Пандичке, стига си писал глупости!
Преди години и оргата не даваше дивидент, ама акцията стигна почти 900 лева.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Еми защо не заредиш тогава малко Синергон, ЦКБ, ПИБ, малко от ХИМ или Зърнени ХраниОК
Успешни инвестици ти желая, извинявам се за започнатия разговор.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Не е тук мястото да обсъждаме БАКБ. Там говорим за изненадваща промяна на дивидентната политика при нисколиквидна компания и при липса на ордери по позицията - някой относително дребен с малки бройки смъкна много цената. Тази седмица имаше сделки до цена 10.60лв, декември е имало и на 10.30 сделка доколкото гледам. Няма някаква голяма драма, а акционерите дето са очаквали дивидент е нормално да са разочаровани.
За трейдинга вече много години няма дивиденти и се казва на събранията, че основният акционер не иска да разпределят такъв - такава е дивидентната политика. Все пак говорим за силнорастяща компания с немалко дългове и го разбирам и приемам. Преди 10 години са имали приходи 600млн, сега на трейлинг база имат приходи от 2.05млрд. Не е проблемът в липсата на дивидент, другаде е. И затова и започнах разговора - след твоята реплика за дивидентите.
Извинявам се, Панда, опитах се да разбера гледната точка, че отчетите са без значение, когато няма дивидент (не за първи път виждам някой да я споделя).
Напиши коментар:
-
Заповядай в БАКБ и погледни графиката като махнаха дивидента
За трейдинга вече много години няма дивиденти и се казва на събранията, че основният акционер не иска да разпределят такъв - такава е дивидентната политика. Все пак говорим за силнорастяща компания с немалко дългове и го разбирам и приемам. Преди 10 години са имали приходи 600млн, сега на трейлинг база имат приходи от 2.05млрд. Не е проблемът в липсата на дивидент, другаде е. И затова и започнах разговора - след твоята реплика за дивидентите.
Извинявам се, Панда, опитах се да разбера гледната точка, че отчетите са без значение, когато няма дивидент (не за първи път виждам някой да я споделя).Last edited by BSEtrader; 29.05.2025, 15:40.
- 2 Харесвания
Напиши коментар:
-
Ами за мен има огромно значение дали една компания яко печели или яко губи, дори да няма дивиденти.
Напиши коментар:
-
Това никога не съм можел да го разбера. Като нещо не дава дивидент, значи не струва нищо?!? Всичкото злато на света не струва и пукната пара, акциите на Алфабет или Тесла, или Амазон и те и 1ст не струват щом не дават дивидент.
Всяко нещо си има цена и дивидентът не е единственото, което определя тази цена.
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Така е на местния пазар. Единствената сигурна печалба за миноритарните акционери е дивидента, а цената на акцията зависи предимно от това къде е решил мажоритаря да я закара. Затова и сравнението с Алфабет или Тесла, или Амазон е нерелевантно, защото в тях няма акционери, който да не може да бъдат заменени при добри финансови резултати и перспективи
п.п. За мен реалността е точно в това, което е писал колегата intellect
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнениеПроблемът е, че няма пазар и сам мажоритар може да бъде по-силен от пазара.Last edited by BSEtrader; 29.05.2025, 14:37.
- 3 Харесвания
Напиши коментар:
-
Проблемът е, че няма пазар и сам мажоритар може да бъде по-силен от пазара. Или пък няма пазара, защото са такива мажоритарите... Дълга тема.
- 3 Харесвания
Напиши коментар:
-
Това никога не съм можел да го разбера. Като нещо не дава дивидент, значи не струва нищо?!? Всичкото злато на света не струва и пукната пара, акциите на Алфабет или Тесла, или Амазон и те и 1ст не струват щом не дават дивидент.
Всяко нещо си има цена и дивидентът не е единственото, което определя тази цена.
Говоря от позицията на човек, който днес клъвна още няколко акции и позицията в SFTRD формира 7.94% от съответния ми портфейл.
Готов съм да чуя как по друг начин да оценяваме акциите на БФБ, които всички ние купуваме най-вече от романтични патриотични подбуди и клета данъчна оптимизация за левчета.
- 2 Харесвания
Напиши коментар:
-
- 7 Харесвания
Напиши коментар:
-
Всяко нещо си има цена и дивидентът не е единственото, което определя тази цена.а в игрите на собственика
и всички го знаем
- 8 Харесвания
Напиши коментар:
-
Има ли значение? Няма дивидент, паричния поток ъх
- 1 like
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеОтчета ме кефи
Напиши коментар:
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеОтчета ме кефи
- 1 like
Напиши коментар:
Напиши коментар: