Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БГ Агро (АО0)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеТова за 120 - те хиляди декара го има на сайта. Но това е земята, която обработват - собствена и взета под аренда.
Интересно е колко е собствената земя от тези 120 х. декара.
Пише го в консолидирания за 2020.Last edited by mag-inv; 28.04.2022, 06:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
ХЕС и ЕМКА ми е малко странно да сравняваме с дружество за селско стопанство Но и аз смятам, че е доста подценено спрямо Агрия. Там има страхотен ръст, докато това си седи на нива отпреди 100 години. Може и да има защо, но аз не виждам причината.
ВСИЧКО!
Не правя портфейл с една акция!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение[/B][/I][/U]
Eee, няма как да не е интересно,- например 2,70...3+
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
без значение за по колко ги "водят", наблюдаваме чудесни отчети на дружествта. Това мисля че е вече подценено спрямо агрия, но днес специално излязоха и две страхотни постижения на хес и емка, което само за тримечесечие прави годишната печапба, а хес е 44% ръст в печлбата....така, че индкесът бавно и изоставащо от читавите дружества ще тръгне нагоре, пропорционално на резултатите на такива като хес и емка - поне 40% ръст се очертава.
Така че не само това дружество ще е интересно след отчета. Преди него ще видим ръст в дружествата с определящи неконсолидирани отчети, а тук го очаквам при консолидирания - след месец. Дотогава агрия може и 40 да е ударила и тук може да стане много по-интересно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
без значение за по колко ги "водят", наблюдаваме чудесни отчети на дружествта. Това мисля че е вече подценено спрямо агрия, но днес специално излязоха и две страхотни постижения на хес и емка, което само за тримечесечие прави годишната печапба, а хес е 44% ръст в печлбата....така, че индкесът бавно и изоставащо от читавите дружества ще тръгне нагоре, пропорционално на резултатите на такива като хес и емка - поне 40% ръст се очертава.
Така че не само това дружество ще е интересно след отчета. Преди него ще видим ръст в дружествата с определящи неконсолидирани отчети, а тук го очаквам при консолидирания - след месец. Дотогава агрия може и 40 да е ударила и тук може да стане много по-интересно
Eee, няма как да не е интересно,- например 2,70...3+
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
На тях имотите и дейността им са в Добруджа. Мисля, че миналата година цените в Добруджа вече бяха минали 2000 на декар. Та може и по 2000 да ги водят в баланса. НО би било повече от прекрасно, ако ги водят по 1000 лв/декар. Ще има поле за оценки и развихряне на въображението.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
Няма как да я оценяват на 2000 преди да са направили преоценка в отчета, а този отчет е за миналата година, когато цената не е била 2000. Така, че ако има преоценки ще са в новите отчети. Инфлажия пбратче - всичко расте, включително балансите на дружествата ще са МАКС. Да му мислят тези, които стоят в късия фонд. Всъщност .... в софикс има и дървета, така, че нищо не пречи читави обезценени акции вън от индекса да растат, докато тези от софикс като фармата хима недоверие еврохолд да се гърчат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеГледам отчета - по балансова стойност собствената земя е 25 738 000 лв. към 31 12 2021г
Но за колко оценяват декара не ми е ясно. Ако е по 1000 лв, то би трябвало собствената земя да е 25 738 декара
Ако го оценяват по 2000 ще е около 12 500 декара.Не е препоръка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Все още Олимпиецът нямал акции тук?! А знаел, че имат 120 хил. дка земя, наблюдавал вече 2 години как копите с представители и продаващи земя собственици курсирали до нотариусите? Кои нотариуси, в коя община - във Варна или Вълчи дол? Има една приказка, иска ми се да я спомена тук: ХАЙДЕ, ПОСМАЛИ МАЛКО ??!! И при това количество земя - защо има толкова малко купуващи на 1 - 2 хил. броя и толкова много продаващи по 10 - 20 хил. броя? Единствена препоръка - господа, не се изхвърляйте??
Според мен акцията е силно рискова - не изключвам боричкане, махнаха Ипълнителния директор, сложиха друг. Нивото на което се търгува по 1000 бр. на всеки 2 седмици е това, на което е било увеличението на капитала преди 13 - 14 години? Имам малко акции тук, колкото за "адет", около 1,5 % от портфейла ми. Не е препоръка за търговия!! Просто размишления.Last edited by nik_naydenov; 20.04.2022, 19:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
Земеделие – БГ АГРО (bgagro.bg) Вече са много повече от 120 000 декарите!Дори в кризата не спират колите им с представители да ходят по нотариуси!Къде ли не ги видях за две години!Препоръки никакви разбира се!Все още нямам тук!!!Я всегда буду твоим поводом напиться.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеТук някой попадал ли е на информация колко декара собствена земя притежават?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар