IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

No short selling in the US and UK

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Lehman Brothers open-end Short 20.206,52%

porduct ot Commerzbank -Germany- 4estito na pe4elivshite

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
      Еле малеееее....

тия как се изложиха... сега да си правят извод как инвеститорите ще гледат към US и UK борсите... щом по такъв евтин начин се опитват да спрат негативния тренд....

Направо това като го прочетох ми стана лошо... та това ли е било първостепнността на тези борси....

ужас....

Да бяха направили като руснаците... държавата да застане зад пазара с определена сума... това е много по смислено и приемливо за инвеститорите... по този начин инвеститорите се чустват по сигурни... Какво е това да ти спрат "short sales"... ами то това е пълен ужас... все едно че да те "осакатят" като борсов играч...

много ми се променя мнението за тях...!!![/img]
      Явно тези са от САЩ и UK са ходели скоропостижно на обучение в нашата КФН и айде научили нещо ново давай. И ние сме дали нещо на света..........

Коментар

• Като изтече забраната пазара ще си "компенсира" комунистическите рестрикции, спокойно
        The government solution to a problem is usually as bad as the problem.
        Milton Friedman

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
          И на мен не ми се спори, колега, особено в петък следобед

greedy, време ли е за биричка?

Хе-хе, представям си нашите брокери "в ръкопашен бой" на борсата - те дали въобще могат да мърдат и да махат с ръце
          В петък е време за биричка от обед още :-)
          Знаеш че мразя да тъгувам в петък :-)

Коментар

• И на мен не ми се спори, колега, особено в петък следобед

greedy, време ли е за биричка?

Хе-хе, представям си нашите брокери "в ръкопашен бой" на борсата - те дали въобще могат да мърдат и да махат с ръце
            Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
              Triabva da gi zabraniat i v Bulgaria, nishto che ne sa pochnali. Da zabraniat i derivatnite instrumenti, nishto che i tiah gi niama. Moje da zatvoriat i borsata i da ia puskat da raboti samo ako shte se kachva nagore.
              аз пък предлагам за бг да върнат реалната търговия на пода с ръкомахането и рънарите да ги видим малко брокерите как се потят да изпълняват поръчки и да ни го пуснат да гледаме в реално време на сайта на бфб
              Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
                Първоначално изпратено от greedy
                Първоначално изпратено от GGeko
                Това само показва паниката на policymaker-ите
                Хубав ник, ама фикция:-)
                Що не е IBoesky по-реалистично :-)
                съгласен .. може и C Icahn
                Тоя също е голям :-)Ама е само некъвси corporate raider.
                Друго си е insideri като Boesky i MR Milken ;-)

Коментар

• Happy, не съм съгласен, но и не смятам да споря.

А междудругото късите могат да се считат и за trigger за спиране на кризата, но при по-нормални обстоятелства - сега никой не мисли какво прави и зашо го прави.
                  Не е препоръка!

Коментар

• Само ние сме на гол тумбак - чифте пищови

Коментар

о, не знаех, че говориш за Русия, сори. Не, за Русия не става въпрос - там демокрацията е друга - там тя е частна собственост
                      това е така но ние може само да си пишем а липсата на къси ще се преживее ПП играта с валутите би трябвало трябва да задоволява в голяма степен желанието за скъсяване или не е така
                      Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от vomitus
                        Първоначално изпратено от Happy68
                        аз не разбирам, какво означава "държавата да застане зад борсата" - е какма борса е тогава тя, то си е направо хоримаг, като едно време. Пълен абсурд са тези неща. защо да подкрепя? Защото някой си не е преценил добре рисковете и е искал да печели много И с какво ще я подкрепи - с парите на тези, които и без това постоянно са ограбвани. Аз лично не съм съгласна, ама ... кой ме пита ....
                        Ти да не би да разглеждаш борсата като нещо отделно от икономиката на една държава? Особено на разитите пазари където и пенсионната система е свързана с борсата".
                        Друг е въпросът дали тези налети пари ще имат наистина реален ефект - дългосрочен - по мое мнение не.

НО - хората там поне се опитват да поддържат някак си ситуацията - а при нас простите галоши дори отричат да ни е засегнало по някакъв начин. 60% спад за 1 година - това е в реда на нещата!
                        Чакай сега, сравняваш две съвсем различни неща - борса и пенсионна система. някакси не е професионално. Може да елементи на една икономика, но имат различно предназначение и характеристики.
                        За мен борсите не трябва да се пипат, или да им се влияе умишлено, официално
                        Безплатен обяд няма!

Коментар

• Triabva da gi zabraniat i v Bulgaria, nishto che ne sa pochnali. Da zabraniat i derivatnite instrumenti, nishto che i tiah gi niama. Moje da zatvoriat i borsata i da ia puskat da raboti samo ako shte se kachva nagore.

Коментар

аз не разбирам, какво означава "държавата да застане зад борсата" - е какма борса е тогава тя, то си е направо хоримаг, като едно време. Пълен абсурд са тези неща. защо да подкрепя? Защото някой си не е преценил добре рисковете и е искал да печели много И с какво ще я подкрепи - с парите на тези, които и без това постоянно са ограбвани. Аз лично не съм съгласна, ама ... кой ме пита ....
                            Ти да не би да разглеждаш борсата като нещо отделно от икономиката на една държава? Особено на разитите пазари където и пенсионната система е свързана с борсата".
                            Друг е въпросът дали тези налети пари ще имат наистина реален ефект - дългосрочен - по мое мнение не.

НО - хората там поне се опитват да поддържат някак си ситуацията - а при нас простите галоши дори отричат да ни е засегнало по някакъв начин. 60% спад за 1 година - това е в реда на нещата!
                            Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от vomitus
                              Първоначално изпратено от Shemata

Да бяха направили като руснаците... държавата да застане зад пазара с определена сума... това е много по смислено и приемливо за инвеститорите... по този начин инвеститорите се чустват по сигурни...

Ам, че те застанаха. с 800 млрд - 40 пъти това на братушките

http://pazari.dnevnik.bg/show/552501/
                              Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
                                Първоначално изпратено от Happy68
                                няма значение, че е само на финансовите. Преди месец беше на няколко банки (е, не на CFD, но все пак намеса), сега финансовите, като го направят и трети път и ще им стане навик. Къде отива тогава пазарния механизъм?
                                в русия шегичка
                                о, не знаех, че говориш за Русия, сори. Не, за Русия не става въпрос - там демокрацията е друга - там тя е частна собственост
                                Безплатен обяд няма!

Коментар

Working...
                                X