IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Песимизъм на БФБ !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тази тема има потенциал...

Коментар

• Какви 26000000000 пв. се сънуват да бъдат вложени, кога българина /говорим за обикновения/ е имал подобен род финансова култура да не би някой да го е обучавал за това, че да инвестира на борсата. Те милионерите не инвестират, а си купуват луксозни коли и др. аксесоари. А то по добре, че не инвестират на борсата, защото такава няма. Там се правят само врътки и от време на време се взимат парите на някой и друг неиздържал дребен вложител. Всичко е мъгла и всичко е боза.

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
        Императоре, мислите ти са верни, но все пак да не забравяме че Под 5% от домакинствата държат 68% от депозитите у нас.

По данните от статията се вижда, че 19.62 млрд. дадени на депозит са притежание на 5% от населението. Ако ги свържем с другата статистика, че 6% са склонни да инвестират в рискови активи (акции, дялове на фондове и т.н.), можем да се надяваме при падащите л% поне част от тях да отидат към "реалната икономика"!
        Не знам, ама щом телефонните измамници постоянно земат от бабите хиляди, дори десетки хиляди кинти по изтъркани схеми, значи хората имат сухичко.

Ама не-е-е - ще дадат кинтите на някой устат и лъжлив хъхряк, ама няма да ги инвестират, щото борсата била мошеническа !!!

Затова тоя народ е перманентно беден - защото е финансово тъп !!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ало песимистите,започвайте да купувате че инфлацията вече ви гризе мангизите.А на тези които още не са слънчасали им препоръчвам да изкарат цялото лято на българското Черноморие за да подкрепят туризма у нас.Аферим оптимисти,машаллах.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Всички ние знаем колко може да се печели на борсичката, дори и човек да не е специалист - а в същото време народецът държи паричките в бамчицата за 5% лихвичка... или дори под дюшечетата - е, това не е ли простотия?

Само си помислете - ако от тия 26 000 000 000 дето са на депозити по бамчиците, половината се влеят в икономиката, какво ще стане. Колко проекти например, за които държавата търси пари, могат да се структурират като АД с масово участие на гражданите - и хем да бъдат построени бръзо, хем да носят после печалби на хората - метрото в София (защо не и във Варна), магистралите, АЕЦ-ът и т.н. и т.н.

Липсата на финансова грамотност и предприемчивост у гражданите е трагедия за държавата !!!
            Императоре, мислите ти са верни, но все пак да не забравяме че Под 5% от домакинствата държат 68% от депозитите у нас.

По данните от статията се вижда, че 19.62 млрд. дадени на депозит са притежание на 5% от населението. Ако ги свържем с другата статистика, че 6% са склонни да инвестират в рискови активи (акции, дялове на фондове и т.н.), можем да се надяваме при падащите л% поне част от тях да отидат към "реалната икономика"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Повечето хора не знаят дали ще могат да си внесат вноската по кредита следващия месец. Това създава отличен потенциал за още по-голямо срутване на потреблението!
              Потреблението вече се съвзема. Ипотечните кредити не са чак толкова голям дял, а при потребителските кредити средния срок би трябвало да е някъде около 3 години - което при свитото кредитиране от последните 2,5 години означава че съвсем скоро ще настъпи доста сериозен спад на тежестта им.

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                Не знам дали четохте, че 90% от българите никога не са притежавали акции и не проявяват какъвто и да е интерес към този вид инвестиции. Каквато е държавата, такъв е и народа или по-скоро обратното, такава е и борсата. Тази сутрин например за първия половин час, обема на изтъргуваните акции на БФБ беше по-малък от оборота на един по-голям супермаркет. Какъв да е интереса тогава???
                Първо - това е невярно - при положение, че към 3 000 000 участваха в масовата. Лично аз съм срещал хора, които са забравили, че са купили нещо, а реално притежават акции за хиляди левове.... получавали са и дивиденти, но не са си ги потърсили.
                Второ - народът не е мъдър (тази реплика не е към теб) а пълен невежа. В проучването 80% твърдят, че "не участват в стопанският живот", при положение, че работят, произвеждат стоки и услуги, получават пари, които после харчат за други стоки и услуги. Това е като вицът за оня, дето го питали знае ли какво е секс, а той отговорил, че не знае, щото има 6 деца и няма време да се занимава с наука.

Всички ние знаем колко може да се печели на борсичката, дори и човек да не е специалист - а в същото време народецът държи паричките в бамчицата за 5% лихвичка... или дори под дюшечетата - е, това не е ли простотия?

Само си помислете - ако от тия 26 000 000 000 дето са на депозити по бамчиците, половината се влеят в икономиката, какво ще стане. Колко проекти например, за които държавата търси пари, могат да се структурират като АД с масово участие на гражданите - и хем да бъдат построени бръзо, хем да носят после печалби на хората - метрото в София (защо не и във Варна), магистралите, АЕЦ-ът и т.н. и т.н.

Липсата на финансова грамотност и предприемчивост у гражданите е трагедия за държавата !!!
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Това че повечето хора не са на пазара, създава един отличен потенциал за бъдещ значителен ръст.
                  Повечето хора не знаят дали ще могат да си внесат вноската по кредита следващия месец. Това създава отличен потенциал за още по-голямо срутване на потреблението!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                    Народа си е много мъдър дори. Това, че на отделни индивиди тестостерона им е в повече и искат да станат и те милионери купувайки шитовете емитирани от вече милионери, е еманация на наивността да не кажа глупоста. Всеки знае, че фрифлот под 51% е просто капан за наивници.
                    +1

И аз съм от тези дето не са имали акции. Не че не набълбуках с един ДФ ама бях много зелен тогава и си платих за урока
                    Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Това че повечето хора не са на пазара, създава един отличен потенциал за бъдещ значителен ръст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                        Всеки знае, че фрифлот под 51% е просто капан за наивници.
                        Всеки знае, че компании с такъв фрийфлоут не се търгуват на БФБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
                          Не знам дали четохте, че 90% от българите никога не са притежавали акции и не проявяват какъвто и да е интерес към този вид инвестиции. Каквато е държавата, такъв е и народа или по-скоро обратното, такава е и борсата. Тази сутрин например за първия половин час, обема на изтъргуваните акции на БФБ беше по-малък от оборота на един по-голям супермаркет. Какъв да е интереса тогава???
                          Народа си е много мъдър дори. Това, че на отделни индивиди тестостерона им е в повече и искат да станат и те милионери купувайки шитовете емитирани от вече милионери, е еманация на наивността да не кажа глупоста. Всеки знае, че фрифлот под 51% е просто капан за наивници.

Коментар

• Естествено, като БФБ е място където ще се лъжеме, кой иска да бъде лъган и мамен?

По едни позиции ни лъжат, че струват толкова, по други ни лъжат че не струват нищо.

Виждаме, как се изгавриха ДФ с парите които събраха 2005-2007 - доверие дадено в аванс.

Колко са им сега активите? Като гледам вече май са не повече 150 млн. лв. активи на ДФ общо. Което е срамота. Толкова банките събират като депозити за седмица.

Тея за 10 г. нямат никакво развитие.

Коментар

• Не знам дали четохте, че 90% от българите никога не са притежавали акции и не проявяват какъвто и да е интерес към този вид инвестиции. Каквато е държавата, такъв е и народа или по-скоро обратното, такава е и борсата. Тази сутрин например за първия половин час, обема на изтъргуваните акции на БФБ беше по-малък от оборота на един по-голям супермаркет. Какъв да е интереса тогава???

Коментар

• Re: Надежда тука всяка оставете

Aladdin,

за теб не знам... но аз съм на 80% Оптимист на 15% Умерен оптимист и на 5% слабо песимист...

т.ч. яко съм заредил акциЙ

Първоначално изпратено от Aladdin
                                Борсата не е мръднала от не знам си кога а темата за оптимизъм вече е с 85 000 мнения.

Докато масата казва, че ще е бяло то аз казвам, че ще е черно и определено ви чакат тежки времена пък ако ще ми вярвайте

Не е препоръка.
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X