If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти15:45
Софарма Трейдинг АД приключи август 2016 г., отчитайки 8% ръст на приходите от продажба на стока. През осмия месец компанията е продала стока на стойност 52 494 хил. лв. спрямо 48 708 хил. лв. през същия период на 2015 г. В същото време печалбата преди данъци на дружеството се увеличава с 6% спрямо същия период на предходната година, възлизайки на 1 556 хил. лв.
Отчетените приходи през август оказват съществено влияние за ръста на акумулираните продажби на компанията. Така, те нарастват до 396 621 хил. лв., а акумулираната печалба преди данъци за периода януари-август достига 9 762 хил. лв..
Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти15:45
Софарма Трейдинг АД приключи август 2016 г., отчитайки 8% ръст на приходите от продажба на стока. През осмия месец компанията е продала стока на стойност 52 494 хил. лв. спрямо 48 708 хил. лв. през същия период на 2015 г. В същото време печалбата преди данъци на дружеството се увеличава с 6% спрямо същия период на предходната година, възлизайки на 1 556 хил. лв.
Отчетените приходи през август оказват съществено влияние за ръста на акумулираните продажби на компанията. Така, те нарастват до 396 621 хил. лв., а акумулираната печалба преди данъци за периода януари-август достига 9 762 хил. лв..
Някой здраво пълни на 5,50 лв. Ще има раздвижване и тук в близко време. Посоката я знаете, няма нужда да Ви я казвам
P.S. Не е препоръка за търговия
Ха дано, аз купих при 5.47 лв и тук имам 10 пъти по-малко печалба от инвестицията си в Алкомет където с 5 пъти по-малко вложено от Трейдинга имам 10 пъти по-висока печалба.
Все още имам акции, но все още излизам бавно и полека. Ако някой иска да купи в близките дни - нека ми драсне едно съобщение и каже какво количество търси да купи.
Днес е разкошен ден в Пловдив и се разходих до най далечната ми аптека в Пловдив - тази срещу Новотела.
Естествено управителят Кристиян ме разпозна и още като влязох почнахме дъра-бъра. Жената ме бе изпратила за чайче и някакъв сироп с витамини за имунната система на моята кукла преди зимата.
Та влизам 11.00часа - няма клиенти. Викам на Кристиян какво става, а той отговаря спокойно - сега са мързеливи дни, ще дойдат. И наистина след мен един младеж се появи и остави 50лв за някакви имуностимуланти, дойде татко с болно дете който остави 20-30 кинта, айде и новото списание си купи, ама Витамин С на Софарма бил намален, хайде и от него си взе, след 2 седмици имало безплатни прегледи със специалист дерматолог хайде записа се и там, а след него и още две дами. Чаровна аптекарка доста вежливо ги "ухажваше", предполагам че и дерматолога после ще им препоръча нещо от аптеката.
Ето от такива аптеки имаше нужда в БГ, браво на СФТРД!!!
Успех!
Тони така като те слушам/чета/ остава само да им пожелаем повече болни хора
Днес е разкошен ден в Пловдив и се разходих до най далечната ми аптека в Пловдив - тази срещу Новотела.
Естествено управителят Кристиян ме разпозна и още като влязох почнахме дъра-бъра. Жената ме бе изпратила за чайче и някакъв сироп с витамини за имунната система на моята кукла преди зимата.
Та влизам 11.00часа - няма клиенти. Викам на Кристиян какво става, а той отговаря спокойно - сега са мързеливи дни, ще дойдат. И наистина след мен един младеж се появи и остави 50лв за някакви имуностимуланти, дойде татко с болно дете който остави 20-30 кинта, айде и новото списание си купи, ама Витамин С на Софарма бил намален, хайде и от него си взе, след 2 седмици имало безплатни прегледи със специалист дерматолог хайде записа се и там, а след него и още две дами. Чаровна аптекарка доста вежливо ги "ухажваше", предполагам че и дерматолога после ще им препоръча нещо от аптеката.
Успех!
Успех!
Друго си е да се работи с числа. Това дава някаква идея и очаквания. Може би тук е логично да очакваме по-нисък от средния за големите вериги оборот но с по-висок марж(дано).
Според IMS Health аптеките са около 3500, а според търсачката на фармацевтите- почти 4000 - http://mapteka.bg/pharmacies.html
данните за оборот в аптеки - около 2.5 млрд.
Половината аптеки са индивидуални, но правят едва 25% от оборота
Големите вериги, с над 50 аптеки, са 16% от всички, но правят 36% от продажбите
Та от горното следва, че около 600 аптеки имат общи продажби за 900 млн.год.
Марешки има почти 400 обекта, Фьоникс фарма също напредват с техните Betty, no не са преки конкуренти на Софармаси, заради различните клиенти. Предните са нещо като Алди при дискаунтърите, търсят висок оборот най-вече с лекарства по каса при изпилени маржове.SO се стремят към по-рентабилните и бързо растящи хр. добавки, козметика и детски, но ще трябва да поработят здраво за марката, преди тя да започне да работи за тях Надявам се да са намерили подходящи франчайзополучатели за да тръгне съвместния им бизнес - пазарът е доста ценово чувствителен и извън големите няколко града, при високите първоначални инвестиции, не ги виждам.
В сръбско е възможно да срещнат сериозен регулаторен отпор от местните, ако се почувстват застрашени - регулатори и др.институции всячески саботираха и Бобокови.
Е, могат да ползват лобизма на един мустакат бивш банкер, що не... щом Шишо се подслони при Цеко, макар че пренаписа закон преди години заради гагарина
Коментар