IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

EPS amounted to BGN 0.67. However, adjusted for the provisions and impairments, net profit for 2022 should have been at ca. BGN 7.8m, up 4% YoY.

Реално има резерв от лани, набра се; - за мен е добре че го изчистват този багаж влачен с години!
    Писна ми да го чета и да се оглеждам, кога и от къде ще го сторнира, но си остава голямата "?"...
    колко ще е мурафетлъшкия дивидент(той си е от идивидуалния) ...

Коментар

• разходи - за персонала -3.5млн., за външни услуги - 5млн. .Дали не е добре да се проверят и преразгледат? На ОС или по друг начин?

Коментар

• Извинявам се за глупавия въпрос, но просто ми изскача в съзнанието. В печалбата на БФБ за 2021 се включва дивидента получен през въпросната година от БНЕБ за реализираната печалба през предходната 2020. В печалбата за миналата 2022 година е дивидента от печалбата на БНЕБ за 2021. Така ли е? Или през съответната година се взима печалбата от БНЕБ за същата година, а дивидента се получава следващата година?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

кой да ги провери ? КФН ли ) в това безвластие се правят яко далавери ) а бюджета и и ние супата )
          За мое огромно съжаление, го написах с голяма ирония. Това е една от основните причини да не ни работи капиталовия пазар, като няма регулаторни органи да следят за тези неща!

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Няма нищо апокалиптично, ама за Честита Баба Марта хоп да щипнем два милиона и половина ... добро начало за дебюта в Софикс. Според мен сте голям оптимист с тези 50ст. дивидент!
            EPS amounted to BGN 0.67. However, adjusted for the provisions and impairments, net profit for 2022 should have been at ca. BGN 7.8m, up 4% YoY.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
              Тук ще е интересно някой орган да провери кой знаеше за това още миналата седмица на 21-ви...
              кой да ги провери ? КФН ли ) в това безвластие се правят яко далавери ) а бюджета и и ние супата )
              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Абе тия "Загорци" - се оказаха ГоУеми яхтсмени, от къде я почнаха само...а тя каква била!
                Да не са им счетоводната къща на мурафетов???

пп. да не ме разберете погрешно,- бях се подготвил за тия нива, с две думи държа се- на борда съм все още!!!
                аха същите мисли, по същото време

Коментар

• Тук ще е интересно някой орган да провери кой знаеше за това още миналата седмица на 21-ви...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Аз и нещо друго се чудя, договорите им не са ли по някакъв начин застраховани и защитени срещу неплащане ! Странна работа ! При тези големи обеми на сделките е абсурдно това да се случва !

Абе тия "Загорци" - се оказаха ГоУеми яхтсмени, от къде я почнаха само...а тя каква била!
                    Да не са им счетоводната къща на мурафетов???

пп. да не ме разберете погрешно,- бях се подготвил за тия нива, с две думи държа се- на борда съм все още!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Така е. Голямото вземане е от една измама на дружеството Енерджи пауър от 2018г, което чак сега се провизира почти напълно. То е на енергийната борса. А другото вземане е от КТБ и то си е на фондовата борса, но е доста стара новина и няма отношение към резултатите за 2022
                      Аз и нещо друго се чудя, договорите им не са ли по някакъв начин застраховани и защитени срещу неплащане ! Странна работа ! При тези големи обеми на сделките е абсурдно това да се случва !

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
                        Не виждам нищо апокалиптично в отчета, освен че намалява печалбата спрямо миналата година с едни 33%. С 50 млн. намаляват паричните потоци, но това мен като акционер, какво ме засяга? Важно е да вземем едни 0.50 лв дивидент
                        Няма нищо апокалиптично, ама за Честита Баба Марта хоп да щипнем два милиона и половина ... добро начало за дебюта в Софикс. Според мен сте голям оптимист с тези 50ст. дивидент!

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

а каква е тази измама, ако може да кажеш, че да я прилагаме и ние? или БНЕБ се лъже само веднъж... както мъжкото дупе ....
                          видях каква е - https://www.capital.bg/biznes/energe...adecut_na_tok/
                          отдавна е известно, така че не трябва да всява голям смут днес ...

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Така е. Голямото вземане е от една измама на дружеството Енерджи пауър от 2018г, което чак сега се провизира почти напълно. То е на енергийната борса. А другото вземане е от КТБ и то си е на фондовата борса, но е доста стара новина и няма отношение към резултатите за 2022
                            а каква е тази измама, ако може да кажеш, че да я прилагаме и ние? или БНЕБ се лъже само веднъж... както мъжкото дупе ....
                            Last edited by petyob; 01.03.2023, 13:13.

Коментар

• Не виждам нищо апокалиптично в отчета, освен че намалява печалбата спрямо миналата година с едни 33%. С 50 млн. намаляват паричните потоци, но това мен като акционер, какво ме засяга? Важно е да вземем едни 0.50 лв дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
                                Доста неприятна изненада. Някой разбра ли точно какво се провизира? Четох бележките в допълнителната информация, но не се ориентирам, тъй като не съм запознат с предисторията. Доколкото разбирам два отделни казуса има - единият е несъбираемо вземане от пазарен участник на БНЕБ, а другото е казус с договор за цесия още от времето на КТБ. Така ли е или пиша пълни глупости?

Коментар

Working...
                                X