IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България ускорява крачките към Фалит

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Това, положим, е обща черта между българските така наречени търговци, с много малки изключения. Тия не въртят честно своята работа, не спечелват от комерчески способности, но от различни хитрости, непростени спекули, лъжи и измами и прости сойгунджилъци. Който е способен най-много да лъже, той само може с време да стане "почитан човек", да му се слуша гласът навсякъде."
    Захари Стоянов

Коментар

• „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“

Константин Иречек

Коментар

• Еха хахах как си сложи розовите очила за малко браво.Така даже и мен ми харесва.
        Всъщност 65г.не успяха да фалират България,та сега ли.
        Нова Конституция,Лустрация за всички ДС агенти,добро образувание,никакво държавно участие в каквито и да било фирми,премахване на Борда и приемане на еврото най скоро,иначе няма развитие. Другото само ще се нареди.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
          Ами журналисти,търсещи сензации,това е . Какви фалити какви глупости.
          В страна като нашата има такива "журналисти" те всичките или са агент провокатори или агент дезинформатори.Досега друго не са показали.А уж са 4 -та власт в властта ужас,по опасни са от кризата.

Разбирам да спечели някои от тези спекулации,но не виджам как.
          Модераторите такива теми,може да не допускате вече.
          ЯсТрЕбОвСкИ - какъв ти е проблема пък сега. Мрънкаш нещо като загоряла девственица ми се струва.

О.К. - за теб специално - В България всичко е на 6 !!! Ура.....да живее Б.Б. , партия ГЕРБ и ние под МЪДРОТО им ръководство ....... !!!!

Доволен ли си?

Коментар

• Ами журналисти,търсещи сензации,това е . Какви фалити какви глупости.
            В страна като нашата има такива "журналисти" те всичките или са агент провокатори или агент дезинформатори.Досега друго не са показали.А уж са 4 -та власт в властта ужас,по опасни са от кризата.

Разбирам да спечели някои от тези спекулации,но не виджам как.
            Модераторите такива теми,може да не допускате вече.

Коментар

• Re: България ускорява крачките към Фалит

г-н Караиванов сигурен ли сте, че става дума за увеличаване на осигуровки - поне последно по този въпрос ме впечатли желанието на г-н Дянков ПП ГЕРБ да намали с 5% осигуровките?! Та кое е вярното?

Първоначално изпратено от Петър Караиванов
              С последните действия на правителството, България ускорява крачките към фалит и провал на валутния борд.

С повишението на здравните осигуровки с 2% до 10% ефкта ще е обратен.Веднъж, че ще влязат по-малко пари в НЗК, а втори път част от фирмите ще се върнат в сивия сектор

През седмицата в свое изказване , премиера спомена,че ако не се отблокират 350 милиона лева от здравната каса сега, това ще има негативни последици.И може да се стигне до промяна в курса на лева.

Спада на приходите от митнически сборове е с 15% по-малко от първите 2 месеца на 2009г. Контрабандатата с цигари,алкохол и горива очевидно нараства в следствие повишените акцизии на цигарите. И ще продължи тепърва да расте.

Повечето обещания за 10 антикризисни мерки които направи министър Дянков са не само не изпълнени, а дори са с обратен знак - повишаване на данъци.

Проблемите на съседна Гърция,ще окажат допълнително негативен ефект върху икономическата и деловата активност в България, а опасноста за изнасяне на капитали от страната ни чрез гръцките банки които имат около 30% пазарен дял, става все по-реална !

Като добавим и спада в производителността на труда и нарастващата безработица в страната, картината става още по-мрачна за финансовата стабилност на България.
              това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                Петреееее :-)

Монбат прогнозира 32% ръст в продажбите за 2010
                11.03.2010 22:20 (5MB / MONBAT)

Монбат АД очаква 32% ръст в приходите от продажби през 2010 до 77,35 млн. евро, става ясно от прогнозни данни, публикувани чрез Бюлетин Investor.bg.

Дружеството предвижда 57% ръст на нетната печалба през настоящата година до 12,37 млн. евро, което се равнява на нетен марж на печалбата от 16% спрямо 13,4% през 2009.

През януари продажбите на Монбат нараснаха с 46% на годишна база, а печалбата преди данъци – с 66%.
                А ! Сериозно ли?
                Ами те Орешарски и Станишев също прогнозираха ръст на БВП за 2009г. от 2.4% пък се оказа че завършихме на -5.2% (минус). И Дянков е заложил ръст от 0.2-0.3% за текущата 2010г. но за момента сме вече на дефицит, а фискалния резерв се стопи с 1.1милиарда за първите 2месеца на 2010 !

Ми що и Бобокови и сие да не ви предложат да си купите мечти срещу техните хартийки ?
                И като всичко се осере, те ще кажат - ама това бяха само прогнози....

Коментар

• Петреееее :-)

Монбат прогнозира 32% ръст в продажбите за 2010
                  11.03.2010 22:20 (5MB / MONBAT)

Монбат АД очаква 32% ръст в приходите от продажби през 2010 до 77,35 млн. евро, става ясно от прогнозни данни, публикувани чрез Бюлетин Investor.bg.

Дружеството предвижда 57% ръст на нетната печалба през настоящата година до 12,37 млн. евро, което се равнява на нетен марж на печалбата от 16% спрямо 13,4% през 2009.

През януари продажбите на Монбат нараснаха с 46% на годишна база, а печалбата преди данъци – с 66%.
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Аааааааааа........ти да видиш.....хем даваш кредит на доверие,хем доверието го няма и левовете в $ и евро ;-)

Ама не се ли сещаш, че има хора дето са храбри като лъвове и хем доверие дават, хем и левчетата не ги обръщат в друго. Явно те са по по-вярващи от теб?!
                    Ами не - те са алчни и слабообразовани и най-вече - патриоти.
                    Винаги трябва да се претегля (риск/печалба)*загуба съотношението......

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                      Първоначално изпратено от prodigal
                      Яко обратни.., на тенденцията де, в тази тема
                      А каква е тенденцията ?
                      Ами хетеро, би било по-приемливо за консервативен човек, като мен.

Всички си имат права все пак, и аз бих ги подкрепил!

Коментар

Първоначално изпратено от anon6706

В голяма заблуда си. Триглавата ламя ми е най-върлия враг. Но с контрабанда на цигари съм си живял като бей през '89-'92 в Австрия. Граничният контрол е много затегнат, но винаги се намират "вратички". Просто се следват законите на търсене-предлагане-цена. Така е било и така ще бъде. Сухият режим в САЩ какво постигна освен да направи някои хора много богати? Аргумент ли е това за теб?
                        "Сухият режим" в САЩ си е държавна политика за пълнене на партийни каси. Ще ми се да вярвам и затова си давам кредита на доверие в управляващите, че сега нямаме същия случай. Ако всичко е за партийно облагодетелствуване, тога ще си посипя главата с пепел, но просто не искам да го вярвам.... не че си държа спестяванията в левове. Все пак съм реалист-спекулант.

Аааааааааа........ти да видиш.....хем даваш кредит на доверие,хем доверието го няма и левовете в $ и евро ;-)

Ама не се ли сещаш, че има хора дето са храбри като лъвове и хем доверие дават, хем и левчетата не ги обръщат в друго. Явно те са по по-вярващи от теб?!

Коментар

В голяма заблуда си. Триглавата ламя ми е най-върлия враг. Но с контрабанда на цигари съм си живял като бей през '89-'92 в Австрия. Граничният контрол е много затегнат, но винаги се намират "вратички". Просто се следват законите на търсене-предлагане-цена. Така е било и така ще бъде. Сухият режим в САЩ какво постигна освен да направи някои хора много богати? Аргумент ли е това за теб?
                          "Сухият режим" в САЩ си е държавна политика за пълнене на партийни каси. Ще ми се да вярвам и затова си давам кредита на доверие в управляващите, че сега нямаме същия случай. Ако всичко е за партийно облагодетелствуване, тога ще си посипя главата с пепел, но просто не искам да го вярвам.... не че си държа спестяванията в левове. Все пак съм реалист-спекулант.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                            Яко обратни.., на тенденцията де, в тази тема
                            А каква е тенденцията ?

Коментар

• Яко обратни.., на тенденцията де, в тази тема

Коментар

Добре, хайде аргументирай се защо при спадане на приходите от акциз на тютюневи изделия, можем да заключим (ти го правиш), че се увеличава контрабандата, а нямаме увеличение в консумацията на цигари родно производство?
                                :-) Ами контрабандата е внос на цигари от Украйна и Молдова .... няма как да има ръст на родното производство ! ФАКТ !
                                Това аргумент ли е? Или си чешем езиците? Вникни във въпроса ми.
                                Ако 1кутия БГ цигари е струвала до сега 3лв., а от утре е 5лв. нормално е този който е консумирал цигарите да потърси алтернатива. В момента цената е 0.90$ за кутия Боро (менте разбира се ) в Молдова и Украйна. Сега всичко останало е въпрос единствено и само на аритметика.

Още като повишиха акциза изразих съмнения , че това се прави единствено и само с цел - пълнене партийните каси на ГЕРБ. А статистиката само го отчита.
                                Не ми отговаряш по същество. Трябва ли да приемаме за даденост, че на митниците ни винаги ще има контрабанда?!?!? Представи си, че това престане - Тогава какво значение има къде, какво и колко струва?
                                Не мислиш ли, че си малко заразен от триглавата ламя?

Коментар

Working...
                                X