IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Първи здравен фонд излиза на борсата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• victress,
    съжалявам за това което е станало! Незнам кога се е случила случката, но сега виждам на site-а на ДОМ-а че разработват план именно за бременни жени! Та все пак...по-добре късно отколкото никога Важното е че си вземат бележка от грешката!

skorpion,
    както се вижда данните са малко остарели! Нещата сега са доста по-прилични...за някои и по-неприлични за друг! Ще поживеем, ще видим! Аз съм "ЗА"...очевидно!
    Приятна вечер/ден на всички!

Коментар

• Пращам ви едно нещо, което намерих във в. Капитал - бр. 23/2007 г. за големите клиенти на здравните фондове

Големите клиенти за 2006

- "Дженерали Закрила" БТК, НЕК, "Мобилтел", "Глобул", Райфайзенбанк
      - "ДОМ - Здраве" "Кремиковци", "Мини Марица-изток", "Горубсо - Кърджали", "Ес енд Би индастриъл минералс", ОЦК
      - "Доверие" - Булбанк-Хеброс-HVB Biochim, НР, "Данон", "Ел Би Булгарикум", Юнионбанк

Коментар

• според мен компанията не върви на добре - отказаха даже да ми предложат оферта за здравна застраховка защото според брокерката от офиса им било безпреспективно да работят с бременни предвид на покачване на цените на медицинските услуги??!!
        ясно ви е че при такъв отговор ните аз, нито някой от семейството ми или офиса ще ги потърси пак;
        абе - с такава политика не стават за пазара

Коментар

• mmhristov,
          не амо че от ДОМ-а си знаят работата ами и си я и вършат доста добре! Имам предвид не само IPO-то, но и това което им е основно занимание/бизнес - здравеопазването! Чуднички са и ще бъдат!
          Успех!
          ПП: А относно образованието...наистина Героги е прав! Много истина има ама...

Коментар

• Прав си Георги, но в случая коментираме монопола на националната здравна каса, който освен, че е безсмислен е и вреден за хората. А е интересна темата защото ако се пренасочат само 3% от здравните вноски към частните осигурителни фондове това значи около 600 милиона за управление, което не е лошо като начало.

Коментар

• А защо само здравни? Не е ли възможно и ОБРАЗОВАТЕЛЕН? Или поне под формата на застраховка? Сина ти става на 18, класира се за някакъв Университет в Европа, или USA, а ти нямаш мънгизи да го издържш. Дори да не е сина ти, защо мънгизите да не се натрупват за внука ти. Направихме здравеопазването бизнес, и фелшерите са добре!! Като направим и образованието бизнес, и даскалите ще са добре! А като вземаш образователни осигуровки и от циганите и турчулята, белким се усетят да си пращат децата на училище.
              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Вече стана ясно, че ДПС не можа да се сбори за демонополизацията на НЗОК за 2008, но следващата година това сигурно ще се гласува за да стане факт през 2009г.. Ще е необходим и един преходен за подготовка на здравноосигурителните фондове срок от около година, така че людете от ДОМ-а май си знаят работата.

Коментар

• I pri wse towa ako se glasuwa demonopolizirane na NZK trebe da znaete che tezi fondove shte se wzriwqt ot biznes...i w chastnost DOM-zdrawe...wse pak sa wtori po pazaren dql Shte gledame...

Коментар

• Tova drujestvo e izvestno sys svoiata neizvestnost. BGN 2.3m premien prihod, majko mila. Tova e venture capital, ne IPO.

Коментар

• Сто и кусур собственици - това звучи добре бе
                      Иначе каквито сме болни и недъгави българите (а и тенденцията е на зле) май ще има печалби - бизнес с микроскопична еластичност на търсенето. Малко перверзно (повече болни - повече бизнес), но пък и хуманно все пак :р

Коментар

• Е, ние ще остаряваме като катедрали - бавно и красиво.
                        Задачата ни е и да помъдряваме.

Ще казваме:
                        Оттеглих се на 50, пенсионер звучи малко мммм... не е както се разбира на запад.

Успех, успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                          Много добре приятелю, ето ти нова мишена за отстрел. В този сектор дори и човек не е в състояние да гадае какъв огромен потенциал за бизнес има.
                          Питам се какво е здравно-осигурителен фонд без лечебни заведения и санаториуми!? Ами само фонд. / купчина обездвижени пари /.
                          Много се надявам да го направят поне 80 % от това както е в Италия.
                          Ще изглежда красиво и от външен вид и вътре ако те обслужват и дебело в портфейлите ни.
                          Дано и за МОБ " Свети Никола " се сетят шефовете от EUBG да направят една такава програма.
                          Радвам се , че тази инициатива идва най-напред от здравно-осигурителните компании, тях ще ги последват и пенсионно-осигурителните. Те ще строят домове за стари хора и може би някакъв вид санаториуми или рекреативни почивни бази и бог знае още какво.
                          Просто циклите на паричните потоци ще се затварят все по-плътно.

Ех , ще ми се съвсем като одъртея, там от където ще ми плащат пенсията или здравните грантове, да ми предлагат - " Господине , къде бихте желали да похарчите тази и онази сумичка - почивка, балниосанаториум, кални бани , масаж и т. н.
                          Стига мечти, сериозно и аз съм там. Само да излезе на тезгяха.

Eeee,ти пък сега.... за одъртяването ти не мисли,ами за печалбички от борсата работи ,когато времето му дойде,току виж си станал крупен акционер в такъв фонд,та и VIP обслужване ще имаш и от всякакви екстри ще се възползваш.А може и специален персонал да се грижи за някой твои нужди,докато си на плаване с яхтата си да речем ,въобще ,все добри неща можеш да очакваш от такава инвестиция.А те екстрите си вървят с нея Абе щастлив пенсионер ще си ти,знам аз

Сега сериозно,не е никак лоша идеята за такова листване и вероятно защото са пионери,доста добре ще оценят компанията.
                          Споделям напълно мислите ти за МОБ " Свети Никола ",а и нищо чудно да направят такова нещо ЕУБГ, мениджмънта е достатъчно иновативен,за да прегръща нови възможности ,поне аз така мисля.

А то е ясно,че и аз ще съм там,само да се появи на хоризонта

Коментар

• Много добре приятелю, ето ти нова мишена за отстрел. В този сектор дори и човек не е в състояние да гадае какъв огромен потенциал за бизнес има.
                            Питам се какво е здравно-осигурителен фонд без лечебни заведения и санаториуми!? Ами само фонд. / купчина обездвижени пари /.
                            Много се надявам да го направят поне 80 % от това както е в Италия.
                            Ще изглежда красиво и от външен вид и вътре ако те обслужват и дебело в портфейлите ни.
                            Дано и за МОБ " Свети Никола " се сетят шефовете от EUBG да направят една такава програма.
                            Радвам се , че тази инициатива идва най-напред от здравно-осигурителните компании, тях ще ги последват и пенсионно-осигурителните. Те ще строят домове за стари хора и може би някакъв вид санаториуми или рекреативни почивни бази и бог знае още какво.
                            Просто циклите на паричните потоци ще се затварят все по-плътно.

Ех , ще ми се съвсем като одъртея, там от където ще ми плащат пенсията или здравните грантове, да ми предлагат - " Господине , къде бихте желали да похарчите тази и онази сумичка - почивка, балниосанаториум, кални бани , масаж и т. н.
                            Стига мечти, сериозно и аз съм там. Само да излезе на тезгяха.

Коментар

• Първи здравен фонд излиза на борсата

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=364405

Първи здравен фонд излиза на борсата

Автор: Чавдар ПЪРВАНОВ
                              днес, 16:59

Едно от водещите дружества на пазара на здравни услуги - "Доброволна осигурителна мрежа - Здраве" (ДОМ Здраве), ще емитира част от капитала си на Българската фондова борса (БФБ) чрез първично публично предлагане (IPO). Това стана ясно от съобщение в Държавен вестник. Здравноосигурителното дружество свиква извънредно общо събрание на акционерите на 15 септември, на което трябва да бъде приет нов устав и да се гласува проекторешението за излизане на борсата.

Ръководството на фонда предвижда емисията акции да е в размер на 30% от капитала на дружеството или 600 хил. акции с номинална стойност 1 лев. Емисионната стойност на книжата предстои да бъде определена от съвета на директорите и водещия мениджър на емисията, който също ще стане ясен също на по-късен етап.

Набраните средства от емисията ще бъдат използвани за придобиване на болници и санаториуми като част от бъдещата приватизация в здравния сектор и изграждането на публично-частни партньорства в него, заяви бившият здравен министър Илко Семерджиев, който е един от управляващите и акционер във фонда.

Политическите ръководства на трите управляващи партии определиха като приоритет продължаването на структурните реформи в здравеопазването, обясни основната изходна точка за по-нататъшното развитие на дружеството Илко Семерджиев. "ДОМ Здраве" ще разчита на растеж на бизнеса си и от управлението на задължителните здравноосигурителни вноски на гражданите, след като един от проектите на управляващата коалиция предвижда увеличението им с няколко пункта над 6% да бъде прехвърлено в частния бизнес.

"ДОМ Здраве" е собственост на 121 физически лица и е на второ място в сектора с пазарен дял от 10% към края на 2006 г. след лидера в бранша "Дженерали Закрила здравно осигуряване" с дял от около 60 на сто. Фондът има договори с 370 лечебни заведения в страната. Приходите от премии на фонда достигат близо 2.33 млн. лв. към декември миналата година, като почти всички от тях са осигурени от абонамент за комплексна медицинска помощ.

Бизнесът с доброволното осигуряване обещава да бъде много перспективен, доколкото тази схема за предлагане на здравни услуги е широко използвана в чужбина, коментира Мирослав Стоянов, директор "Инвестиционно банкиране" в "Елана трейдинг". Рисковете пред инвеститорите според него са скоростта, с която потенциалните клиенти на доброволното осигуряване ще се ориентират към този начин на получаване на медицинско обслужване, и намеренията на държавата да създаде достатъчно предпоставки и възможности за този бизнес.
                            Working...
                            X