IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Това, което имам превид е цените на електроенергията. Охлаждането на цените със сигурност отнема от динамиката на пазара и поради тази причина не можем да очакваме огрмен ръст на печалбата
    Огромен едва ли, но ръст защо не? По ПВУ се очаква изграждане на нови 1.6GW мощности /предимно ВЕИ - всичко над 500kW минава през БНЕБ/. Тук е дълъг маратон, не е спринтово бягане...

Само размисли, без препоръки.

Коментар

Това, което имам превид е цените на електроенергията. Охлаждането на цените със сигурност отнема от динамиката на пазара и поради тази причина не можем да очакваме огрмен ръст на печалбата
      точно обратното е по-ниски цени по-големи количества и следователно по-големи приходи и печалба на енергийната
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Чак далеч не сме. Сумарно за седемте месеца на годината имаме 5% спад на изтъргувания обем на "Ден напред" или 857 GWh по-малко. На "В рамките на деня" имаме 120% ръст или 668 GWh повече. На мен това не ми изглежда като далеч. Или нещо друго имаш предвид?

Коментар

• https://www.bse-sofia.bg/bg/news/id/139543

Коментар

• Отвори се спред 3%, ще стои няколко дни като ветрило и пак ще се сгъне в североизточна посока

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
              комисионните на енергийната са на база количества а не на обеми ?
              отделно дивидента от енергийната се връща пак и т.н
              а за на Мурафетов инвестициите по-добре да ги няма

Коментар

• комисионните на енергийната са на база количества а не на обороти ?
                отделно дивидента от енергийната се връща пак и т.н
                а за на Мурафетов инвестициите по-добре да ги няма
                Last edited by Майната; 22.08.2023, 12:55.
                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

...
                  При БНЕБ определено сме далеч от пиковите нива на електроенергията, така че и тук не можем да очакваме нещо невероятно, като финасов резултат.
                  ...
                  Чак далеч не сме. Сумарно за седемте месеца на годината имаме 5% спад на изтъргувания обем на "Ден напред" или 857 GWh по-малко. На "В рамките на деня" имаме 120% ръст или 668 GWh повече. На мен това не ми изглежда като далеч. Или нещо друго имаш предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дъното Разгледай мнение
                    ми кат продаде ) може и по-ниско да ти се иска )
                    То въпроса не е какво ми се иска на мен, а какво се случва на пазара. Да продадох, защото очаквах цената да падне. Ако погледнем картинката на самата борса имаме спад на оборота с 50% за полугодието (46% за първите седем месеца), същевременно имаме ръст при разходите и от там индивидуалния бизнес не се подобрява. Да, има монопол, което е добра причина да се огледа човек, ама до края на годината не виждам какви чудеса могат да се случат, за да се промени картинката. При БНЕБ определено сме далеч от пиковите нива на електроенергията, така че и тук не можем да очакваме нещо невероятно, като финасов резултат. Още повече миналата година отписаха сериозна сума, което още ще намали постъпленията към БФБ.
                    От ръководството на БФБ работят върху доста проекти, които да окажат влияние върху резултатите на борсата, ама този който се очаква най-скоро е този за IPO фонда, който би поел едни 2 млн. лв. Тазгодишния дивидент бе супер, а и може още да бъде разпределен до края на годината, ама за догодина... картинката е доста по-различна.
                    А затова дали ми се иска по-ниска цена? Само една по-ниска цена няма да ми е достатъчно, за да се върна в тази позиция.

Коментар

Колеги, как виждате движението тук? Аз мисля, че пак ще отиде да невести 8,40-8,60 зоната.
                      ми кат продаде ) може и по-ниско да ти се иска )
                      Аз винаги купувам на върха и продавам на дъното!!!!!!!!

Коментар

Колеги, как виждате движението тук? Аз мисля, че пак ще отиде да невести 8,40-8,60 зоната.
                        Много ще се радвам да стане така

Коментар

залагаш, че ще изкарат лош отчет? Твърде вероятно е ..

Коментар

• Колеги, как виждате движението тук? Аз мисля, че пак ще отиде да невести 8,40-8,60 зоната.

Коментар

Колега, бихте ли пояснил?

Най добрия момент да се озовеш с 30К кеш, при този зор за разпродажба от Райфазена
                              Ако го бяха превели днес,- не бих могъл да участвам така активно и не само тук, а и в петъка по Яйчаря+БФБ,- само ползи за сега...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                ... Вкара за два дни две+ пенсии и "потенция за Шелли" с поне още три
                                Колега, бихте ли пояснил?

Коментар

Working...
                                X