IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Не спят, хранят се!
    Казваш, мажат порязаницата на дебело

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение

Ами ако има увеличение на перото Други доходи? Щом се обръщаш към мен с инж.Цветков значи си някой от финансов отдел (но бивш като мен).Кръга се стеснява . Знаеш че има едно перо Друг доход. Не съм гледал отчета, но това перо вдига 7% марж. Освен това знаеш, че ако са продали машина/машини (от скъпите) маржа се вдига.
      С другите се вдига на 9%, но те са основно услуги - франчайз и реклама, виж стр.59. С франчайза предполагам правят свързани печалби от дъщерните си дружества, а и с рекламата сигурно е така.
      Не се връзва ръстът на печалба за първите два месеца на 2022, заедно и/или поотделно с ръста на приходите. От намаляване текущи разходи не може да вдигнеш толкова много с такъв голям процент печалбата и то за толкова кратко време.
      Тунингова ли са вероятно отчетната стойност по някакъв вълшебен начин, или за сметка на предходна година, или за сметка на дъщерните дружества, или са вдигнали брутално цените.
      Бъркаш се нещо, не съм нито бивш, нито настоящ. Бях те питал преди време инж. ли си, а за името ти сам подсказа в един от твойте постове, от къде да се ориентираме.

Коментар

• Не мога да отворя компресирания файл на отчета. Ако някой го е запазил би ли ги пратил на пощата ми: nik_naydenov@abv.bg
        S blagodarnost!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Смърди, та се не трае, както би казал "Баш майстора" /от едноименния филм/ !

Приходите се били вдигнали с 12%, а печалбата с цели 54%, нещо не се връзва много ръста на приходи и печалба при брутен годишен марж от около 7% за 2021.

Още по фрапантен е януари 2022, с подобните хвалби
          Софарма Трейдинг“ АД приключи първия месец на 2022 г., отчитайки ръст на финансовите си показатели. Така, печалбата преди данъци през януари бележи ръст от 100%, достигайки 2 479 хил. лв., сравнено с отчетените 1 242 хил. лв. през същия период на 2021 г. Приходите на компанията възлизат на 80 441 хил. лв. или това е 15% ръст спрямо 69 911 хил. лв., реализирани в първия месец на предходната година.

Контролните органи спят ли ?
          Не спят, хранят се!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

Приходите се били вдигнали с 12%, а печалбата с цели 54%, нещо не се връзва много ръста на приходи и печалба при брутен годишен марж от около 7% за 2021.

Софарма Трейдинг“ АД приключи първия месец на 2022 г., отчитайки ръст на финансовите си показатели. Така, печалбата преди данъци през януари бележи ръст от 100%, достигайки 2 479 хил. лв., сравнено с отчетените 1 242 хил. лв. през същия период на 2021 г. Приходите на компанията възлизат на 80 441 хил. лв. или това е 15% ръст спрямо 69 911 хил. лв., реализирани в първия месец на предходната година.

Ами ако има увеличение на перото Други доходи? Щом се обръщаш към мен с инж.Цветков значи си някой от финансов отдел (но бивш като мен).Кръга се стеснява . Знаеш че има едно перо Друг доход. Не съм гледал отчета, но това перо вдига 7% марж. Освен това знаеш, че ако са продали машина/машини (от скъпите) маржа се вдига.

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
              14:07
              Софарма трейдинг АД-София
              Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
              13:30
              „Софарма Трейдинг“ АД приключи февруари 2022 г. като за първите два месеца на годината печалбата преди данъци нараства с 54% до 4 841 хил. лв. сравнено с 3 136 хил. лв., отчетени през януари-февруари 2021 г. Акумулираните приходи на компанията възлизат на 160 220 хил. лв., което представлява увеличение от 12% спрямо 143 215 хил. лв., реализирани в същия период на предходната година.

Само през февруари печалбата преди данъци на „Софарма Трейдинг“ АД нараства с 25% до 2 362 хил. лв., като за сравнение през втория месец на 2021 г. тя възлиза на 1 894 хил. лв. Приходите през февруари 2022 г. достигат 79 779 хил. лв., което представлява увеличение от 9% спрямо 73 304 хил. лв., отчетени през същия месец на предходната година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Сипвай ми ги на мен, аз дивидент не искам
                и на тази акция от какво печелиш

Коментар

• Първоначално изпратено от конан Разгледай мнение
                  Дивидент ще има ли или да ги продавам
                  Сипвай ми ги на мен, аз дивидент не искам

Коментар

• Дивидент ще има ли или да ги продавам

Коментар

• 14:07
                      Софарма трейдинг АД-София
                      Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                      13:30
                      „Софарма Трейдинг“ АД приключи февруари 2022 г. като за първите два месеца на годината печалбата преди данъци нараства с 54% до 4 841 хил. лв. сравнено с 3 136 хил. лв., отчетени през януари-февруари 2021 г. Акумулираните приходи на компанията възлизат на 160 220 хил. лв., което представлява увеличение от 12% спрямо 143 215 хил. лв., реализирани в същия период на предходната година.

Само през февруари печалбата преди данъци на „Софарма Трейдинг“ АД нараства с 25% до 2 362 хил. лв., като за сравнение през втория месец на 2021 г. тя възлиза на 1 894 хил. лв. Приходите през февруари 2022 г. достигат 79 779 хил. лв., което представлява увеличение от 9% спрямо 73 304 хил. лв., отчетени през същия месец на предходната година.

Коментар

• Колеги, някой може ли да ми каже с колко е намаляла дълговата тежест, откакто компанията реши да премахне дивидента?

Коментар

• Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение

Аз лично не бих разсъждавал на тема cash, без да съм го видял по косвен метод. Другото са студентски реферати.
                          Инженер Цветков, къде се загуби ? Какво му е на прекия метод, че не го харесваш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение

Дядо Коледа е отново на ниво.
                            Чуйте го и няма да съжалявате!
                            Треийдингкха е куц кон!!!
                            Аз лично не бих разсъждавал на тема cash, без да съм го видял по косвен метод. Другото са студентски реферати.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение

Той добре си играе на БФБ, за пример е на много друго мажоритари.
                              Жалко, че няма други като него, които да си крепят акциите на компанията(SFA-SFI)
                              А Трейдингът рано или късно и той ще живне…
                              Димитров беше изключителен маркет мейкър и играч, който успя се възползва последните 5 години ….
                              тъпото е, че Фортис вече ни дума пише тук и избяга гузен негонен
                              Що да е тъпо, не е женен за никоя акция.
                              Изкара си чудесно тука от 1,50 до 8лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение

На 3 кинта може да ни заинтересува, но дотогава .... да си го играе чичето
                                Той добре си играе на БФБ, за пример е на много друго мажоритари.
                                Жалко, че няма други като него, които да си крепят акциите на компанията(SFA-SFI)
                                А Трейдингът рано или късно и той ще живне…
                                Димитров беше изключителен маркет мейкър и играч, който успя се възползва последните 5 години ….
                                тъпото е, че Фортис вече ни дума пише тук и избяга гузен негонен

Коментар

Working...
                                X