IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Който не е съгласен с подхода на Елана при Енемона...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от орка
    .............. Аукциона е правилния метод за продажба ..............
    Напълно подкрепям! Ако разкарат въобще тия букбилдинги ще е най-добре. IPO само с аукцион!
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Spekylant
      Мениджърите на емисията разпределиха наличните акции обект на първичното предлагане като удовлетвориха 3.33% от подадените поръчки от институционални инвеститори или 30 пъти презаписване на емисията и 1.66% от поръчките, подадени от физически лица, или 60 пъти презаписване. В проспекта за публично предлагане на акции на Енемона АД, представляващ неразделна част от търга и регламентиращ условията на провеждането му, утвърден от Комисията за финансов надзор на 31.10.2007 г., е записано следното: част II 5.2 План за разпределение на ценните книжа “Всички групи инвеститори могат да участват на равни начала в публичното предлагане на акциите”, следва изброяване на 3 групи инвеститори: непрофесионални, професионални и институционални. Считам че, мениджърите на емисията от Елана Трейдинг извършиха дискриминационно разпределение на акциите от търга между институционални и физически лица в полза на институционалните инвеститори, с което нарушаха не само условията на предлагане, записани в проспекта, но и разпоредбите на Наредба № 1 от 15.09.2003 г. за изискванията към дейността на инвестиционните посредници, където в глава втора “Отношения с клиенти” се казва:
      Чл. 3. (1) При извършване на сделки с ценни книжа, инвестиционни консултации и други действия, свързани с ценни книжа, за сметка на клиенти инвестиционният посредник полага дължимата грижа за защита на техните интереси.
      (2) Инвестиционният посредник третира равностойно и справедливо своите клиенти.

Моля, за Вашето становище и своевременна намеса по случая.

28.11.2007 С Уважение:
      Ако изключим това че подаваш информация, която не е потвърдена официално от никой, в жалбата ти няма правно основание за каквото и да е сезиране. В този смисъл откъде знаеш, че разпределението е 1/30 към 1/58 за институционални и физически лица?
      Напълно неуместния цитат на наредбата няма да коментирам...

Разпределението е обявено и извършено чрез буукбилдинг и ако познаваш метода трябва да знаеш че риска да си неудовлетворен е голям.
      Затова и аз избягвам продажби, които се извършват по подобен начин. Затова и ще обърна внимание на феновете на ИПОтата: тогава когато разпределението е извършено по горния начин цената на акцията ни е изненанадвала по скоро неприятно... Аукциона е правилния метод за продажба
      А и както вятъра обясняваше много е вероятно акции, купени онзи ден да донесет по-добра доходност
      http://imoti.start.bg
      http://pravo.start.bg
      [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Моя отговор на Елана:

До: Комисия по Финансов Надзор

Ж А Л Б А
        от

Уважаеми Дами и Господа,

Пиша Ви, за да изразя възмущението си от проведенето пръвично публично предлагане на ценни книжа на Енемона А.Д. на 26.11.2007, извършено от Елана Трейдинг - водещ мениджър на емисията и Обединена българска банка - ко-мениджър, и за да сезирам Комисията по финансов надзор за нарушенията по този случай.
        Мениджърите на емисията разпределиха наличните акции обект на първичното предлагане като удовлетвориха 3.33% от подадените поръчки от институционални инвеститори или 30 пъти презаписване на емисията и 1.66% от поръчките, подадени от физически лица, или 60 пъти презаписване. В проспекта за публично предлагане на акции на Енемона АД, представляващ неразделна част от търга и регламентиращ условията на провеждането му, утвърден от Комисията за финансов надзор на 31.10.2007 г., е записано следното: част II 5.2 План за разпределение на ценните книжа “Всички групи инвеститори могат да участват на равни начала в публичното предлагане на акциите”, следва изброяване на 3 групи инвеститори: непрофесионални, професионални и институционални. Считам че, мениджърите на емисията от Елана Трейдинг извършиха дискриминационно разпределение на акциите от търга между институционални и физически лица в полза на институционалните инвеститори, с което нарушаха не само условията на предлагане, записани в проспекта, но и разпоредбите на Наредба № 1 от 15.09.2003 г. за изискванията към дейността на инвестиционните посредници, където в глава втора “Отношения с клиенти” се казва:
        Чл. 3. (1) При извършване на сделки с ценни книжа, инвестиционни консултации и други действия, свързани с ценни книжа, за сметка на клиенти инвестиционният посредник полага дължимата грижа за защита на техните интереси.
        (2) Инвестиционният посредник третира равностойно и справедливо своите клиенти.

Моля, за Вашето становище и своевременна намеса по случая.

28.11.2007 С Уважение:

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov 74
          Първоначално изпратено от skip
          Първоначално изпратено от todorov 74
          Току що получих информация от моят ИП и тя гласи следното.Презаписването за ненужните инвеститори/към които спадат физически и юридически лица/е около 60 пъти....
          Според мен става дума за 1/58 коментирано по долу...

п.с - ...възможно е и ИП-то да те "клати"...
          Написах ОКОЛО 60пъти.При тази огромна простотия не е нужно да бъдеш дребнав.
          Не съм дребнав, а точно такива изречения ОКОЛО точните числа и данни мътят главите на един куп "тарикати"!
          Повечето от тях веднага почват да умуват за това как отново има "нова простотия" и как "не стига ,че са им го на..., ами продължават да им го натикват" и т.н. Най-малкото изкривяване на инфото води след себе си "ефекта на пеперудата". Направи си една ретроспекция на някои от темите и ПОСЛЕДНИТЕ събития и ще се увериш сам!!!

п.с - Не само ти си потърпевш, а и от вчера се коментира това за което реагираш!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
            Току що получих информация от моят ИП и тя гласи следното.Презаписването за ненужните инвеститори/към които спадат физически и юридически лица/е около 60 пъти.Разбира се всички тези измекяри към които спадам и аз за пореден път получават ясен сигнал ,че са ненужни при перспективните първични предлагания и добре дошли при ДФ където старателно да се грижат за високите доходи на УД.Въпросът ми е към по-опитните от мен във форума.Наистина ли нищо не може да се направи по този въпрос?
            Ама верно и тая дума употребиха?
            Не е нужно да я употребяват след като достатъчно показно ти го показват.

Коментар

Току що получих информация от моят ИП и тя гласи следното.Презаписването за ненужните инвеститори/към които спадат физически и юридически лица/е около 60 пъти.Разбира се всички тези измекяри към които спадам и аз за пореден път получават ясен сигнал ,че са ненужни при перспективните първични предлагания и добре дошли при ДФ където старателно да се грижат за високите доходи на УД.Въпросът ми е към по-опитните от мен във форума.Наистина ли нищо не може да се направи по този въпрос?
              Ама верно ли тая дума употребиха?
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от skip
                Току що получих информация от моят ИП и тя гласи следното.Презаписването за ненужните инвеститори/към които спадат физически и юридически лица/е около 60 пъти....

Написах ОКОЛО 60пъти.При тази огромна простотия не е нужно да бъдеш дребнав.

Коментар

Коментар

Ако ти се занимава и намериш съмишленици действай съглано чл.78 ал.4 от Закона за публично предлагане на ценни книжа

цитат"В случаите на записване или продажба в нарушение на забраната по ал. 3, както и когато съществена информация в проспекта е невярна или в проспекта е укрита съществена информация, инвеститорът в 3-месечен срок от установяване на съответното обстоятелство, но не по-късно от една година от приключване на подписката или извършване на продажбата, може да иска придобиването на ценните книжа да бъде обявено за недействително, освен ако е бил недобросъвестен."

а може и така към прокуратурата , щото сме въведени в заблуждение

чл.81 ал3 от ЗППЦК - цитат " (3) Членовете на управителния орган на емитента и неговият прокурист, както и предложителят, лицето, което иска допускане на ценните книжа до търговия на регулиран пазар, и лицето, гарантиращо ценните книжа, отговарят солидарно за вредите, причинени от неверни, заблуждаващи или непълни данни в проспекта.

Коментар

Можем да ги съдим ако искаме!
                      Само че кой ще ги съди? Кои има време нерви и пари!
                      Ако има воля може да се прекратят тия практики!
                      Аз не съм юрист...би трябвало да може да се формулира обвинение!

Коментар

• Току що получих информация от моят ИП и тя гласи следното.Презаписването за ненужните инвеститори/към които спадат физически и юридически лица/е около 60 пъти.Разбира се всички тези измекяри към които спадам и аз за пореден път получават ясен сигнал ,че са ненужни при перспективните първични предлагания и добре дошли при ДФ където старателно да се грижат за високите доходи на УД.Въпросът ми е към по-опитните от мен във форума.Наистина ли нищо не може да се направи по този въпрос?

Коментар

• Първоначално изпратено от Radoslav
                          Нещастници
                          Високо самочувствие, без ни най-малко покритие!
                          Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Тия смешници няма ли да сложат поне някаква информация на сайта си. Моя ИП вече ми е приспаднал сумата за Енемона а последната новина от сайта на Елана е от 26. Поне да напишат едно "Благодарим на всички за участтието. Лек ден." Нещастници

Коментар

• Който не е съгласен с подхода на Елана, може да продаде дяловете си от еларг и ако има съответно някакви загробени пари по фондовете им, да ги изчисти оттам.
                              Такава би трябвало да бъде адекватната реакция на дребния инвеститор спрямо отношението към него!
                              Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Къде обявихте резултатите господа мениджъри от Елана?

Коментар

Working...
                                X