Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Могат ли да се подават поръчки през 2 посредника за Енемона?
Collapse
X
-
Шушумига, аз рядко говоря глупости, а още по-рядко непроверени неща. Не мога да зная дали може или не може да се подава на повече от едно място, но със сигурност зная, че Елана твърди, че ще приемат само по една поръчка и ще декласират поръчките, подадени чрез повече от един посредник. Поне така е обяснил служител в Елана, който приема заявките.
Да направя аналогия-при ИПО-то на Трейс целия форум твърдеше, че не мога да подам през повече от един посредник. В Сомони /с които аз говорих лично/ ми казаха, че няма проблем. По същото време в Елана пак бяха на мнение, че не биха приели поръчка, ако е подадена и през друг посредник. Нормативни документи не мога да посоча, защото не съм търсила такива, а и вероятно няма. Както е казал Valuator, мениджърът на емисията има последната дума. Не бива да се забравя, че в случая това е Елана .
Коментар
-
При избраният метод за IPO на Енемона крайното решение за това дали поръчките (една или повече) ще бъдат удовлетворени е на мажоритаря и мениджъра на емисията. Напълно възможно е да има случаи, в които две и повече поръчки през различни ИП-та ще бъдат удовлетворени, а също така и случаи в които ще бъдат отказани.
Коментар
-
Да наистина, имат ли основание да не ми приемат поръчката? Миналата година при Монбат, където пак Елана приемаха поръчките, пуснах 2 поръчки от два различни посредника и от 2-те поръчки взех съответния брой акции Но тогава имах 2 Кобоса, сега 1-ия ми е спрян, но още имам акции в посредника. Та сега казвате,ако отида и пусна 2 поръчки няма да ми изпълнят нито една, питам аз защо?
А ако пусна 2 поръчки от един и същ посредник? Доколкото си спомням, бе забранено да се търгува с 2 кобоса, а не е забранено да пускаш поръчки от 2 различни посредника Може и да греша.lipsata
Коментар
-
Първоначално изпратено от CherryПо-скоро не. За ипо-то на трейс можеше през повече от един посредник. Специално се обадих и питах в Сомони. Тогава в Елана казаха, че ако те са посредник ще декласират поръчки, подадени при повече от един. Конкретно за Енемона не съм питала, но ми се струва, че отговорът е ясен.
Мъжът ми допълва, че вчера, докато е бил там, някой е питал конкретно и са отговорили, че не може.
Ако имам банков депозит в банка и портфейл в даден ИП ?
Как ще бъда в нарушение да пусна поръчка и при двата до размера на средствата?
И посочи ми нормативен акт , който ми забранява.
И на какво основание?най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси
Коментар
-
По-скоро не. За ипо-то на трейс можеше през повече от един посредник. Специално се обадих и питах в Сомони. Тогава в Елана казаха, че ако те са посредник ще декласират поръчки, подадени при повече от един. Конкретно за Енемона не съм питала, но ми се струва, че отговорът е ясен.
Мъжът ми допълва, че вчера, докато е бил там, някой е питал конкретно и са отговорили, че не може.
Коментар
Коментар