A izvinqvai- mislex 4e stava duma za KTB- to nali sme izmoreni ve4e vsi4ki
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестбанк АД (MBINVB2)
Collapse
X
-
Мариян Йорданов:
"заяви Владимиров и добави, че очаква пазарна капитализация на банката в рамките на 350-400 млн. лв. (което би се равнявало на цена на акция от около 6,60-7,50 лв. на брой, б.а.)"
Kolega, da nqmash greshka be ?
kak taka 7.5 lv. na broj- horata kupiha na max.-48.50 ?!!!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от whitemanНе мога да преценя какво да е поведението ми към това публично предлагане. Все още нямаме достатъчно информация за политиката на банката по отношение на структуриране на кредитния портфейл - в кои сектори на икономиката са инвестирали, каква е фирмената политика и таргет групи в краткосрочен и средносрочен план. Как възнамеряват да инвестират средствата от увеличението на капитала....Въбоще въпросите са много - както чисто технически, така и фундаментални за банковата институция....
Докато няма автентична и подробна информация, просто ще се въздаржа от участие, просто защото моментната ми оценката за Инвестбанк в момента не е много позитивна. По-скоро виждам IPO-то като начин за намиране на пазарна цена на банката, за която единственото бъдеще е да бъде купена за да продължи да съществува успешно на пазара.
Коментар
-
Не мога да преценя какво да е поведението ми към това публично предлагане. Все още нямаме достатъчно информация за политиката на банката по отношение на структуриране на кредитния портфейл - в кои сектори на икономиката са инвестирали, каква е фирмената политика и таргет групи в краткосрочен и средносрочен план. Как възнамеряват да инвестират средствата от увеличението на капитала....Въбоще въпросите са много - както чисто технически, така и фундаментални за банковата институция....
Докато няма автентична и подробна информация, просто ще се въздаржа от участие, просто защото моментната ми оценката за Инвестбанк в момента не е много позитивна. По-скоро виждам IPO-то като начин за намиране на пазарна цена на банката, за която единственото бъдеще е да бъде купена за да продължи да съществува успешно на пазара.
Коментар
-
Аз няма да участвам и в това банково ИПО, понеже банката идва на пазара не заради публично изявените причини, а заради далаверата и завистта, че преди тях други банки получиха добри пазарни оценки. Защо не стана публична преди две години? Сега като видяха как са оценени ЦКБ, БАКБ, Сибанк и другите финансови компании и решиха, че и за тях се полага такава пазарана капитализация.
Коментар
-
за какво разпределение на офиси говори този
знам един офис - счетоводител и охрана
намира се в областен град
и съм абсолютно сигурен,че нито един клиент не влиза в него през деня
умряла работа
сега се мъчат да продадат скъпо акцийките си и после да ловят голяма риба за останалите
то на тази банка просто няма какво да и се купува,НЯМА НИЩО
Коментар
-
Инвестбанк АД (MBINVB2)
http://www.investor.bg/?id=49994
Инвестбанк увеличава капитала до 53 млн. лв., предлага 10% на БФБ-София*
От: Красимир Йорданов
k.yordanov@investor.bg
04.05.2007 15:24 ( MBINVB1 )
Управителният съвет на ТБ Инвестбанк АД-София свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 7 юни от 14 ч. в София, на което акционерите ще решават за регистрация на банката като публично дружество, гласи съобщение в Държавен вестник.
Акционерите ще решават и за увеличаване на капитала на Инвестбанк. При липса на кворум събранието ще се проведе на 14 юли.
Капиталът ще бъде увеличен с 21 млн. лв. до 53,323 млн. лв., като новите акции ще бъдат записани и платени от досегашните акционери, уточни за Investor.bg Владимир Владимиров, изпълнителен директор и председател на УС на банката. Десет процента от капитала след увеличението ще бъдат предложени за търговия на БФБ-София.
„През последните три години Инвестбанк се разви с изключително бързи темпове, като активите нараснаха от 120 млн. лв. през 2004 г. до близо 700 млн. лв. към края на април 2007 г. Това ни накара да вземем решение за листване на банката, за да може пазарът да я оцени подобаващо“, заяви Владимиров и добави, че очаква пазарна капитализация на банката в рамките на 350-400 млн. лв. (което би се равнявало на цена на акция от около 6,60-7,50 лв. на брой, б.а.)
По думите на Владимиров Инвестбанк има над 120 клона и офиси, които са разпределени равномерно в цялата страна.
За първото тримесечие на годината ТБ Инвестбанк обяви печалба в размер на 3,013 млн. лв. преди данъчно облагане, а след приспадане на данъчните задължения тя е 2,733 млн. лв. Печалбата за същия период на 2006 г. е в размер на 372 хил. лв. преди и 324 хил. лв. след данъци.
Към края на март 2007 основният капитал на банката е в размер на 32,323 млн. лв., разпределен в 32,323 млн. акции с номинал 1 лев, а собственият е 38,483 млн. лв.
На БФБ-София Инвестбанк има две ипотечни облигационни емисии - едната в размер на 2 млн. евро с падеж на 9 декември 2008 г., а другата в размер на 3 млн. евро с падеж на 31 март 2008 г.
Мажоритарен собственик на Инвестбанк е Феста холдинг, който има дял от 86,84%. Винком притежава 11,83%, а останалата част от капитала е собственост на физически лица. От своя страна, Феста холдинг държи 92,3% от капитала на Винком.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар