Колежке coal-mining,теб само парите ли те интересуват?Така ли нямаш достойнството поне да отстояваш това,което ти е отнето насилствено и противозаконно,да ти бъде върнато обратно и второ - ние имаме останали роднини там - искам да ги открия,ако ще да се казват Хасан,Мюмюн или както щеш - за мен те са част от моята кръв и е важно да ги познавам!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Обезщетения изселници Одринска Тракия
Collapse
X
-
Грую е прав. На този етап не трябва да издирвате сродниците си. Вие просто декларирате, че сте наследници. Из тракийските среди се носи слух, че обезщетението ще се изплати на държавата по документи от турскити архиви. От тук нататък как тя ще ги разпределя на наследниците е пълна загадка. Днес някъде в нета четох по темата... http://news.ibox.bg/news/id_1430262727#Scene_1
... Първо това за мен са предизборни манипулации, второ ще се радвам да забогатеете (ха-ха-хаааахххх) и трето дано най-сетне когато това се случи не плачете от унижение. Скоро не съм гледала как вървят нивите около Одрин по техни дъравни оценки, но може да се провери. Като знам, че дядо ми са били 6 деца, а само ние сме 5 първи братовчеди........ по-добре да не си губя времето.
Коментар
-
че кой иска упълномощаване от всички - вие няма да продавате имот, а си търсите правата като наследници, ако останалите наследници проявят желание, биха могле да се включат по-късно в иска ви. Естествено, горното се базира на нашия ГПК, но ако умниците от някоя държавна агенция пак са спали някъде когат са писали - е, тогава не знам.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Здравейте,valeva,не мисля,че оттук ще успеете да намерите някого - моята съдба е същата като вашата,но аз знам къде се намират селата на моите предци,как се казват сега и също така знам,че има останали част от роднините да живеят на територията на днешна Турция и въпреки това - нищо...Не искам да ви обезсърчавам - извинявайте...пишете,ако намерите роднини или поне - съселяни,ще се радвам за вас...
Коментар
-
Здравейте, радвам се, че открих този форум. Наследничка съм на изселници от с. Коева в Турция. Опитах се да го открия на картата, но уви то вече не съществува или е с друго име.От баба си знам, че при изселването са били разделени братя и сестри.Молбата ми е, ако някой е от там (с. Коева до Лозенград) моля да ми пише.Желая да намеря роднините си, макар и далечни.
Коментар
-
Не искам да се ядосвам и за това не ми се пише подробно по темата. Това, което пишете Вие е за тема : политика. Не я намесвайте там, където става въпрос за семейна и родова памет. Относно сведения за починали роднини... Единственото, което мога да посъветвам е да се посети някоя от големите секции на Тракийските дружества в България / Бургас, Хасково, Варна, Стара Загора/ или някой Тракийски събор. Ще се учудите колко дълбоко са свързани хората, как издирват роднини и съседи на дядовци и баби, и как си помагат. Другият вариант е да пуснете съобщение във вестник "Тракия", който е месечно издание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от coal_miningЗдравейте! Мисля, че не е тук мястото за обсъждане на подобна тема, но поради факта, че семейството ми е пряко засегнато ще споделя моето мнение по въпроса. За обезвъзмездяване на Тракийските българи се говори много, а странното е, че това винаги се случва около избори. Не зная от колко време следите проблема и доколко сте в течение на случващото се, но след като питате тук - явно нито Вие, нито членове на Вашето семейство членуват в някоя от секциите на Тракийските дружества в България. Поради факта, че аз членувам там от дълги години ще Ви отговоря кратко на питането.Всичко, което е написано в долния пост е вярно. Вестник "Тракия" публикува вече цяла година апел към наследниците на изселници от Одринска Тракия да подадат необходимите документи... просто посетете Държавен архив или Тракийското дружество във вашия град. До тук всичко е прекрасно, акоооооо....... не ставаше въпрос за политика и за предизборни обещания. Явно не знаете, че ръководствата на Тракийските дружества са уж независими, а в същото време силно червени. Преди последните избори част от Тракийци се отцепиха и гласуваха за "Атака"/ които ги примамиха с обещанието, че ще им решат въпроса/, част изобщо не гласуваха, а останалите под строй и малцинство, пуснаха гласа си за БСП. Съберете две и две, поровете се, прочетете материали по въпроса и ще Ви стане ясно, че цялата тази дандания е поредната манипулация. Аз лично, както и моето семейство няма да участваме в нея. Заради костите на нашите сродници останали на Илиева нива ще изчакаме развитието на събитията след изборите. Дълбоко се съмнявам, че ще получим обезщетения. Странното е, че не турците искат да ни прецакат, а нашите мили управници - в голямата си част потомствени Тракийци... Извинявам се, но отново взех да се ядосвам... Разпитайте... не искам да Ви насаждам личното си мнение. Просто ми писна да използват мъката и скръбта на все още живите и помнещите за лично облагодетелстване. Разровете и разберете защо Турция иска да ни изплати дълга, а как нашата даржава /НЕ/ иска да стане това...
Коментар
-
Първоначално изпратено от balmДобър ден,искам да ви попитам дали някой знае как мога да намеря име или дата на смърта на хора бежанци от Одринска Тракия някъде в Интернет.Тъй като са починали много отдавна,а ми трябват за свидетелството за наследници защото в съвета ми искат година на смърта а аз нея знам и няма от къде дая намеря дали има нещичко в Интернет,благодаря предварително.
Коментар
-
Добър ден,искам да ви попитам дали някой знае как мога да намеря име или дата на смърта на хора бежанци от Одринска Тракия някъде в Интернет.Тъй като са починали много отдавна,а ми трябват за свидетелството за наследници защото в съвета ми искат година на смърта а аз нея знам и няма от къде дая намеря дали има нещичко в Интернет,благодаря предварително.
Коментар
-
Разбирам нежеланието да се занимавате с ходене от врата на врата, той баща ми това ми каза, ама аз иизхабих толкова врерме суииля, че вече ме е яд да се откажа, ако не дрруго, поне това удостоверерние да изкарам, да не съм капо от цялата работа. Искам само да кажа на всички, които се интерисуват, че се добрах все пак до информация, че има някакъв краен срок (март 2009 г.) за подаване на съответните молби, не че писмено имам черно на бяло нещо, това само от уста на уста се предава апокрифно, все едно сме някакви престъпнци се крием от държавата ако може нещо да прлапаме, аванта, както се казва. Но за това не ми се говори, скапана работа. Все пак пуснете по една молба, нищо не пречи, пък ьнсе ли човек.
А относно тракийското дружество в Бургас, не ги знам какви игри въртят, но кракът ми повече няма да стъпи там.
Коментар
-
Здравейте! Мисля, че не е тук мястото за обсъждане на подобна тема, но поради факта, че семейството ми е пряко засегнато ще споделя моето мнение по въпроса. За обезвъзмездяване на Тракийските българи се говори много, а странното е, че това винаги се случва около избори. Не зная от колко време следите проблема и доколко сте в течение на случващото се, но след като питате тук - явно нито Вие, нито членове на Вашето семейство членуват в някоя от секциите на Тракийските дружества в България. Поради факта, че аз членувам там от дълги години ще Ви отговоря кратко на питането.Всичко, което е написано в долния пост е вярно. Вестник "Тракия" публикува вече цяла година апел към наследниците на изселници от Одринска Тракия да подадат необходимите документи... просто посетете Държавен архив или Тракийското дружество във вашия град. До тук всичко е прекрасно, акоооооо....... не ставаше въпрос за политика и за предизборни обещания. Явно не знаете, че ръководствата на Тракийските дружества са уж независими, а в същото време силно червени. Преди последните избори част от Тракийци се отцепиха и гласуваха за "Атака"/ които ги примамиха с обещанието, че ще им решат въпроса/, част изобщо не гласуваха, а останалите под строй и малцинство, пуснаха гласа си за БСП. Съберете две и две, поровете се, прочетете материали по въпроса и ще Ви стане ясно, че цялата тази дандания е поредната манипулация. Аз лично, както и моето семейство няма да участваме в нея. Заради костите на нашите сродници останали на Илиева нива ще изчакаме развитието на събитията след изборите. Дълбоко се съмнявам, че ще получим обезщетения. Странното е, че не турците искат да ни прецакат, а нашите мили управници - в голямата си част потомствени Тракийци... Извинявам се, но отново взех да се ядосвам... Разпитайте... не искам да Ви насаждам личното си мнение. Просто ми писна да използват мъката и скръбта на все още живите и помнещите за лично облагодетелстване. Разровете и разберете защо Турция иска да ни изплати дълга, а как нашата даржава /НЕ/ иска да стане това...
Коментар
Коментар