IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо продава Уникредит?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре де, давай едно по едно Сега за този се интересувам.
    Keep going ...

Коментар

• Остави този 22 Март, датата не е единствена, погледни пак внимателно линка за оупър енд сертификата от Ники5 и какво е написала кака Пена. Погледни и всички нови сертификати.

Коментар

• Хубаво. За да покрие този open-end сертификат банката купува реално актива в определени пропорции за да копира индекса, нали така? Можеш да продадеш сертификата не и преди 1 година или можеш когато искаш, просто заради данъчните облекчения хората предпочитат да го държат над 1 година?

Ако е, че можеш преди 1 година ясно какво става в момента на нашата борса. А ако не можеш не мислиш ли, че желаещите да си продадат обратно сертификатите няма да са малко?
        В този случай кое е по-изгодно за банката? Да продаде преди падежа на порции или да изсипе цялото количесто заявено от ритейлъри на 22 март?
        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
          Първоначално изпратено от meche_cveti93
          Предполагам ,че за сертификата работят за кратък период . Миналата година когато Златни пясъци излезна от Софикс почнаха да продават предварително няколко дни преди официалното решение. Предполагам също ,че на Запад се изтеглят притежатели на сертификата и се намалява
          строго пропорционално акциите...... , а и когато СОФИКС е на минус и
          тогава има някакво изравняване..Когато продават не ги интересува цената.... , същото и когато купуват.
          Само размишлявам....
          И аз в тази посока размишлявам и ти благодаря на информацията. Малко над теб един участник казва, че са със срок 1 година но според мен не пречи банката да излезе от позицията по-скоро въз основа на съображенията си, а самият ритейлър да си затвори сертификата на определения период по съответната цена. Разликата се поема/прибира от банката. Това ме навежда на още много въпроси (както винаги ) но се надявам до понеделник да съм готов с някаква обработена информация и позиция.

Бъди здрава и успех!
          kav srok edna godina- sled edna godina moge da go upragnish, ama ako iskash moge da go dargish i 20 godini. za edni reteailer si struva samo nad edna godina po princip zaradi dana4ni pri4ni. a open-end sa za mnogo konservativen tip investori. po princip bankata pe4eli samo ot spread-a pri open end, drugi vartki s direktno kupuvane i prodave na bg. akcii sa samo za smetka na bankata

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
            Абе, какви затваряния на сертификати ) Не виждате ли, че 130 продават и по PETHL, EUBG и други акции, които не са в Софикс, отделно спестителите в акции в чужбина, едва ли са с толкова ниска инвестиционна култура, за да продават дяловете си след една година, там хората са наясно, че инвестицията в акции се отблагодарява в по-дълъг период от време 3-5 години, и хората я имат тази култура, да не са като тукашните пишман инвеститори - купуват и продават при всеки полъх на пазара и с хоризонт месец за месец )) Според мен 130 клатя пазара с тези продажби и при поява на купувачи, ще се скрият За позицията Химимпорт не знам, там очевидно е друга играта )
            Абе, Инвесторе Ти си на всяка манджа мерудия, бе човек. Където и да погледна все твои мнения и все някакви такива ... никакви

Не се обиждай ... градивна критика
            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
              Предполагам ,че за сертификата работят за кратък период . Миналата година когато Златни пясъци излезна от Софикс почнаха да продават предварително няколко дни преди официалното решение. Предполагам също ,че на Запад се изтеглят притежатели на сертификата и се намалява
              строго пропорционално акциите...... , а и когато СОФИКС е на минус и
              тогава има някакво изравняване..Когато продават не ги интересува цената.... , същото и когато купуват.
              Само размишлявам....
              И аз в тази посока размишлявам и ти благодаря на информацията. Малко над теб един участник казва, че са със срок 1 година но според мен не пречи банката да излезе от позицията по-скоро въз основа на съображенията си, а самият ритейлър да си затвори сертификата на определения период по съответната цена. Разликата се поема/прибира от банката. Това ме навежда на още много въпроси (както винаги ) но се надявам до понеделник да съм готов с някаква обработена информация и позиция.

Бъди здрава и успех!
              Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                Абе, какви затваряния на сертификати ) Не виждате ли, че 130 продават и по PETHL, EUBG и други акции, които не са в Софикс, отделно спестителите в акции в чужбина, едва ли са с толкова ниска инвестиционна култура, за да продават дяловете си след една година, там хората са наясно, че инвестицията в акции се отблагодарява в по-дълъг период от време 3-5 години, и хората я имат тази култура, да не са като тукашните пишман инвеститори - купуват и продават при всеки полъх на пазара и с хоризонт месец за месец )) Според мен 130 клатя пазара с тези продажби и при поява на купувачи, ще се скрият За позицията Химимпорт не знам, там очевидно е друга играта )
                М да

Коментар

• В тоя случай е добре за борсата ни, че няма къси. Че ако имаше.. Може би щяхме да сме свидетели как временно се поставя на колене борса, на която участниците много вярват на предприятията и чакат, ли чакат да спрат продажбите, че да купуват.. Или просто нямат необходимия кеш. А продажбите все не спират.... А как да спрат като при всеки спад се печели както от него, така и от закупените примерно 2 пъти по-ниско опции. Арбитраж не, ами направо....

p.s. А този линк от предните мнения, няма ли кой да го направи на няколко реда, че ужасно се чете темата?..

Коментар

• njama long knock out (barrier option) varhu sofix, interesno e varhu tva da se pomisli, kakto adasha kaza

Коментар

• Issuer: ABN AMRO Bank N.V. (Senior Long Term Debt Rating: Moody’s Aa3, S&P AA-)
                      Lead Manager: ABN AMRO Bank N.V.
                      Calculation Agent: ABN AMRO Bank N.V.
                      Time table
                      Launch Date: 19 January 2007
                      Issue Date: 19 January 2007
                      Listing Date: 19 January 2007
                      Public Offer Date: 19 January 2007
                      Specific Offering Terms
                      Offering: Open End Certificates (the “Certificates” or individually the “Certificate”)
                      Underlying: SOFIX Index (“Index”)
                      Bloomberg Code: SOFIX
                      Reuters Code: .SOFIX
                      Spot: 1355.44 (as of 11 January 2007)
                      Underlying Currency: BGN
                      Issue Price: EUR 69.56
                      Number of Certificates Issued:15,000
                      Certificate Entitlement: 0.1 Underlying per Certificate
                      Settlement Currency: EUR
                      Nominal Amount: (Number ofCertificates Issued x Issue Price) EUR 1,043,400
                      Applicable Security numbers: ISIN: CH0028791264, Symbol:BULGA, Valoren: 2879126, Common Code: tbd

Коментар

• Ужас , Сертификата в началото на 2007 г. е на същата цена като сега ..
                        Това вярно ли е?

Коментар

• m da da kaga, ne e preporaka

Коментар

• nai vagnite derivati varho sofix

Коментар

• каква игра ще е по Софикса не е истина....

Коментар

• Краси, по-добре си изтрий поста...)

Коментар

Working...
                                X