IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имам въпрос. Вече от месеци и година може би, виждаме, че под СДЕЛКИ НА БФБ се разбира сделки с Модерна, Порше, Фолксваген, Тесла, САП и т.н.
    Да попитам - тези компании не съм ги чувал да са листнати на БФБ?
    - да дават отчети на БФБ? Къде има инфо за тях някаква? Да са регулирани от КФН? Да плащат данъци в БФБ?
    - ЗА ЧИЙ СЕ ТЪРГУВАТ НА БФБ СЛЕД КАТО НЕ СА БЪЛГАРСКИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      И аз не харесвам държавните участия, но да видиш П/Е 6 на компания задължена да разпределя поне 50% от печалбата си като дивидент е странно. Особенно в тези набалончени времена.
      Не я следя,какви са очакванията за растеж за следващата година?Гледам продължават да са на загуба от оперативна дейност,единствено енергийната борса покрива загубата и генерира печалбата им.Ами ако утре решат от новата власт отново да я прехвърлят енергийната борса на др.място какво правим?
      Last edited by спекуланта; 28.01.2022, 13:09.

Коментар

• И аз не харесвам държавните участия, но да видиш П/Е 6 на компания задължена да разпределя поне 50% от печалбата си като дивидент е странно. Особенно в тези набалончени времена.
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Колеги , тея печалби ще стигнат ли за тантиеми на лапачите !?

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
            Самото БФБ едва ли някога ще е причина за инвестиция тук при тези нива, но докато енергийната борса е под шапката му, ще си е сериозна дивидентна позиция.
            Това е така, но като акционер тук не искам едната борса да изкарва пари, а другата да ги харчи. И двете борси трябва да изкарват пари, а ние да ги харчим. Оборотът на БФБ явно трябва да е 1 млр. за да има печалба, освен ако пак няма увеличение на заплатите.

Коментар

• Аз ги изкарвам 0,73 лв/акция(колкото 1-те 6 месеца.Не знам какъв % ще заделят

Коментар

• Самото БФБ едва ли някога ще е причина за инвестиция тук при тези нива, но докато енергийната борса е под шапката му, ще си е сериозна дивидентна позиция.

Коментар

• Всичко хубаво, но като ще има печалба от оперативна дейност? Разходите за външни услуги и заплати непрекъснато се вдигат и изяждат печалбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                    Добре изглежда, явно правилно вземах напоследък.
                    Май пак хубав дивидент се заформя
                    Който разбира тука се спира ! И аз бих искал да имам по голям пакет !

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Може би пак 50-60 стотинки дивидент..
                      60-70

Коментар

• Може би пак 50-60 стотинки дивидент..

Коментар

• Да вярвам ли на Ошите си...?или да соря за софтрейд и имоти
                          2. Приходи от дивиденти 2-1721 10 420 2 207
                          Last edited by inta53; 28.01.2022, 10:50.

Коментар

• Добре изглежда, явно правилно вземах напоследък.
                            Май пак хубав дивидент се заформя

Коментар

• Добро утро на имащите и тук.

В доклада са я дали като загуба (в скоби), но печалбата на акция и тук изтърбушва (10х YoY, P/E 6.01).

Няма да можем да коригираме човешки на БФБ като че ли с тези отчети. Вярно, че дотук експлозиите са само в BX40 и TR30, шорт SOFIX засега не изглежда застрашен, ама си трябват топки да се застава срещу резултатите от 2021 г. в последните дни на януари.

Едит: Е добро утро и на останалите като мен. Няма как да се огрее навсякъде
                              Last edited by unsworth; 28.01.2022, 10:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ами тогава ще сте ти или Батя !

Далече сме от призовете, но работим за популярността на компанията,-ей на и доказателства -644 сме ...

Коментар

Working...
                                X