IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

БФБ е публична компания от 12 г.
    Интересно ми е как я имаш от над 15 г. Не е заяждане.
    Акции на БФБ можеше да си купи всеки ,който си намери продавач и преди да стане публична.Аз примерно си купих 1000 бр. за 6000 лв през далечната 2005 г. при ликвидацията на един посредник.После станаха 20 000 след сплит на акциите - за 1 стара 19 нови.Така ,че хипотетично е възможно.
    мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        вече не разбирам къде да гледам - Инфосток показва 200млн оборот, а сайта на БФБ 20млн, къде греша - някой би ли помогнал?
        БФБ.
        Проблема е с ИПО сделките с облигации. Тъй като облигациите не се котират като акциите при нормалната им търговия, общата стойност на сделката се изчислява по различен начин:
        - акции: 500 * 100 = 50 000 - акциите се котират в левове за брой
        - облигации: 500 * 100 = ??? - акциите се котират в % от номинала и сметката се усложнява. Номинала може е различен и може да е в евро, лева.
        Ако облигацията е с номинал 1000 евро то общата стойност на сделката става 500*1000*1,9585*(100/100) = 979 250 лв.
        И в двата случая като сделка в системите се появяват едни и същи числа: 500*100, но общата стойност е коренно различна. Затова в платформите за търговия (поне тези които ползвам) за облигациите обща стойност на сделките не се изчислява.
        По сайтовете Инвестор и Инфосток общата стойност на сделките с облигации се изчислява коректно по принцип, но сделките с FPM1 от последните два дни не са обичайни. Те са ИПО и облигациите се котират в реални пари, а не проценти.Цената е фиксирана на 1000 евро за брой. Сайтовете обаче си смятат стойността на сделките като за обичайна търговия с облигации и изчисляват все едно сделките са при 1000% от номинала, а сделките ако се обърнат в процент са с цена 100%. Получава се 10 пъти по-висока стойност.
        Туй с две думи

Коментар

вече не разбирам къде да гледам - Инфосток показва 200млн оборот, а сайта на БФБ 20млн, къде греша - някой би ли помогнал?
          Платформата на Карол ми дава 1,3мил ......

Коментар

• вече не разбирам къде да гледам - Инфосток показва 200млн оборот, а сайта на БФБ 20млн, къде греша - някой би ли помогнал?

Коментар

Правилно, не е от 15 явно но е повече от 10 със сигурност. Имам чувството, че я имам от вечни времена като ЦКБ И Химимпорт. Стоя много години между 3лв. и 4лв. Накрая почти я разкарах, но след това зимата допълвах средната ми е около 8лв.

Коментар

На 6 януари 2011 г. акциите на „Българска фондова борса – София“ АД започват да се търгуват на борсата, като на свободния пазар по закон се предлагат до 49,9% от акциите на дружеството. Размерът на емисията е 6 582 860 лв. с номинална стойност на акциите от 1 лев. В начало на деня сделките започват при 4,27 лв. за акция, като до края на деня спаднат до средна цена от 2,24 лв. на акция. Така цената компанията се установява на 14,8 млн. лв. в първия ден на БФБ като публично дружество. Препоръки никакви разбира се!Купих 2 кила на средна 11,127...

Коментар

• Първоначално изпратено от lawyer_21 Разгледай мнение

Защо, може ли аргументи? Винаги съм имал тази акция, над 15г. Интересно ми е, не е заяждане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Marton Разгледай мнение
                    Tук реалната цена е над 30
                    (не е препоръка)
                    Защо, може ли аргументи? Винаги съм имал тази акция, над 15г. Интересно ми е, не е заяждане.

Коментар

• Татяна Пунчева-Василева, директор "Инвестиционно банкиране" в ЕЛАНА Трейдинг, във "В развитие"

Коментар

• Tук реалната цена е над 30
                        (не е препоръка)

Коментар

• all time high

Как сега човек да не си сипи едно и да разпъне акордеона

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Тези напоследък (инфосток) не са много за вярване, доста бъгове се виждат;- липсващи котировки и какво ли още не...- за жалост
                            Точно от там се подведох.

Коментар

За съжаление, по спомен от времената на КТБ, тарифата на БФБ не носеше много от единични прехвърляния на пакети - сега не знам как е
                              Май са махнали ограничението за максимален комисион. Сега май се таксува на общата сума. Ако някой има време може да провери.

Коментар

За съжаление, по спомен от времената на КТБ, тарифата на БФБ не носеше много от единични прехвърляния на пакети - сега не знам как е

Тези напоследък (инфосток) не са много за вярване, доста бъгове се виждат;- липсващи котировки и какво ли още не...- за жалост

Коментар

Working...
                                X