IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не се заяждам!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Влезе някой трол, повдигне тема от преди 5 години, а вие веднага
    Виж му на трола "интимното" съкращение под черта. Тъъъничка пропаганда..., ако мине пред дремещите модератори

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Влезе някой трол, повдигне тема от преди 5 години, а вие веднага се надървяте
      Упс! Не видях датата.
      Моля не пишете повече за да си оттече

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
        Хора, нормални ли сте?
        1) Абе Иване, начи викаш дойде да се поФалиш, че ти си у чужбина и от там имаш, а ние тука с 1000 лева, живи да ни ожалиш
        Бих ти казал некои неща, ама ще ме баннат до живот
        Не се напъвай да мислиш, не ти се удава,
        2) Пич номер 2 - правели се пари при падащ пазар. Праат са майна, ама трябват къси а у нас къси нанайси. Ако туграш навънка, то друга приказка, ама тогава па щеше да знаеш ( което ВанКа чужбинареца явно не е видел у чужбината просветена) че от 2009та пазара всъщност расте като луд S&P и Dow бушат покрива
        Влезе някой трол, повдигне тема от преди 5 години, а вие веднага се надървяте

Коментар

• Хора, нормални ли сте?
          1) Абе Иване, начи викаш дойде да се поФалиш, че ти си у чужбина и от там имаш, а ние тука с 1000 лева, живи да ни ожалиш
          Бих ти казал некои неща, ама ще ме баннат до живот
          Не се напъвай да мислиш, не ти се удава,
          2) Пич номер 2 - правели се пари при падащ пазар. Праат са майна, ама трябват къси а у нас къси нанайси. Ако туграш навънка, то друга приказка, ама тогава па щеше да знаеш ( което ВанКа чужбинареца явно не е видел у чужбината просветена) че от 2009та пазара всъщност расте като луд S&P и Dow бушат покрива

Коментар

• Според мен и на двете ипо-та институционалните
            инвеститори ще бъдат бъдат много малко, защото в момвнта на пазара има акции с много по-голяма възможност за ръст.
            Are you interested in PW0-105 dumps

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
              И мене този въпрос ми е бил много интересен, особено последните месеци, когато на почти всички им беше свършил кеша и съжаляваха, че не могат да влязат на суперпромоциите. Първата ми асоциация е Пепи. Лично мойте доходи са предимно от работа по специалността, но по принцип не влагам повече от 10 процента в рискови инвестиции като акции и не ми пука от медийни кризи. Недвижимите имоти въобще не ги смятам, а и според мен не са инвестиция а убежище.
              Тези "медийни кризи" ще ударят доста специалности.... не бъди наивен...

Коментар

• И мене този въпрос ми е бил много интересен, особено последните месеци, когато на почти всички им беше свършил кеша и съжаляваха, че не могат да влязат на суперпромоциите. Първата ми асоциация е Пепи. Лично мойте доходи са предимно от работа по специалността, но по принцип не влагам повече от 10 процента в рискови инвестиции като акции и не ми пука от медийни кризи. Недвижимите имоти въобще не ги смятам, а и според мен не са инвестиция а убежище.

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
                  Иване, много хубава тема си захванал

Ето например аз - под 30-годишен, работя в застрахователна компания на длъжност, където понякога има работа, а понякога няма. Имам бол време за четене на форуми. При мен говорим за около 10 000 лв. на кредит, погасен с пари от родителите и мои спестявания. Иначе още са във фонд в дялове на половин стойност от цената, на която ги купих Това не ме притеснява изобщо, защото имам време да чакам. Далеч не се изживявам като инвеститор, дори в последно време чета основно политическите теми и ругая гадните комунисти. Голяма забава е А още по-голяма забава е да чета мегаломански изказвания на пишман инвеститори. От мен да знаеш, в нашата държава позьорството е на голяма почит. Я като сме отворили приказка, кажи ти що за птица си.
                  Нооо (в продължение на предното ми писание) ще се докаже тезата че хората пишат във форумите точно защото са анонимни и и обикновенно всеки опит да излязат от анонимност ги кара да напуснат форума (или сменят ника). Тс. подобни теми целящи дори частично да изкарат личностите ад никовете са обречени на пропадане на долните страници и забрава. Именно за това продължавам да твърдя че анонимните форуми и мненията в тях не трябва да се взимат предвид, особенно при взимане на важни решения. Защото човек е склонен да вярва наа разни по кресливи типове правещи се на капацитети и да загърбева по песимистичните и/или професионални мнения, защото те обикновенно не са еднозначни. Никой професионалист не би дал публично съвет, та дори и вътрешно да е убеден. Е и аз дори дето от 10 години съм активно във бизнеса с недвижими имоти не смея да давам мнения за покупки на конкретни имоти и за развитието на цените, но ще видиш дори в този форум има една тема (аз само я чета), какви ли не индианци дето съм сигурен че не са построили или продали и една кучешка колиба бълват мнения.... Подобно стана и с доларите навремето и с акциите след това, какви ли не лели и форумни писачи бълваха глупости (дори понякога срещу заплащане, спомнете си пирамидите и бабата дето си купила за един ден крава), но народа вече поозря и ми прави впечатление че все по-малко кълве на оферти за лесни и бързи печалби

Коментар

• Иване, много хубава тема си захванал

Ето например аз - под 30-годишен, работя в застрахователна компания на длъжност, където понякога има работа, а понякога няма. Имам бол време за четене на форуми. При мен говорим за около 10 000 лв. на кредит, погасен с пари от родителите и мои спестявания. Иначе още са във фонд в дялове на половин стойност от цената, на която ги купих Това не ме притеснява изобщо, защото имам време да чакам. Далеч не се изживявам като инвеститор, дори в последно време чета основно политическите теми и ругая гадните комунисти. Голяма забава е А още по-голяма забава е да чета мегаломански изказвания на пишман инвеститори. От мен да знаеш, в нашата държава позьорството е на голяма почит. Я като сме отворили приказка, кажи ти що за птица си.

Коментар

• Re: НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ!!!

Първоначално изпратено от iivan
                      Но понеже ми се струва ,че тука доста хора си пишат просто така и се представят за инвеститори.И всички си държат Кеша,та въпроса ми е от къде го имате този кеш,при положение че всички търгувате,а борсите се сринаха...
                      От работа в БГ се съмнявам да взимате 1000 лв а едва ли ще спестите нещо.
                      Та това ме навежда на мисълта че повечето са тийнейджъри .
                      Ако искате кажете с какъв капитал разполагате и как сте го придобили за да се види дали реално го имате.
                      Така на един който има капитал 100000 ще му тежи мнението повече а на друг който няма по малко ,форума все пак е анонимен какво се бърка да кажете,
                      аз примерно работя в чужбина и от там имам.
                      Предполагам нищо няма да излезе от този ми въпрос ама все пак да попитам.
                      Модератора моля да ми оставиш темата поне за един ден,че все ми ги триеш )))

Колега ти повдигаш интересна тема, но не за икономически форум - поведението на личноста когато е анонимна и кави са последиците от анонимноста в интернет. Това в момента е хит в средите на психолози, психиатри, психоаналитици и др. специалисти занимаващи се нищят безкрайните дебри на богатата човешка душевност. Може много да прочетеш по тоя въпрос (щом си в чужбина очевидно знаеш някакъв чужд език на нивото да четеш специализирана литература) от това как дебели изнасилвачи се представят за руси девойчета до това как библиотекари се правят на черни барети. В случая не си прав че хората във форума са само студентчета. Друга черта обединява хората в инвестора (естествено участниците във какъвто и да е профилиран форум имат общи черти) - всички участници независимо от възраст или финанси са хора заинтересувани от икономика и борси, имащи много свободно време за да пишат във форума по средата на работният ден (тогава активноста е най голяма). Ето това трябва да ти е основа ако искаш да направиш профил на участника във форум инвестора. От там наслагвай - кой има време - студенти, държавни служители по министерства, пенсионери, хора дремещи по фирми и банки засегнати от кризата, хора опитващи да вкарват (със умисъл или просто така) някакви манипулативни идеи или все хора нямащи смислени ангажимени за 8 часов работен ден. Следователно масовият участник не е фактор на борсовият пазар. Тс. натрупан кеш би могъл да има от обичайните за средностатистически човек източници - продадени недвижими имоти, наследства, дребни спестявания от бонуси. Имено за това и хората казват че са на кешови позиции - ами наследство се взима веднъж, ако загубиш 80% от него на борсата за 1 година...... Натам ти си интелигентно момче (това е още една обща черта на участниците- всички са над редното за БГ ниво, което е нормално за икономически форум) - наслагвай си ситуации и ако наистина искаш да прецениш дадена личност или да съставиш портрет на участниците във форума - свали сички мнения, отсей тези участници които са крайни във мненията си, отсей и тези чийто прогнози са на базата на тотото (усещам примерно че Дау ще хвръкне) и така ще видиш реалноста до голяма степен. НО, не забравяй основното и най важно нежно за такива форуми - те помагат на хората да се оттърват от стреса, да помечтаят, да се почувстват значими, ако щеш дават трибуна на хората които надали някога ще я имат (нормално не може всички да са министри тс. аз съм твърд почитател на форумите и съм твърдо за свободата на словото и хората да пишат каквото искат и както го виждат (в рамките на закона, морала и възпитанието) - преценките всеки да си парви за себе си. Айде със здраве че и аз днес щял ден ще дрема на работното си място (и аз влизам във горните рамки естествено), но ми се допи кафе.......

Коментар

Но понеже ми се струва ,че тука доста хора си пишат просто така и се представят за инвеститори.И всички си държат Кеша,та въпроса ми е от къде го имате този кеш,при положение че всички търгувате,а борсите се сринаха...
                        Ако искате кажете с какъв капитал разполагате и как сте го придобили за да се види дали реално го имате.
                        Така на един който има капитал 100000 ще му тежи мнението повече а на друг който няма по малко ,форума все пак е анонимен какво се бърка да кажете,
                        Ти в България ли си ? (и аз не се заяждам..)
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

що бе , какво пречи , всеки е започнал , дали със заемни средства , дали със някакви спестени парички и т.н. няма значение , въпроса е , че през 2005-6-7 който е инвестирал е спечелил доста парички и ако ги е дръпнал края на 2007, началото , че дори и към средата на 2008 г. е заделил доста пари , които сега седят и чакат да бъдат инвестирани отново

толкова ли невероятно ти звучи ?

Коментар

• не си ли чел книжки?
                            в девет от десет книжки ще прочетеш,че и да се качва и да пада маркета,пари се се правят........стига да познаеш.
                            а има и други книжки(редки) дето се обяснява и как се правят пари,когато маркета стои на едно место........
                            има и такъв момент,ама в унссто ни са изучава.
                            нидей са притиснява за нас,ша оцилееме ниакък си.

обаче се радвам,че имаш 100 000$.туй са много пари майна.
                            вече думата ти ще тежи като камък у река.у чужбината си и знаиш повичи от нас,бгетовците.
                            кажи са на кво ще ни научиш?

ни са заяждам!

Коментар

• Не се заяждам!!!

Working...
                            X