IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Време беше и в Бургас да отворят аптеки. Както казват старите Бургазлии, първата аптека е на пъпа на града.

Коментар

• Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнение
      Скоро и в Бургас
      Аптеки SOpharmacy идват в Бургас... http://faragency.bg/bg/apteki-sophar...a-za-zdraveto/
      вървим напред, това е положението

Коментар

• Скоро и в Бургас
        Аптеки SOpharmacy идват в Бургас... http://faragency.bg/bg/apteki-sophar...a-za-zdraveto/

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
          16:15

Софарма трейдинг АД-София

Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти15:45

Софарма Трейдинг АД приключи август 2016 г., отчитайки 8% ръст на приходите от продажба на стока. През осмия месец компанията е продала стока на стойност 52 494 хил. лв. спрямо 48 708 хил. лв. през същия период на 2015 г. В същото време печалбата преди данъци на дружеството се увеличава с 6% спрямо същия период на предходната година, възлизайки на 1 556 хил. лв.
          Отчетените приходи през август оказват съществено влияние за ръста на акумулираните продажби на компанията. Така, те нарастват до 396 621 хил. лв., а акумулираната печалба преди данъци за периода януари-август достига 9 762 хил. лв..
          +1

Коментар

• 16:15

Софарма трейдинг АД-София

Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти15:45

Софарма Трейдинг АД приключи август 2016 г., отчитайки 8% ръст на приходите от продажба на стока. През осмия месец компанията е продала стока на стойност 52 494 хил. лв. спрямо 48 708 хил. лв. през същия период на 2015 г. В същото време печалбата преди данъци на дружеството се увеличава с 6% спрямо същия период на предходната година, възлизайки на 1 556 хил. лв.
            Отчетените приходи през август оказват съществено влияние за ръста на акумулираните продажби на компанията. Така, те нарастват до 396 621 хил. лв., а акумулираната печалба преди данъци за периода януари-август достига 9 762 хил. лв..

Коментар

• Справят се хората

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
                Някой здраво пълни на 5,50 лв. Ще има раздвижване и тук в близко време. Посоката я знаете, няма нужда да Ви я казвам

P.S. Не е препоръка за търговия
                Ха дано, аз купих при 5.47 лв и тук имам 10 пъти по-малко печалба от инвестицията си в Алкомет където с 5 пъти по-малко вложено от Трейдинга имам 10 пъти по-висока печалба.

Коментар

• Някой здраво пълни на 5,50 лв. Ще има раздвижване и тук в близко време. Посоката я знаете, няма нужда да Ви я казвам

P.S. Не е препоръка за търговия

Коментар

• Все още имам акции, но все още излизам бавно и полека. Ако някой иска да купи в близките дни - нека ми драсне едно съобщение и каже какво количество търси да купи.
                    BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Продължавам да допълвам тук. Но как се ядосвам, когато някой охлюв ми цепи сделката с 5 акции Към момента 24% от портфейла ми е в тези акции

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Днес е разкошен ден в Пловдив и се разходих до най далечната ми аптека в Пловдив - тази срещу Новотела.
                        Естествено управителят Кристиян ме разпозна и още като влязох почнахме дъра-бъра. Жената ме бе изпратила за чайче и някакъв сироп с витамини за имунната система на моята кукла преди зимата.
                        Та влизам 11.00часа - няма клиенти. Викам на Кристиян какво става, а той отговаря спокойно - сега са мързеливи дни, ще дойдат. И наистина след мен един младеж се появи и остави 50лв за някакви имуностимуланти, дойде татко с болно дете който остави 20-30 кинта, айде и новото списание си купи, ама Витамин С на Софарма бил намален, хайде и от него си взе, след 2 седмици имало безплатни прегледи със специалист дерматолог хайде записа се и там, а след него и още две дами. Чаровна аптекарка доста вежливо ги "ухажваше", предполагам че и дерматолога после ще им препоръча нещо от аптеката.
                        Ето от такива аптеки имаше нужда в БГ, браво на СФТРД!!!
                        Успех!
                        Тони така като те слушам/чета/ остава само да им пожелаем повече болни хора

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Днес е разкошен ден в Пловдив и се разходих до най далечната ми аптека в Пловдив - тази срещу Новотела.
                          Естествено управителят Кристиян ме разпозна и още като влязох почнахме дъра-бъра. Жената ме бе изпратила за чайче и някакъв сироп с витамини за имунната система на моята кукла преди зимата.
                          Та влизам 11.00часа - няма клиенти. Викам на Кристиян какво става, а той отговаря спокойно - сега са мързеливи дни, ще дойдат. И наистина след мен един младеж се появи и остави 50лв за някакви имуностимуланти, дойде татко с болно дете който остави 20-30 кинта, айде и новото списание си купи, ама Витамин С на Софарма бил намален, хайде и от него си взе, след 2 седмици имало безплатни прегледи със специалист дерматолог хайде записа се и там, а след него и още две дами. Чаровна аптекарка доста вежливо ги "ухажваше", предполагам че и дерматолога после ще им препоръча нещо от аптеката.
                          Успех!
                          +1

Коментар

• Днес е разкошен ден в Пловдив и се разходих до най далечната ми аптека в Пловдив - тази срещу Новотела.
                            Успех!

Коментар

• Друго си е да се работи с числа. Това дава някаква идея и очаквания. Може би тук е логично да очакваме по-нисък от средния за големите вериги оборот но с по-висок марж(дано).

Коментар

• Според IMS Health аптеките са около 3500, а според търсачката на фармацевтите- почти 4000 -
                                http://mapteka.bg/pharmacies.html
                                данните за оборот в аптеки - около 2.5 млрд.
                                Половината аптеки са индивидуални, но правят едва 25% от оборота
                                Големите вериги, с над 50 аптеки, са 16% от всички, но правят 36% от продажбите
                                Та от горното следва, че около 600 аптеки имат общи продажби за 900 млн.год.
                                Марешки има почти 400 обекта, Фьоникс фарма също напредват с техните Betty, no не са преки конкуренти на Софармаси, заради различните клиенти. Предните са нещо като Алди при дискаунтърите, търсят висок оборот най-вече с лекарства по каса при изпилени маржове.SO се стремят към по-рентабилните и бързо растящи хр. добавки, козметика и детски, но ще трябва да поработят здраво за марката, преди тя да започне да работи за тях Надявам се да са намерили подходящи франчайзополучатели за да тръгне съвместния им бизнес - пазарът е доста ценово чувствителен и извън големите няколко града, при високите първоначални инвестиции, не ги виждам.
                                В сръбско е възможно да срещнат сериозен регулаторен отпор от местните, ако се почувстват застрашени - регулатори и др.институции всячески саботираха и Бобокови.
                                Е, могат да ползват лобизма на един мустакат бивш банкер, що не... щом Шишо се подслони при Цеко, макар че пренаписа закон преди години заради гагарина

Коментар

Working...
                                X