IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за доброволно здравно осигуряване излиза на борсата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Знаели се Кога ще е ИПО-то

Коментар

• О`к - фонд - АМА ДА МИ ВЪРНАТ ВСИЧКИ ПАРИ, ДЕТО СА МИ ГИ КРАЛИ 10 ГОДИНИ, а не сега да ги превръщат в мегафонд за лечение на хъхряците, които се разболяват, защото се търкалят в собствените си л.йна !!!
      Сметнете - 11 години почти снасяме - колко пари са нагълтали !!!

За докторите - гнъсното е, че висококвалифицираните специалисти получават мижави заплати, а некадърните джипита се къпят в пари !!! И то без да вършат никаква смислена работа. Някакво джипи ще ми дава направление - все едно аз без него не мога да почувствам какво ме боли !!!

И не че не ми се случва да се разболея - имал съм и имам своите болежки като всички хора, ама сам си поставям диагноза, сам си предписвам лечение и сам се лекувам... само зъбите не мога да си правя сам.
      Даже и преди 12 години, като бях на доктор за последно (камъни в бъбреци) пак си бях поставил диагноза и предписал лекарства - отидох само да видя на ехото колко са големи

А ти ясно защо не можеш да ползваш нищо безплатно - ЗАЩОТО СИ БЯЛ !!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Добре правиш, Императоре, че не се разболяваш, дай Боже, все така!

Имаш няколко грешки - лекарите не са никак бедни, мангасарите ще са повече и всички ще ги осигурява точно д-р Семерджиев, който изпълни поръчката на Иван Костов как да се точат повече пари от хората.
        Смисълът да си избереш фонд според мен е да имаш личен контрол върху парите, нещо като застраховка живот със спестовен характер :-) и с довнасяне и няма да плащаш непрекъснато за частни прегледи. Защото на мен като ми се наложи никога не успявам да използвам нещо безплатно (За съжаление, ми се налага, не го пожелавам на никого)

И още не мога да разбера защо г-н Йорданов и г-н Семерджиев не са ми отговорили за рекламирането? Както вече декларирах, ще си купя акции и на всяко ОСА ще го питам едни въпроси д-ра...:-)

Коментар

• Бе такава гавра с това здравно осигуряване !!! Толкова години ни дерат и сега изведнъж измислиха допълнителното и "доброволното" - другото щяло да бъде за "бедните".
          Тоест за 10 години каквото откраднаха - откраднаха - останалото ще отиде за краставите мангали, които не са платили и стотинка здравни осигуровки и трябва да бъдат унищожавани като хлебарки, а не лекувани - а за останалите - дрането почва наново и двойно.

А че аз напримерно от 12 години не съм ходил на доктор, защото съвсем успешно си се лекувам сам (без да се хваля но за някои неща е по-добре човекът да дойде при мен, отколкото да иде при някой мухлю-доктор), това не се брои...

Питам къде са ни парите, които наливахме в здравното осигуряване досега? Лекари и сестри вземат мизерни заплати, болниците тънат в разруха, ние снасяме, а парите потъват някъде...

Същото и с НОИ - аз НЕ ЖЕЛАЯ да внасям за пенсия, НЕ ЖЕЛАЯ и да получавам пенсия - като ми дойде времето за такава в тая държава ще има 1 000 000 работещи Българи (аре с турци и помаци 2 000 000) и 3 000 000 отказващи да работят мангасари - те ли ще ми плащат пенсията? Само тотален малоумник може да разчита на пенсионната система - който има поне 380 грама мозък сам трябва да се грижи за себе си.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo
            Напоследък четох, че премиите които получават намаляват. Вярно е, че този пазар тепърва ще се разраства, особено ако частното здравно осигуряване стане задължителен втори стълб.
            Клео, виж ги в статистиката на КФН :-) Въпреки че задължителното няма общо с доброволното. И ще е много странно задължително да е публично. Представи си НОИ и пенсионните да са публични с голям фри-флоут, нещо такова

Коментар

• Напоследък четох, че премиите които получават намаляват. Вярно е, че този пазар тепърва ще се разраства, особено ако частното здравно осигуряване стане задължителен втори стълб.
              Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• [quote="Borislava"]а коя нормативна уредба, в сайта на комисията има нахвърляни всевъзможни документи, ккъде пише какви са конкретните изисквания, мерси.[/quote

Закон за здравното осигуряване

Коментар

• а коя нормативна уредба, в сайта на комисията има нахвърляни всевъзможни документи, ккъде пише какви са конкретните изисквания, мерси.

Коментар

• Лицензират се от КФН
                    не са като при АДСИЦ (да дават дивидент и т.н.)
                    има си условия, за да се лицензират, описани надълго в нормативната уредба

Първоначално изпратено от Borislava
                    Два въпроса, ако някой има мнение.
                    Може ли да ми кажете какви са им изискванията за лицензиране, ккато АДСИЦ ли се лицензират (институционанлен инжестотор ли имат, обслужващи дружества имат ли, дивидент разпределят ли и т. н.,зашото ако е така кой ще гарантира че няма да се крадат инвестоторите, иам ли къде да прочетем изискванията за лицензиране на добров. здр. осиг. друж.

И също така - за кога е планирано ППП на дружеството.

Благодаря.

Коментар

• Понеже го чакам това дружество отдавна, а и всички останали от сектора и се опитвам да следя здравната реформа, искам да попитам д-р Семерджиев и г-н Йорданов, дали наистина печалбата на ДОМ-Здраве е най-голямата, защото статистиката на КФН сочи друго :-) или се рекламираме :-)

Коментар

• Ясно, а може ли да събереш малко инфо и по пурвия въпрос, на останалите също ще им бъде интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от Borislava
                          за кога е планирано ППП на дружеството.
                          Когато пазарът позволи
                          http://www.investor.bg/?cat=107&id=65288

- Кога планирате IPO-то на ДОМ-Здраве АД, защо бе забавено?

Знаете, че фондовите борси по света след август 2007 г. претърпяха сериозен срив, българската не беше подмината от този процес. Това ни накара да изчакаме по-благоприятен период, така че от листването да има истински смисъл, а не само действие на празен оборот. Нашите финансови анализатори следят ситуацията, така че ще подберем най-подходящия момент за целите, които сме си поставили.

Коментар

• Два въпроса, ако някой има мнение.
                            Може ли да ми кажете какви са им изискванията за лицензиране, ккато АДСИЦ ли се лицензират (институционанлен инжестотор ли имат, обслужващи дружества имат ли, дивидент разпределят ли и т. н.,зашото ако е така кой ще гарантира че няма да се крадат инвестоторите, иам ли къде да прочетем изискванията за лицензиране на добров. здр. осиг. друж.

И също така - за кога е планирано ППП на дружеството.

Благодаря.

Коментар

• Фондът вече е в процес на изготвяне на IPO

Коментар

• Фонд за доброволно здравно осигуряване излиза на борсата

Фонд за доброволно здравно осигуряване ДОМ-Здраве излиза на борсата

Акционерите на Доброволна осигурителна мрежа – Здраве АД (ДОМ-Здраве) решиха на извънредно ОСА фондът да стане публично дружество, съобщиха от компанията

ДОМ-Здраве е първият фонд за доброволно здравно осигуряване у нас, който ще стане публичен.

В момента капиталът на ДОМ-Здраве е 2 350 000 лв., разпределен в същия брой акции с номинал 1 лев, като се предвижда той да бъде увеличен със 705 хил. акции също с номинал 1 лев. Емисионната стойност не се съобщава като от фонда не бе открито лице за повече информация.

Набраният капитал ще бъде използван за инвестиции в собствени лечебни заведения, участие в концесионирането на държавни и общински болници и развитие на мрежата на ДОМ-Здраве.

Очакванията са дружеството да се листва на Фондовата борса до края на календарната година, като точният момент ще бъде съобразен с конкретните пазарни условия.
                                „Участието на фондовата борса предоставя възможност за идентифициране и на стратегически инвеститори, както в страната, така и в чужбина“, се казва още в съобщението.

В обръщението си към акционерите изпълнителният директор на дружеството д-р Илко Семерджиев е посочил три основни аргумента за излизането на ДОМ-Здраве на борсата. На първо място това е възможност дейността на компанията да бъде напълно прозрачна, което е най-сигурният начин за спечелване на доверие и клиентите.

Втората причина е заявеното намерение от страна на тройната коалиция да изработи стратегия, която да позволи доброволното здравно осигуряване да се намеси в управлението на социалното здравно осигуряване.

На трето място д-р Семерджиев посочва, че излизането на ДОМ–Здраве на фондовата борса ще даде благоприятни възможности и за акционерите, които влагат парите си в компанията през последните три години, както и за тези, които ще се включат в акционерния състав след листването.

ДОМ-Здраве е собственост на 121 физически лица, като три години след регистрацията си достига до трето място в сектора с пазарен дял от 13% към края на първото шестмесечие на 2007 г.

ДОМ-Здраве има договори с над 800 лечебни заведения в страната и над 10 000 лекари. Аптеките, с които ДОМ-Здраве работи към момента са повече от 750, разположени равномерно в цялата страна.

Приходите от премии на фонда са 1,921 млн. лв. за първото полугодие на 2007 година, като почти всички от тях са осигурени от абонамент за интегрирана (комплексна) медицинска помощ и здравни грижи. Фондът е на първо място с пазарен дял от 46% в осигуряването на комплексна медицинска помощ, която включва всички видове медицински услуги, здравни грижи и лекарства. Средногодишната доходност от инвестиции на дружеството за 2006 г. е 13,44%, а към 30 юни 2007 г. е 20,8%.

http://www.investor.bg/?id=54909
                              Working...
                              X