IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    И сега БФБ държавно форевър. Тва е пазар!
    Дано тълпата е доволна - борсата е държавна, монополистът е озаптен... Де** тъпата страна България, **би тъпия народ, да го **А!
    Не е препоръка.
    Е ама на нищо не прилича това - такова псуване на държавата чак ми запариха ушите Запри се малко, докато не ми е запарило и другаде някъде да *ва и пазара, кой ни е бил по главата с него да се занимаваме, че и акъл да му даваме
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Незаслужено подценявате акциите на оператора. Оборота ще расте с или без приватизация. От там ще растат и печалбите. Очаквам в близко бъдеще много активна търговия при Еларг. Акционерите с много ниска придобивна цена ще имат изгода да продадат на пазар за да не платят данък, а купувачите ще вземат сигурна доходност по-голяма от лихвите. Това са доста добри комисионни за борсата. Отделно докато е държавна ще имаме и дивидент. Не бих се изненадал след няколко години той да гони и левче. Лично аз съм си накупил достатъчно при средна съвсем малко над текущите стойности. Мисля да не ги пипам в следващите пет години. Не вярвам да се повтори историята с ХДПАТ, но очаквам растеж в пъти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Мен ако питаш в цената беше пре-калкулирана приватизацията.
        беше когато стана 3,50
        Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !

Коментар

• Първоначално изпратено от sa60o0 Разгледай мнение
          на мен ли нещо не ми е ясно, ама не разбирам защо разпродавате, като в тази цена отдавна беше калкулирано, че приватизацията не е никак сигурна, а отделно и лятото ще има по-голям дивидент

разбира се, Не е препоръка
          Мен ако питаш в цената беше пре-калкулирана приватизацията.

Коментар

• на мен ли нещо не ми е ясно, ама не разбирам защо разпродавате, като в тази цена отдавна беше калкулирано, че приватизацията не е никак сигурна, а отделно и лятото ще има по-голям дивидент

разбира се, Не е препоръка
            Last edited by sa60o0; 14.03.2013, 11:27.
            Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !

Коментар

• Коментар

• И сега БФБ държавно форевър. Тва е пазар!
                Дано тълпата е доволна - борсата е държавна, монополистът е озаптен... Де** тъпата страна България, **би тъпия народ, да го **А!
                Не е препоръка.
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Във връзка с процедурата по приватизация на държавното участие в "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София, днес, 13 март, 2012 година, в "Българска фондова борса – София" АД бе получено следното уведомление от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК):
                  На 25.02.2013 г. в АПСК е постъпило писмо от Министерството на финансите, с което АПСК е уведомена, че Министерството на финансите, в качеството си на собственик на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД гр. София, оттегля възлагането за извършване на приватизационната процедура за дружеството.
                  С Протоколно решение №2304/25.02.2013 г. Изпълнителният съвет на АПСК прекратява сключения с "Патриа Корпорейт Файненс" а.с. договор за възлагане извършването на маркетинг на "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София и за възлагане изготвянето на анализи на правното състояние, информационни меморандуми и приватизационни оценки на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД, гр. София и 43,07% от капитала на "Централен Депозитар" АД, гр. София.
                  С Решение от 07.03.2013 г. Надзорният съвет предлага на Изпълнителния директор да предприеме съответните действия по прекратяване на приватизационната процедура.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                    Да не вземат да отложат приватизацията сега...
                    Вероятно ще има забавяне, но който и да дойде на власт му е ясно, че трябва да я приватизира. Хубаво е че оборотите скочиха, може пък да се окаже 4е забавянето е добре за цената

Коментар

• Да не вземат да отложат приватизацията сега...
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                        И тук ли спряха трговията.... Не ми излизат никакви оферти???
                        Просто не дават възможност за разпродажби по собствената си позиция
                        А то всъщност BSO трябва да се вдига, защото сега в шашканията, ще се сключат много сделки и печалбата ще се качи!

Коментар

• И тук ли спряха трговията.... Не ми излизат никакви оферти???
                          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd

Турската борса няма да е лош вариант. Те ще се превърнат в регионалния гигант. Поради едни или други причини тяхната икономика ще расте много бързо и относителната им тежест ще нараства. Имат само един недостатък. Не са членове на ЕС. Според мен няма и да станат. До преди десет години се възприемаха като част от Европа, но несправедливо отхвърлени, то днес възпремат себеси като център на региона около който трябва да гравитират по-малките държави в азиатската част и евентуално балканите. Някаква форма на консолидация на балканските пазари през виенската борса е добър вариант. Аз очаквам развитие на пазара със или без приватизация. Затова съм и акционер в борсата. Според мен текущата цена е абсурдно ниска за монополното право да организираш търговия с акции.

Първоначално изпратено от puf paf
                            Доколкото си спомням Румънската борса също имаше преди известно време желание за покупка на БФБ.

А виенската борса каква и беше "роднинската връзка" с другите по големи борси?
                            Питам, защото помня че имаше разни идеи за консолидация на големите борси но все нещо не ставаше. За мен, е по добре да ни вземе някоя борса която има същата платформа.
                            Last edited by BigBear; 15.02.2013, 14:00.
                            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• BLOOMBERG MARKETS: The 14 Most Exciting Frontier Markets In The World.

Total score: 61.4 (equal 3rd)

Another of Europe's growth heavyweights, Bulgaria is expected to continue to boost its GDP and touts a moderate inflation rate and a fairly cheap stock market. Its exchange rate moves more than others on the list, but it is said to be fairly easy to do business there.

Source: Bloomberg Markets

Read more: http://www.businessinsider.com/bloom...#ixzz2KgCBDR00

Коментар

• Първоначално изпратено от smarti Разгледай мнение
                                не забравяйте, че борсата е уникална с лиценза който притежава и с ксетрата
                                Най-вече със Сетрата.
                                Като нея второ няма нигде по света!
                                Мечка, точно това ме гложди и мен.

Коментар

Working...
                                X