От такава девалвация краткосрочно биха спечелили износители и длъжници в левове, но след 1-2-3 години саморегулиращата се пазарна икономика ще върне нещата в изходната ситуация.
За сметка на това при реолизиране на тоя сценарии ДЪЛГОСРОЧНО ще проиграем доверието в стабилностата ни като държава с произтичащата от това загуба на инвестиционно доверие.
Спестителите посмъртно няма да спестяват в левове и по тоя начин ще стимулираме чужди икономики.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Асене ,а моля ти се стой си там в Щатите и смятай ,че ти и подобните сте върхът на сладоледа.... Аз не искам да ме управляват електроно гласувалите в Щатите и Турция .....качествен материал.
Коментар
-
хм,герб и костов да се обединят е перфектния вариянт.бих се радвал,ако го няправят.
не знам защо,но до някъде вярвам в бат бойко.смятам,че е небалансирана личност,но мисля,че е честен и не до там демагог,като матрьошките.да се надяваме,че съм прав и ще загърби личните облаги,за сметка на спасението на бг.
стана ми особено симпатичен,след изказването си в чикаго,че в бг са останали само старци,баби,цигани и турци,а бг капацитета е в чужбина.......брутално и нагло изказване,с което рискува да бъде съсипан от матрьошките,които и това се опитаха да направят. в крайна сметка,не можаха,защото до някъде тва си е истината.
ако се направи електронно гласуване и бгетовците в чужбина имат парво на глас от вкъщи,матрьошките са бита карта.
след това,което направиха с тая държава,а от чужбина се вижда най добре,заради липсата на медийно затъмнение,както е в бг,гарантирам над 80% гластност от страна на българите в чужбина. бат бойко и костов трябва да се натиснат и да приемат закон ,в който всеки българин ще може да гласува!
тва е много важно,иначе промитите мозъци в бг пак ще станат жертва на станишовия демагоизъм и бгетовицата току виж я изхвърлили от ЕС
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975хм,герб и костов да се обединят е перфектния вариянт.бих се радвал,ако го няправят.
не знам защо,но до някъде вярвам в бат бойко.смятам,че е небалансирана личност,но мисля,че е честен и не до там демагог,като матрьошките.да се надяваме,че съм прав и ще загърби личните облаги,за сметка на спасението на бг.
стана ми особено симпатичен,след изказването си в чикаго,че в бг са останали само старци,баби,цигани и турци,а бг капацитета е в чужбина.......брутално и нагло изказване,с което рискува да бъде съсипан от матрьошките,които и това се опитаха да направят.
в крайна сметка,не можаха,защото до някъде тва си е истината.
ако се направи електронно гласуване и бгетовците в чужбина имат парво на глас от вкъщи,матрьошките са бита карта.
след това,което направиха с тая държава,а от чужбина се вижда най добре,заради липсата на медийно затъмнение,както е в бг,гарантирам над 80% гластност от страна на българите в чужбина.
бат бойко и костов трябва да се натиснат и да приемат закон ,в който всеки българин ще може да гласува!
тва е много важно,иначе промитите мозъци в бг пак ще станат жертва на станишовия демагоизъм и бгетовицата току виж я изхвърлили от ЕС
И аз мисля,че Костов и Бат Бойко са най-малкото зло към момента!
Видя се,че в европата не вярвят на нашата соц.партия и спряха паричките!Нищо не препоръчвам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dragokiПървоначално изпратено от Червени БоклуциПървоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от acen1975Де Ниро,за интелигентността и свободния дух на една нация може да се съди по нейните политици.
ти и аз знаеме,че костов е най доброто нещо за бг,но ти и аз не сме бг нацията.
много интелигентни хора и хора със свободен дух и НЕпромити мозъци напуснаха тази държава.
останали са цигани турци(контролирани от доган на расова основа),пенсионерите,кълвящи на демагогията на станишев....човека твърди,че се грижи за тях,а бг е единствената държава в света,където сметката за парното е по висока от пенсията????????
и накрая остана малкото адекватно население,което явно също е податливо на демагогия и медийни манипулации.
честно ти казвам,след падането на виденов и фалита на бг и избягалите над милион българи заради кризата тогава,бях сигурен,че БСП е изчезваща партия.
след тези събития,10 години по късно същата партия да бъде избрана и с премиер,който е учил партийна идеология в москва и не е работил нищо през живпота си,обявих бг за една от най-тъпите нации в демократичния свят.
българската нация не е това,което беше!и явно никога няма да бъде.
кризата,която се задава ще изгони и малкото интелигентни и можещи хора в чужбина.
в крайна сметка,нацията си заслужава управляващите,защото електората ги избира.
бг и българина напълно заслужава идващата криза,защото е гласувал за нея,чрез избирането на матрьошки на власт.
а че същите бандити управляват-доказателство за това е финансовия министър по времето на виденов,който в момента трябва да е в затвора,защото е довен бг до най-голямата финансова криза и е тотален абориген,както и изтискаха тогава банковата система и обраха българия......тоя същия в момента е подуправител на БНБ?????????????????
иван костов никога няма да бъде избран за министър предцедател,защото българина е тъп и податлив на манипулации идиот,а адекватното интелигентно общество в бг се стопява,за разлика от нарастващите тъпунгери.
някои черти на днешната бг нация:
1.българина,колкото повече го лъжеш и краднеш,толкова повече те уважава.
2.българина,колкото по малтретираш и подтискаш,толкоз повече се страхува от теб.
тва са черти,които се доказаха в последните години,а тези черти са характерни за народ,който не е доживял и израстнал да живее в демокрация.
ЕС се бори вече 2 години с матрьошките и направиха всичко възможно,за да отворят очите на бг електората,че е управляван от клика лъжци,крадци и некъдърници........а нацията няма самосъзнанието и силата да ги катурне и вкара в затвора.
тва за мен не е нация-тва е стадо овце!
за какъв костов говориш?човека няма мисленето на демагог,като станишев.
в бг избират този,който повече ги лъже и крадне!
опасявам се,че бг нацията ще се стопи в близкото десетилетие.
SAD BUT TRUE
Добре си направил като си напуснал селската ни кочина и аз все по-често се замислям натам да се ориентирам. Не че живея зле, но защо да ме смята цял свят за помияр, защото съм заобиколен от отрепки, невежи и крадливи помияри?
Единствения шанс е сега Костов да поеме управлението, чрез иначе изпълнените с добри намерения ГЕРБ, които обаче са некадърници. Ако това не се случи, да измират тук от глад и мизерия всички боклуци, дано им обяви някой и една война, за да ги затрият и това е...
И защо се опасяваш, че ще се затрие нацията. То това е най-доброто решение. Да се затрият помиярите и да остане само хубавата територия. След това да се засели с нормалните избягали Българи и да си живеят прекрасно...
Много простотия, комплексарщина и преди взисчко завист виждам тук!!Жалко за горното човече
Тъжно ... кой знае за колко работи в някой склад за скраб, пък в нета го раздава отворен, много се навъдихте такива - БГ "патриоти" - неуспели, комплексирани накъдърници, които не могат да си намрят работа в някоя нормална страна
))
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975хм,герб и костов да се обединят е перфектния вариянт.бих се радвал,ако го няправят.
стана ми особено симпатичен,след изказването си в чикаго,че в бг са останали само старци,баби,цигани и турци,а бг капацитета е в чужбина.......брутално и нагло изказване,с което рискува да бъде съсипан от матрьошките,които и това се опитаха да направят.
след това,което направиха с тая държава,а от чужбина се вижда най добре,заради липсата на медийно затъмнение,както е в бг,гарантирам над 80% гластност от страна на българите в чужбина.
бат бойко и костов трябва да се натиснат и да приемат закон ,в който всеки българин ще може да гласува!
Бгетовците както ги наричаш са уникална измет. Те ги шибат турци, комунисти, царе и кой ги хване, а те за Костов си говорятНяма по-проста паплач от бегетовската. Виж само в темата колко говеда има. Никой нищо друго не коментира, само за Костов се говори
И това е навсякъде, от форуми до села и паланки. Толкова са им промили мозъците, че не знаят как се казват, но знаят Костов какво "уж" е откраднал. И никъде не се питат, ами защо комунягите не го хванаха и осъдиха като толкова е крал? До този въпрос на аграрите не могат да им стигнат плитките мозъци. Те слушат само Сергея какво ще им каже
Коментар
-
хм,герб и костов да се обединят е перфектния вариянт.бих се радвал,ако го няправят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от desperadoDe Niro, ти сигурно си някой реститут облажил се от глупостите на Костов. или си някой пълен лумпен. При Костов беше измислена корупцита бе. От 60% сива икономика и най-големия цървул би направил повече от Костов.
Те имаха 8г. да му намерят поне 1 кражба, но нищо!!! Само маломниците по форумите говорят глупости и това е. А че е заварил 60 или 90% сива икономика той не е виновен. Виновни са сегашните помияри.
Разликата между нормалните хора и агро-малоумниците е че ние гледаме кой какво е постигнал, а вие селяните гледате кой какво е откраднал. За това и цял живот ще ви шибат, защото сте МЪРША!
Коментар
-
Първоначално изпратено от De NiroПървоначално изпратено от acen1975Де Ниро,за интелигентността и свободния дух на една нация може да се съди по нейните политици.
много интелигентни хора и хора със свободен дух и НЕпромити мозъци напуснаха тази държава.
останали са цигани турци(контролирани от доган на расова основа),пенсионерите,кълвящи на демагогията на станишев....човека твърди,че се грижи за тях,а бг е единствената държава в света,където сметката за парното е по висока от пенсията????????
и накрая остана малкото адекватно население,което явно също е податливо на демагогия и медийни манипулации.
честно ти казвам,след падането на виденов и фалита на бг и избягалите над милион българи заради кризата тогава,бях сигурен,че БСП е изчезваща партия.
след тези събития,10 години по късно същата партия да бъде избрана и с премиер,който е учил партийна идеология в москва и не е работил нищо през живпота си,обявих бг за една от най-тъпите нации в демократичния свят.
кризата,която се задава ще изгони и малкото интелигентни и можещи хора в чужбина.
бг и българина напълно заслужава идващата криза,защото е гласувал за нея,чрез избирането на матрьошки на власт.
а че същите бандити управляват-доказателство за това е финансовия министър по времето на виденов,който в момента трябва да е в затвора,защото е довен бг до най-голямата финансова криза и е тотален абориген,както и изтискаха тогава банковата система и обраха българия......тоя същия в момента е подуправител на БНБ?????????????????
иван костов никога няма да бъде избран за министър предцедател,защото българина е тъп и податлив на манипулации идиот,а адекватното интелигентно общество в бг се стопява,за разлика от нарастващите тъпунгери.
2.българина,колкото по малтретираш и подтискаш,толкоз повече се страхува от теб.
тва са черти,които се доказаха в последните години,а тези черти са характерни за народ,който не е доживял и израстнал да живее в демокрация.
ЕС се бори вече 2 години с матрьошките и направиха всичко възможно,за да отворят очите на бг електората,че е управляван от клика лъжци,крадци и некъдърници........а нацията няма самосъзнанието и силата да ги катурне и вкара в затвора.
SAD BUT TRUE
Добре си направил като си напуснал селската ни кочина и аз все по-често се замислям натам да се ориентирам. Не че живея зле, но защо да ме смята цял свят за помияр, защото съм заобиколен от отрепки, невежи и крадливи помияри?
Единствения шанс е сега Костов да поеме управлението, чрез иначе изпълнените с добри намерения ГЕРБ, които обаче са некадърници. Ако това не се случи, да измират тук от глад и мизерия всички боклуци, дано им обяви някой и една война, за да ги затрият и това е...
И защо се опасяваш, че ще се затрие нацията. То това е най-доброто решение. Да се затрият помиярите и да остане само хубавата територия. След това да се засели с нормалните избягали Българи и да си живеят прекрасно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Де Ниро,за интелигентността и свободния дух на една нация може да се съди по нейните политици.
SAD BUT TRUE
Коментар
Коментар