IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БФБ-София АД (BSE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 150% увеличение на печалбата. Не е зле

Коментар

• Събота-неделя ще видя какви са новостите чисто от любопитство

На заседанието си на 28.01.2021 г. КФН реши:

3. Издава одобрение на „Българска фондова борса” АД („БФБ” АД) за изменения и допълнения на борсовия правилник, приети от Съвета на директорите на „БФБ” АД на 27.10.2020 г.

Коментар

• Трябва да се оправи кодът на емисията в заглавието на темата.

Коментар

• 22.01.2021 - Съобщение от БФБ (Членове на БФБ)

Във връзка с промяна на борсовите кодове с интуитивни такива, считано от 25.01.2021 г. /понеделник/, се променя борсовият код на емисия акции с ISIN код BG1100016978, издадена от Българска Фондова Борса АД.
          Новият борсов код на емисията е BSE.
          Всички останали параметри на емисията остават непроменени. Промяната няма да окаже въздействие върху въведените поръчки в системата за търговия.

За повече информация моля да се обръщате към отдел Емитенти и членство на следните телефони: 02/937 09 30 или 31 или на e-mail на адрес members.listing@bse-sofia.bg.

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
            Много интересен казус! Нямаме БФБ, но имаме Софарма, която също прави обратно изкупуване и имено заради Регламент 596/2014 за индайдърите не може да прави байбек по всяко време, а само Юни, Септември и Декември - месеци, в които не предстои публикуване на отчет в следващите 30 дни!
            Борсата не изкупува сама, а само чрез дъщерно дружество, но това дружество формира над половината от приходите и печалбата на БФБ. В този смисъл изпълнителния директор на БНЕБ ЕАД има вътрешна информация за резултатите на управляваното от него дружество и респективно импакта върху резултатите на БФБ, което го превръща по Регламент 596 в инсайдър. Същият този директор подписва формално нарежданията за покупка на байбек на 21ви Януари, когато никой не знае кави са резултатите на БФБ към края на 2020 на неконсолидирана основа Януари, а на консолидирана основа - ще го публикуват в края на Февруари.
            Г-н Х попада в този смисъл във всички определения на инсайдър и в нарушение на 596 на воля раздава подписи за покупка
            Въпросът е - КФН пак ли ще блеят или не са чели 596, защото нямат административен капацитет?
            Май не правиш разлика между инсайдърски сделки и официално обратно изкупуване
            Виж Софком примерно също купуват сега..
            А колкото до принципния мажоритар г-н О.Донев - той в повечето случаи използва обратното изкупуване да продаде на публичното дружество неговите собсвени акции и тези на неговите приятели и роднини,купени разбира се в пъти по евтино.
            И затова перодите съвпадат.
            Примерно когато изкупи на Грамърси и Любо пъпката акциите на безценица ,после ги продаде на Софарма с 50 до 100 % по-скъпо.
            Или пък на цена 4,27 и нагоре над 2/3 от покупките са обратно изкуване от софарма

При ниските нива на акцията почти няма обратно изкупуване , а само инсайдърски сделки на Донев и сие.

естествено КФН не забелязва нищо нередно.

Коментар

• Много интересен казус! Нямаме БФБ, но имаме Софарма, която също прави обратно изкупуване и имено заради Регламент 596/2014 за индайдърите не може да прави байбек по всяко време, а само Юни, Септември и Декември - месеци, в които не предстои публикуване на отчет в следващите 30 дни!
              Борсата не изкупува сама, а само чрез дъщерно дружество, но това дружество формира над половината от приходите и печалбата на БФБ. В този смисъл изпълнителния директор на БНЕБ ЕАД има вътрешна информация за резултатите на управляваното от него дружество и респективно импакта върху резултатите на БФБ, което го превръща по Регламент 596 в инсайдър. Същият този директор подписва формално нарежданията за покупка на байбек на 21ви Януари, когато никой не знае кави са резултатите на БФБ към края на 2020 на неконсолидирана основа Януари, а на консолидирана основа - ще го публикуват в края на Февруари.
              Г-н Х попада в този смисъл във всички определения на инсайдър и в нарушение на 596 на воля раздава подписи за покупка
              Въпросът е - КФН пак ли ще блеят или не са чели 596, защото нямат административен капацитет?
              Last edited by buyvalue; 22.01.2021, 21:45.
              IM d best

Коментар

• Аз имам вътрешно инфо . Поиграл си с мъничките , па да не са с горчив вкус и по половин пица с биричка почерпил . Е , някои и повече Ма то така, според вложенията
                Успех !

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                  Изглежда обратното изкупуване се е задействало,на 4.90 ми е купил Капман.Не можах да разбера продавача който сипеше до 4.60 каква му беше "основната мисъл"
                  Да ни даде малко парички за пица с бира на нас спекулантите, как каква

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                    ПФБК беше основния продавач. Бенч ми е купил
                    Изглежда обратното изкупуване се е задействало,на 4.90 ми е купил Капман.Не можах да разбера продавача който сипеше до 4.60 каква му беше "основната мисъл"

Коментар

• ПФБК беше основния продавач. Бенч ми е купил

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

добре си направил, очевидно отива нагоре с това обявено обратно изкупуване. Но някой умник бърза да снася в ниското. Не ги разбирам такива мозъци ... ако това са някакви игри на БФБто да изкупува на ниско, не са много умни. Каква им е ползата цената да е ниско, нали всички акционери имаме обратната цел?
                        Ще отива нагоре и не само заради обратното изкупуване

Имам, но не препоръчвам, разбира се!

Коментар

• Първоначално изпратено от pjc50313869 Разгледай мнение
                          Днес голям екшън тука, става интересно

Захлебих още малко около 4.60 аз
                          добре си направил, очевидно отива нагоре с това обявено обратно изкупуване. Но някой умник бърза да снася в ниското. Не ги разбирам такива мозъци ... ако това са някакви игри на БФБто да изкупува на ниско, не са много умни. Каква им е ползата цената да е ниско, нали всички акционери имаме обратната цел?

Коментар

• Днес голям екшън тука, става интересно

Захлебих още малко около 4.60 аз

Коментар

• На основание чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета, Ви уведомяваме, че във връзка с решение на общото събрание на акционерите на „Българска фондова борса” АД (БФБ) от 30.07.2020 г. за изкупуване на акции от капитала на БФБ от „Българска независима енергийна борса ЕАД (еднолично контролирано от БФБ), датата на която ще започне обратното изкупуване е 22.01.2021 г.
                              До 31.12.2021 г. ще бъдат изкупени до 197 000 броя акции с право на глас от капитала на БФБ при спазване на законовите ограничения по чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК за максимален годишен обем.
                              След проведена процедура за избор на лицензиран инвестиционен посредник, чрез който да бъде извършено обратното изкупуване, за посредник на който се дава поръчката за изкупуване е определен ИП КАПМАН АД.

Коментар

• На мен ми се струва че няма да се напъват да купуват всичките заложени акции до края на годината помпайки цената.. Или ще купуват ако има евтино или в момента тече пазарлък за нещо на едро.. Ще поживеем - ще видим!

Коментар

Working...
                                X