If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Япония не ми я давай за пример. Там нещата са доста специфични!
Специфичното в случая е че там говорят японски...
Ама всичко друго си е същото! И там имаше балон на НИ. И там имаше спукване на балона и ипотечна криза. И там имаше дългова криза и банки които ги спасяваше държавата. И там централната им банка намали ОЛП почти на нулата /0,25% на годишна база!!!/... И рецесията им продължава вече 15 години!!!
и дефлация има
Ейййййй, доживяхме да ни сравняват с Япония :-))))))) хахахахахаха
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Ама всичко друго си е същото! И там имаше балон на НИ. И там имаше спукване на балона и ипотечна криза. И там имаше дългова криза и банки които ги спасяваше държавата. И там централната им банка намали ОЛП почти на нулата /0,25% на годишна база!!!/... И рецесията им продължава вече 15 години!!!
Говоря за специфика по отношение на функциониране на икономиката им. Кък дъ е Ше гледаме и ша видим како ша са случи.
Честно ви казвам - нямам нищо против да поседим 3-4 години на нива, на които инвестицията в добри акции се избива за 3-4 години само от дивидент ;-)
Неграмотний ми приятелю - то вече много сухо не трябва за допълване... това е красивото в ситуацията... ;-)
Добре е че по време на балонът миналата година пазарувах не акции, а златце и сребърце... исках 15% от инвестициите ми да са в метали - те станаха сега към 38%... лошо няма де...
През ден вадя Златният кинт от сейфът, гледам го со ококорени и блеснали очички и с шепот му казвам "Ненагледното ми-и-и..."
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
какъв е твоя съвет? злато? нефт? имоти? буркани с месо?
Първоначално изпратено от QUANTUM
Mi Lamiata,
Tia parata i tia e cenna kniga be, obligacia, samo che s po-goliama likwidnost, uj de.
Ne znam dali si spomniash 1997 godina, deto postradaha teia deto imaha para w djoba. Ako udari sega sled finansowata kriza i edna ikonomiceska, zaedno s walutna kriza i shte widish dali e hubawo da imash para w djoba.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
макар, че като се замисля...
то най-лошото вече е минало...
За кой ли път си го мислиш това Колчо тази година?
Маста, туй със сърказъм бе...
инак си прав... мисля си го..
и до момента не съм прав... и си патя от това..
коет си е мой дерт...
гледам и се уча..
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от Императорът
Първоначално изпратено от JJMax
Императора е железен - събира акции като пощенски марки - която му хареса - взима - и вярва в антикварната им стойност не го мисли него - най-малко за вторични суровини ще ги върне и пак ще е напред - пари като стари вестници
Императорът е на БФБ от 10 години и е видял всичко. Виждал е съотношение цена/дивидент 1:1.5, виждал е как една акция на Химко се продава на цена, която е висока за цялата фабрика. Императорът е преживял веч два борсови срива и от всеки излиза по-могъщ, както ще стане и сега. И най-накраят - Императорът все още е на сосна печалба от водещите си акции !!! ;-)
Гойков - корекцията бе разумна в рамките на 20-35% от миналосептемврийските нива. Оттам нататък всичко е глупост, а глупаците (тоест продалите в случаят) рано или късно си плащат.
Разбира се - браво на тия, които са продали преди година и пазаруват сега - оценили са факторът "заешко сърчице", който аз подцених. Това ще ми е обица на ухото, този урок по стадна психология - стадото е лишено от разум.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Tia parata i tia e cenna kniga be, obligacia, samo che s po-goliama likwidnost, uj de.
Ne znam dali si spomniash 1997 godina, deto postradaha teia deto imaha para w djoba. Ako udari sega sled finansowata kriza i edna ikonomiceska, zaedno s walutna kriza i shte widish dali e hubawo da imash para w djoba.
На загуба са само тези, които са продали! Останалото е книжна загуба или книжна печалба!
Така си е, докато не си продал загубата си е само на хартия.
Лошото е, че и парите ти са само на хартия също
Не си загубил, но имаш пропуснати ползи, ако беше продал при софикс 1800 и купил сега, то щеше да имаш три пъти повече акции...
Абе хайде стига с тези глупости, как не си загубил?
Като не си загубил и всичко е само на хартия, къде са парите?
И те са само на хартия нали?
Само трябва да изчакаш, за да има време да спечелиш пак на хартия, за да си ги върнеш.
Аман от заблуден народ, ей...
Хайде да ида с тия пари на хартия до магазина да си купя хляб, а? Ама нещо не става
Вярно, че няма как да си купиш хляб с тези виртуални пари, които уж някой ден в светлото бъдеще пак ще имаш, но поне всичко е само на хартия.
На хартия е де, само първите пари които си внесъл за да участваш в играта не са били на хартия, а са били истински.
След това всичко е смо на хартия.
Коментар