Първоначално изпратено от Fiscalist
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БФБ-София АД (BSE)
Collapse
X
-
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Незаслужено подценявате акциите на оператора. Оборота ще расте с или без приватизация. От там ще растат и печалбите. Очаквам в близко бъдеще много активна търговия при Еларг. Акционерите с много ниска придобивна цена ще имат изгода да продадат на пазар за да не платят данък, а купувачите ще вземат сигурна доходност по-голяма от лихвите. Това са доста добри комисионни за борсата. Отделно докато е държавна ще имаме и дивидент. Не бих се изненадал след няколко години той да гони и левче. Лично аз съм си накупил достатъчно при средна съвсем малко над текущите стойности. Мисля да не ги пипам в следващите пет години. Не вярвам да се повтори историята с ХДПАТ, но очаквам растеж в пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеМен ако питаш в цената беше пре-калкулирана приватизацията.Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !
Коментар
-
Първоначално изпратено от sa60o0 Разгледай мнениена мен ли нещо не ми е ясно, ама не разбирам защо разпродавате, като в тази цена отдавна беше калкулирано, че приватизацията не е никак сигурна, а отделно и лятото ще има по-голям дивидент
разбира се, Не е препоръка
Коментар
-
на мен ли нещо не ми е ясно, ама не разбирам защо разпродавате, като в тази цена отдавна беше калкулирано, че приватизацията не е никак сигурна, а отделно и лятото ще има по-голям дивидент
разбира се, Не е препоръкаLast edited by sa60o0; 14.03.2013, 11:27.Не е препоръка за търговия с акции и ЦК !
Коментар
-
Във връзка с процедурата по приватизация на държавното участие в "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София, днес, 13 март, 2012 година, в "Българска фондова борса – София" АД бе получено следното уведомление от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК):
На 25.02.2013 г. в АПСК е постъпило писмо от Министерството на финансите, с което АПСК е уведомена, че Министерството на финансите, в качеството си на собственик на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД гр. София, оттегля възлагането за извършване на приватизационната процедура за дружеството.
С Протоколно решение №2304/25.02.2013 г. Изпълнителният съвет на АПСК прекратява сключения с "Патриа Корпорейт Файненс" а.с. договор за възлагане извършването на маркетинг на "Българска Фондова Борса - София" АД и "Централен Депозитар" АД, гр. София и за възлагане изготвянето на анализи на правното състояние, информационни меморандуми и приватизационни оценки на 50,0542% от капитала на "Българска Фондова Борса - София" АД, гр. София и 43,07% от капитала на "Централен Депозитар" АД, гр. София.
С Решение от 07.03.2013 г. Надзорният съвет предлага на Изпълнителния директор да предприеме съответните действия по прекратяване на приватизационната процедура.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеДа не вземат да отложат приватизацията сега...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеИ тук ли спряха трговията.... Не ми излизат никакви оферти???
А то всъщност BSO трябва да се вдига, защото сега в шашканията, ще се сключат много сделки и печалбата ще се качи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd
Турската борса няма да е лош вариант. Те ще се превърнат в регионалния гигант. Поради едни или други причини тяхната икономика ще расте много бързо и относителната им тежест ще нараства. Имат само един недостатък. Не са членове на ЕС. Според мен няма и да станат. До преди десет години се възприемаха като част от Европа, но несправедливо отхвърлени, то днес възпремат себеси като център на региона около който трябва да гравитират по-малките държави в азиатската част и евентуално балканите. Някаква форма на консолидация на балканските пазари през виенската борса е добър вариант. Аз очаквам развитие на пазара със или без приватизация. Затова съм и акционер в борсата. Според мен текущата цена е абсурдно ниска за монополното право да организираш търговия с акции.
Първоначално изпратено от puf paf
Доколкото си спомням Румънската борса също имаше преди известно време желание за покупка на БФБ.
А виенската борса каква и беше "роднинската връзка" с другите по големи борси?
Питам, защото помня че имаше разни идеи за консолидация на големите борси но все нещо не ставаше. За мен, е по добре да ни вземе някоя борса която има същата платформа.Last edited by BigBear; 15.02.2013, 14:00.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
BLOOMBERG MARKETS: The 14 Most Exciting Frontier Markets In The World.
Total score: 61.4 (equal 3rd)
Another of Europe's growth heavyweights, Bulgaria is expected to continue to boost its GDP and touts a moderate inflation rate and a fairly cheap stock market. Its exchange rate moves more than others on the list, but it is said to be fairly easy to do business there.
Source: Bloomberg Markets
Read more: http://www.businessinsider.com/bloom...#ixzz2KgCBDR00
Коментар
-
Първоначално изпратено от smarti Разгледай мнениене забравяйте, че борсата е уникална с лиценза който притежава и с ксетрата
Като нея второ няма нигде по света!
Мечка, точно това ме гложди и мен.
Коментар
Коментар