IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БГ Агро (АО0)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BB50
    replied
    На този наглец всичките му заеми са от Уникредит, които са му и посредник по търговото. От една страна Уникредит се съгласяват, че ликвидационната му оценка е 1.03, което означава обезценяване на активите с повече от 20%, а от друга страна ползват същите активи като обезпечение по заемите, които са отпуснали. В банката да не са развили биполярно разтройство? Интересно как сега ще реагира регулатора?

Напиши коментар:

• dido_yord
    replied
    Проблем ще е ако докопа над 95 %, тогава май можеше да вземе и останалите на цената на търговското :-(

Напиши коментар:

• dido_yord
    replied
    Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

А колко балъци има все пак и продават на 1,02-1,03!P.S.Препоръки никакви нямам!Тия 5К бройки,които имам не ме бъркат и нямам намерение да ги подарявам!
    Аз, пак добавих на 1.02 ;-)

Напиши коментар:

• Zdravko74
    replied
    Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ами да, кое не се е обезценило последните години, че техните зърнобази да не са се обезценили с едни 30-40% спрямо счетоводната стойност ...
    Оценител ще си намерят дето всичко да им разпише.
    Аз и по назад го бях написал, на този тарикат ако сега му предстоеше листване и трябваше да събира пари от пазара каква ли оценка на компанията би си дал ?

Напиши коментар:

• BSEtrader
    replied
    Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Общо взето и тук ситуацията е нагъл, по-нагъл, най-нагъл... ликвидационната била 1,03... и той щедро предлага 1,10...
    Ами да, кое не се е обезценило последните години, че техните зърнобази да не са се обезценили с едни 30-40% спрямо счетоводната стойност ...
    Оценител ще си намерят дето всичко да им разпише.
    Last edited by BSEtrader; 03.01.2025, 16:14.

Напиши коментар:

• olimpiec
    replied
    Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Общо взето и тук ситуацията е нагъл, по-нагъл, най-нагъл... ликвидационната била 1,03... и той щедро предлага 1,10...
    А колко балъци има все пак и продават на 1,02-1,03!P.S.Препоръки никакви нямам!Тия 5К бройки,които имам не ме бъркат и нямам намерение да ги подарявам!

Напиши коментар:

• dex
    replied

Напиши коментар:

• termit
    replied
    Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

ако искаше на 1.50 защо не купуваше на 90ст.? Това търгово му е по задължение, но никой не може да го накара да купува на цена каквато не му харесва
    И колко щеше да купи?Пробва веднъж,купи 10к и цената отиде 7–8% нагоре .До 0,97 по спомен
    Last edited by termit; 04.12.2024, 18:30.

Напиши коментар:

• petyob
    replied
    Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение

Това пък как го разбра???????Всичко е в ред.Ако беше предложил веднага 1.50,щяхме да искаме 2,10
    ако искаше на 1.50 защо не купуваше на 90ст.? Това търгово му е по задължение, но никой не може да го накара да купува на цена каквато не му харесва

Напиши коментар:

• termit
    replied

доколкото разбирам няма да има търгово? - Не могат да го принудят да даде повече пари отколкото е готов
    Това пък как го разбра???????Всичко е в ред.Ако беше предложил веднага 1.50,щяхме да искаме 2,10

Напиши коментар:

• BSEtrader
    replied

ами тя счетоводната на ХИМ колко е? Да искаме да ни я изплатят ?
    Ами ако правят търгово и искат да изкупят всички акции, съм сигурен, че ще я искате.

А извън искането вече са законите и подзаконови нормативни актове, които изрично изискват оценка по ликвидационна стойност, ако нетната стойност на активите на една акция надхвърля с 50% предлаганата цена.
    Last edited by BSEtrader; 04.12.2024, 15:15.

Напиши коментар:

• petyob
    replied
    Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    Кога са правили последно преоценка на активите? Не зная, но едва ли е преди по-малко от 3-5 години, а не изключвам да са много повече. Счетоводната оценка е 1.74лв на акция, а какви са тези активи дето да имат при тези инфлационни последни години, на които да им е паднала цената?!
    ами тя счетоводната на ХИМ колко е? Да искаме да ни я изплатят ?

Напиши коментар:

• petyob
    replied
    Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ами тя и борсата трябваше да е ефективна и както в развитите страни да предлага по-близка до реалната(справедливата) оценка на компаниите, ама действителността е друга.Като казвате че търговата цена трябва да е поне 1.70 защо вече повече от година се търгуваше на 90 стотинки,пък сега се сърдите че мажо дава 1.05.Разбира се сега ще намерите хиляди доводи да ме оборите, но не е това целта.....просто трябва да се замислите че те нещата следват едно от друго.
    доколкото разбирам няма да има търгово? - Не могат да го принудят да даде повече пари отколкото е готов

Напиши коментар:

• спекуланта
    replied

Ами тя и борсата трябваше да е ефективна и както в развитите страни да предлага по-близка до реалната(справедливата) оценка на компаниите, ама действителността е друга.Като казвате че търговата цена трябва да е поне 1.70 защо вече повече от година се търгуваше на 90 стотинки,пък сега се сърдите че мажо дава 1.05.Разбира се сега ще намерите хиляди доводи да ме оборите, но не е това целта.....просто трябва да се замислите че те нещата следват едно от друго.
    Last edited by спекуланта; 04.12.2024, 12:12.

Напиши коментар:

• Zdravko74
    replied
    По ганьовски начин и манталитет при търгово винаги се предлага възможно/невъзможно/ най ниската цена. Интересно ми е ако правеха увеличение на капитала каква ли цена биха предложили ! При нас всичко се прави на обратно на развития свят ! Обикновено трябва да се предлага бонус на акционерите, а не да се ограбват ! Това го пиша по принцип за повечето наши компании !

Напиши коментар:

Working...
X