Тази тема има потенциал...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Песимизъм на БФБ !
Collapse
X
-
Какви 26000000000 пв. се сънуват да бъдат вложени, кога българина /говорим за обикновения/ е имал подобен род финансова култура да не би някой да го е обучавал за това, че да инвестира на борсата. Те милионерите не инвестират, а си купуват луксозни коли и др. аксесоари. А то по добре, че не инвестират на борсата, защото такава няма. Там се правят само врътки и от време на време се взимат парите на някой и друг неиздържал дребен вложител. Всичко е мъгла и всичко е боза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениеИмператоре, мислите ти са верни, но все пак да не забравяме че Под 5% от домакинствата държат 68% от депозитите у нас.
По данните от статията се вижда, че 19.62 млрд. дадени на депозит са притежание на 5% от населението. Ако ги свържем с другата статистика, че 6% са склонни да инвестират в рискови активи (акции, дялове на фондове и т.н.), можем да се надяваме при падащите л% поне част от тях да отидат към "реалната икономика"!
Ама не-е-е - ще дадат кинтите на някой устат и лъжлив хъхряк, ама няма да ги инвестират, щото борсата била мошеническа !!!
Затова тоя народ е перманентно беден - защото е финансово тъп !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВсички ние знаем колко може да се печели на борсичката, дори и човек да не е специалист - а в същото време народецът държи паричките в бамчицата за 5% лихвичка... или дори под дюшечетата - е, това не е ли простотия?
Само си помислете - ако от тия 26 000 000 000 дето са на депозити по бамчиците, половината се влеят в икономиката, какво ще стане. Колко проекти например, за които държавата търси пари, могат да се структурират като АД с масово участие на гражданите - и хем да бъдат построени бръзо, хем да носят после печалби на хората - метрото в София (защо не и във Варна), магистралите, АЕЦ-ът и т.н. и т.н.
Липсата на финансова грамотност и предприемчивост у гражданите е трагедия за държавата !!!
По данните от статията се вижда, че 19.62 млрд. дадени на депозит са притежание на 5% от населението. Ако ги свържем с другата статистика, че 6% са склонни да инвестират в рискови активи (акции, дялове на фондове и т.н.), можем да се надяваме при падащите л% поне част от тях да отидат към "реалната икономика"!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПовечето хора не знаят дали ще могат да си внесат вноската по кредита следващия месец. Това създава отличен потенциал за още по-голямо срутване на потреблението!
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеНе знам дали четохте, че 90% от българите никога не са притежавали акции и не проявяват какъвто и да е интерес към този вид инвестиции. Каквато е държавата, такъв е и народа или по-скоро обратното, такава е и борсата. Тази сутрин например за първия половин час, обема на изтъргуваните акции на БФБ беше по-малък от оборота на един по-голям супермаркет. Какъв да е интереса тогава???
Второ - народът не е мъдър (тази реплика не е към теб) а пълен невежа. В проучването 80% твърдят, че "не участват в стопанският живот", при положение, че работят, произвеждат стоки и услуги, получават пари, които после харчат за други стоки и услуги. Това е като вицът за оня, дето го питали знае ли какво е секс, а той отговорил, че не знае, щото има 6 деца и няма време да се занимава с наука.
Всички ние знаем колко може да се печели на борсичката, дори и човек да не е специалист - а в същото време народецът държи паричките в бамчицата за 5% лихвичка... или дори под дюшечетата - е, това не е ли простотия?
Само си помислете - ако от тия 26 000 000 000 дето са на депозити по бамчиците, половината се влеят в икономиката, какво ще стане. Колко проекти например, за които държавата търси пари, могат да се структурират като АД с масово участие на гражданите - и хем да бъдат построени бръзо, хем да носят после печалби на хората - метрото в София (защо не и във Варна), магистралите, АЕЦ-ът и т.н. и т.н.
Липсата на финансова грамотност и предприемчивост у гражданите е трагедия за държавата !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова че повечето хора не са на пазара, създава един отличен потенциал за бъдещ значителен ръст.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеНарода си е много мъдър дори. Това, че на отделни индивиди тестостерона им е в повече и искат да станат и те милионери купувайки шитовете емитирани от вече милионери, е еманация на наивността да не кажа глупоста. Всеки знае, че фрифлот под 51% е просто капан за наивници.
И аз съм от тези дето не са имали акции. Не че не набълбуках с един ДФ ама бях много зелен тогава и си платих за урокаBulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеВсеки знае, че фрифлот под 51% е просто капан за наивници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеНе знам дали четохте, че 90% от българите никога не са притежавали акции и не проявяват какъвто и да е интерес към този вид инвестиции. Каквато е държавата, такъв е и народа или по-скоро обратното, такава е и борсата. Тази сутрин например за първия половин час, обема на изтъргуваните акции на БФБ беше по-малък от оборота на един по-голям супермаркет. Какъв да е интереса тогава???
Коментар
-
Естествено, като БФБ е място където ще се лъжеме, кой иска да бъде лъган и мамен?
По едни позиции ни лъжат, че струват толкова, по други ни лъжат че не струват нищо.
Виждаме, как се изгавриха ДФ с парите които събраха 2005-2007 - доверие дадено в аванс.
Колко са им сега активите? Като гледам вече май са не повече 150 млн. лв. активи на ДФ общо. Което е срамота. Толкова банките събират като депозити за седмица.
Тея за 10 г. нямат никакво развитие.
Коментар
-
Не знам дали четохте, че 90% от българите никога не са притежавали акции и не проявяват какъвто и да е интерес към този вид инвестиции. Каквато е държавата, такъв е и народа или по-скоро обратното, такава е и борсата. Тази сутрин например за първия половин час, обема на изтъргуваните акции на БФБ беше по-малък от оборота на един по-голям супермаркет. Какъв да е интереса тогава???
Коментар
-
Re: Надежда тука всяка оставете
Aladdin,
за теб не знам... но аз съм на 80% Оптимист на 15% Умерен оптимист и на 5% слабо песимист...
т.ч. яко съм заредил акциЙ
Първоначално изпратено от AladdinБорсата не е мръднала от не знам си кога а темата за оптимизъм вече е с 85 000 мнения.
Докато масата казва, че ще е бяло то аз казвам, че ще е черно и определено ви чакат тежки времена пък ако ще ми вярвайте
Не е препоръка.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
Коментар