IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БГ Агро (АО0)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mgmihaylov Разгледай мнение
    Нетна стойност на активите 70 241 лв. Брой акции в обращение 40 357 440 Нетна стойност на активите на една акция 1.7405.И това също фигурира в обосновката за търговото предложение,верно малка извадка,но показателно за принципа,че в съвременния свят справедливост почти няма.
    По мои модели реалната стойност на акцията е 2,06 лв., таргетна ми беше 1,81 лв.
    Дефакто с любезното съдействие на УниКредит и възползвайки се максимално от временното колебание на пазара мажоритаря направи едни бързи около 85% печалба.
    Не е за подценяване факта, че Мажоритаря не уведомява за придобиването на 30.08.2024 г. на 1 110 000 акции по надлежния ред, което може да се използва за порок в съдебна фаза. При отнасяне на спора в европейски съд 100% съм убеден, че КФН и ИП ще го отнесат солидарно :-)

Коментар

• Нетна стойност на активите 70 241 лв. Брой акции в обращение 40 357 440 Нетна стойност на активите на една акция 1.7405.И това също фигурира в обосновката за търговото предложение,верно малка извадка,но показателно за принципа,че в съвременния свят справедливост почти няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение

Аз приех търговото, а акциите си стоят по моята сметка,имали проблем колеги
        Не се напрягай!
        (2) Прехвърлянето на акциите - предмет на търговото предложение, от сметките на притежателите им по сметката на предложителя се извършва след изтичане на срока за приемане на предложението.
        (3) Търговият предложител заплаща цената на акциите на приелите предложението акционери, съответно извършва необходимите действия за прехвърляне на издадените от него акции в случаите на замяна в срок до 7 работни дни след изтичане на срока за приемане на предложението.
        Иначе ако някой е размислил:
        Чл. 44и. (Нов - ДВ, бр. 13 от 2009 г.) Право да отправи искане за изкупуване към търгов предложител, с което да го задължи да придобие притежаваните от него акции, има акционер в публично дружество, спрямо което е:
        1. осъществено търгово предлагане за закупуване и/или замяна на всички останали акции с право на глас в общото събрание на публично дружество съгласно глава единадесета, раздел II от ЗППЦК; и
        2. в резултат на това предложителят, пряко, чрез свързани лица или непряко в случаите по чл. 149, ал. 2 ЗППЦК е придобил най-малко 95 на сто от гласовете в общото събрание на публично дружество.
        .......

Чл. 44л. (Нов - ДВ, бр. 13 от 2009 г.) (1) Правото по чл. 44и се упражнява чрез отправяне на писмено искане за изкупуване на притежаваните от акционера акции до търговия предложител.
        (2) Лицето по чл. 44и може да отправи искане за изкупуване в тримесечен срок от изтичане на срока за приемане на търговото предложение по чл. 44и, т. 2.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

За мен е очаквано ;-)
          Аз приех търговото, а акциите си стоят по моята сметка,имали проблем колеги

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
            За мен е очаквано ;-)

Коментар

• Ай честито!
              https://www.x3news.com/?x3id=186140
              Уведомление за депозирано заявление пред КФН за отписване на БГ АГРО АД от Регистъра на публичните дружества, на основание чл. 119, ал. 1, т. 3, б. "а" и взето решение на СД на БГ АГРО АД

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Това ми прозвуча познато. Защо ли?!

Ти го беше качил!

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
                  На следващия етап, ако мажоритаря достигне над 98.87% и тръгне към принудително изкупуване, вече има смисъл от жалби в КФН и евентуално жалби в съда (които обаче ще са постфактум), защото се засяга икономическия интерес на акционерите.
                  Следва да имате в предвид обаче, че мажо може да не стигне или да не желае да направи принудително изкупуване, а само с преминатите 98.87 % да свали от публичност дружеството и всички дребни да останат акционери в непублично дружество с огромен недоброжелателен акционер.
                  Това ми прозвуча познато. Защо ли?!

Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                  На следващия етап, ако мажоритаря достигне над 95 % и тръгне към принудително изкупуване, вече има смисъл от жалби в КФН и евентуално жалби в съда (които обаче ще са постфактум), защото се засяга икономическия интерес на акционерите.
                  Следва да имате в предвид обаче, че мажо може да не стигне или да не желае да направи принудително изкупуване, а само с преминатите 90 % да свали от публичност дружеството и всички дребни да останат акционери в непублично дружество с огромен недоброжелателен акционер.

Коментар

• На следващия етап, ако мажоритаря достигне над 98.87% и тръгне към принудително изкупуване, вече има смисъл от жалби в КФН и евентуално жалби в съда (които обаче ще са постфактум), защото се засяга икономическия интерес на акционерите.
                    Следва да имате в предвид обаче, че мажо може да не стигне или да не желае да направи принудително изкупуване, а само с преминатите 98.87 % да свали от публичност дружеството и всички дребни да останат акционери в непублично дружество с огромен недоброжелателен акционер.

Коментар

Като акционер в майката УниКредит смятам да се направя на "ущипан", и да им пратя едно запитване да ли са наясно кВи ги вършат в Българското им семейство ;-)
                      Пишете, колеги! Колкото повече, толкова повече!

https://www.unicreditgroup.eu/en/pre...TM_PRE07_en076

Коментар

Търговското е 100 % режисирано!
                        ​​​​​​Аз като цяло излязох на печалба и не ми се занимава, но считам че е налице напълно и лесно доказуема манипулация на пазара.
                        Като акционер в майката УниКредит смятам да се направя на "ущипан", и да им пратя едно запитване да ли са наясно кВи ги вършат в Българското им семейство ;-)

Коментар

• Търговското е 100 % режисирано!
                          ​​​​​​Аз като цяло излязох на печалба и не ми се занимава, но считам че е налице напълно и лесно доказуема манипулация на пазара.

Коментар

Приключи се !!!!
                            Честото на селския тарикат и компания!!!!!!
                            Защо акциите са налични по сметките още , след като си приел търговото.

Коментар

Приключи се !!!!
                              Честото на селския тарикат и компания!!!!!!
                              С подкрепата на Уникредит Булбанк!

Коментар

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                                Изкупили са под 2% още така че не може да изкупи принудително останалите, може да е временна тактика.
                                Нещо се бъркаш, достига до близо 99% непряко.

Коментар

Working...
                                X