Първоначално изпратено от acb
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениевече не разбирам къде да гледам - Инфосток показва 200млн оборот, а сайта на БФБ 20млн, къде греша - някой би ли помогнал?
Проблема е с ИПО сделките с облигации. Тъй като облигациите не се котират като акциите при нормалната им търговия, общата стойност на сделката се изчислява по различен начин:
- акции: 500 * 100 = 50 000 - акциите се котират в левове за брой
- облигации: 500 * 100 = ??? - акциите се котират в % от номинала и сметката се усложнява. Номинала може е различен и може да е в евро, лева.
Ако облигацията е с номинал 1000 евро то общата стойност на сделката става 500*1000*1,9585*(100/100) = 979 250 лв.
И в двата случая като сделка в системите се появяват едни и същи числа: 500*100, но общата стойност е коренно различна. Затова в платформите за търговия (поне тези които ползвам) за облигациите обща стойност на сделките не се изчислява.
По сайтовете Инвестор и Инфосток общата стойност на сделките с облигации се изчислява коректно по принцип, но сделките с FPM1 от последните два дни не са обичайни. Те са ИПО и облигациите се котират в реални пари, а не проценти.Цената е фиксирана на 1000 евро за брой. Сайтовете обаче си смятат стойността на сделките като за обичайна търговия с облигации и изчисляват все едно сделките са при 1000% от номинала, а сделките ако се обърнат в процент са с цена 100%. Получава се 10 пъти по-висока стойност.
Туй с две думи
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениевече не разбирам къде да гледам - Инфосток показва 200млн оборот, а сайта на БФБ 20млн, къде греша - някой би ли помогнал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
БФБ е публична компания от 12 г.
Интересно ми е как я имаш от над 15 г. Не е заяждане.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
БФБ е публична компания от 12 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lawyer_21 Разгледай мнение
Защо, може ли аргументи? Винаги съм имал тази акция, над 15г. Интересно ми е, не е заяждане.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Marton Разгледай мнениеTук реалната цена е над 30
(не е препоръка)
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Тези напоследък (инфосток) не са много за вярване, доста бъгове се виждат;- липсващи котировки и какво ли още не...- за жалост
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
За съжаление, по спомен от времената на КТБ, тарифата на БФБ не носеше много от единични прехвърляния на пакети - сега не знам как е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
За съжаление, по спомен от времената на КТБ, тарифата на БФБ не носеше много от единични прехвърляния на пакети - сега не знам как е
Тези напоследък (инфосток) не са много за вярване, доста бъгове се виждат;- липсващи котировки и какво ли още не...- за жалост
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар