IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БГ Агро (АО0)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето една статия в Капитал по темата.

https://www.capital.bg/biznes/kompan...neli&utm_term=

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение

Каква ти е логиката?Слага ордер на 1,10,купува още 0,5% (max според мен) и бързо разбира,че е до тук
      Според мен играта е да се купи възможно най-ниско ;-) И като гледам има вероятност да се получи :-(
      Интересното е, че никъде не се споменава промяна на публичния статут на компанията :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Никога няма да сложи ;-)
        Каква ти е логиката?Слага ордер на 1,10,купува още 0,5% (max според мен) и бързо разбира,че е до тук

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение

Защо не сложи ордер на 1,10 и да се ориентира,колко ще успее да купи?
          Никога няма да сложи ;-)

Коментар

Всичко зависи от КФН.
            Ако наложат окончателна забрана, всичко започва наново, но може и да няма подобрено търговско ;-)
            Ако няма забрана, стартира търговското. Ако мажоритаря купи 95,01 % от компанията ще поиска и другите по цена на търговското.
            За сега мойта стратегия е да изчакам до последно, средната ми е малко под левче!
            Защо не сложи ордер на 1,10 и да се ориентира,колко ще успее да купи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

А защо от Елана продават на 1.02- 1.03 а не изчакат търговото на 1.1
              И аз купих днес 5000 на 1.02
              Ако изкупят само 94% ,какво следва.
              Всичко зависи от КФН.
              Ако наложат окончателна забрана, всичко започва наново, но може и да няма подобрено търговско ;-)
              Ако няма забрана, стартира търговското. Ако мажоритаря купи 95,01 % от компанията ще поиска и другите по цена на търговското.
              За сега мойта стратегия е да изчакам до последно, средната ми е малко под левче!

Коментар

Проблем ще е ако докопа над 95 %, тогава май можеше да вземе и останалите на цената на търговското :-(
                А защо от Елана продават на 1.02- 1.03 а не изчакат търговото на 1.1
                И аз купих днес 5000 на 1.02
                Ако изкупят само 94% ,какво следва.

Коментар

Колеги, по мои изчисления има едни 1 110 000 акции които не са декларирани от мажоритаря по надлежния ред.
                  Тези стана ли ясно как и от къде ги е получил?

Коментар

Проблем ще е ако докопа над 95 %, тогава май можеше да вземе и останалите на цената на търговското :-(
                    Според мен вече си е осигурил 95% от "несвързани лица", така че ако КФН не наложи окончателна забрана ще има squeeze-out

Коментар

• На този наглец всичките му заеми са от Уникредит, които са му и посредник по търговото. От една страна Уникредит се съгласяват, че ликвидационната му оценка е 1.03, което означава обезценяване на активите с повече от 20%, а от друга страна ползват същите активи като обезпечение по заемите, които са отпуснали. В банката да не са развили биполярно разтройство? Интересно как сега ще реагира регулатора?

Коментар

• Проблем ще е ако докопа над 95 %, тогава май можеше да вземе и останалите на цената на търговското :-(

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

А колко балъци има все пак и продават на 1,02-1,03!P.S.Препоръки никакви нямам!Тия 5К бройки,които имам не ме бъркат и нямам намерение да ги подарявам!
                          Аз, пак добавих на 1.02 ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ами да, кое не се е обезценило последните години, че техните зърнобази да не са се обезценили с едни 30-40% спрямо счетоводната стойност ...
                            Оценител ще си намерят дето всичко да им разпише.
                            Аз и по назад го бях написал, на този тарикат ако сега му предстоеше листване и трябваше да събира пари от пазара каква ли оценка на компанията би си дал ?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                              Общо взето и тук ситуацията е нагъл, по-нагъл, най-нагъл... ликвидационната била 1,03... и той щедро предлага 1,10...
                              Ами да, кое не се е обезценило последните години, че техните зърнобази да не са се обезценили с едни 30-40% спрямо счетоводната стойност ...
                              Оценител ще си намерят дето всичко да им разпише.
                              Last edited by BSEtrader; 03.01.2025, 17:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                Общо взето и тук ситуацията е нагъл, по-нагъл, най-нагъл... ликвидационната била 1,03... и той щедро предлага 1,10...
                                А колко балъци има все пак и продават на 1,02-1,03!P.S.Препоръки никакви нямам!Тия 5К бройки,които имам не ме бъркат и нямам намерение да ги подарявам!

Коментар

Working...
                                X