IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЦСКА излиза на борсата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпросът е, че в нормалните държави има свобода на словото, тук има слободия и всеки чек..жия може да пише каквито глупости си ще съвсем безнаказано. Било в конкретният случай, било наблюдаваният от нас съвсем наскоро опит за съсичането на Фондовата борса и сплашване на по-неопитните инвеститори, чрез поръчкова медийна кампания. В нормални държави за такива работи си има съд. Виждате - стадионите на Спартак Варна и Беласица са наречени "клоаки"... значи пертичани и варненци са някакви животни ли, диваци ли, не знам какви...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• само да не си вкара ЦСКА автогол с това излизане на борсата

Коментар

• Нека се развеселим и посмеем с един фрапиращ случай на подуенска наглост, или както авторът сам се изразява, на "шуцпа":

11 мига от българската футболна есен

Всички срещу Левски си остава мотивът за съществуването на 2/3 от клубовете в “А” група

Павел Колев
        "24 часа"

На езика идиш има една много хубава дума: шуцпа. Означава безочие, нахалство, наглост. Като онзи, който убил майка си и баща си, след което пледирал пред съда за смекчаващо вината обстоятелство, защото бил сирак.
        Тези, за които са предназначени следващите редове, със сигурност нямат идея, че съществува идиш. Камо ли пък шуцпа. Но се държат точно в каноните на безочливото нахалство, на наглостта. Става дума за превзели същността на българския футбол типажи, които го превръщат в една все по-отвратителна самодостатъчна система. В черна дупка, където всичко смислено и перспективно потъва безпаметно в лепкавото блато на посредствеността. Пиша за хора, некъпани с дни,

брадясали и бедни

не толкова финансово, колкото духом; наливащи се всяка вечер с евтина ракия, биещи жените си, децата си... който дойде. Хора, които люпят семки на главата на съседа от долния ред и реват с пълно гърло словосъчетания, които никой нормален човек не би допуснал в храма на българския език.
        Това е българският футбол в момента. След 11-те мига от есента на сезон 2007-2008 нищо не се е променило. Дори става по-лошо. Имаше едно стръкче трева, поникнало в калта и сега всички гледат да го смачкат. Не се почесвайте по главите, вие, които не разбирате за какво говоря. За Левски ви говоря. Отборът, който през последните няколко години осмисляше изобщо съществуването на българския футбол. Заедно с проблясъците на ЦСКА (срещу Ливърпул и Байер Леверкузен), на Литекс срещу Генк, Грасхопър и Днепър. Но освен тези три отбора в "А" група има още 13. Те за какво са? Който се е надявал да получи отговора на този въпрос в това първенство, жестоко се е излъгал. Ярък пример е новакът Видима-Раковски. Бях в Севлиево на мач от "А" група и съм възхитен от атмосферата на града. Нормални, възпитани хора, хубава футболна база, прекрасен терен, работеща детско-юношеска школа... Какво мислите ще се случи с Видима-Раковски? Погледнете класирането и ще си отговорите сами. Един случайно попаднал в идиотската ни елитна дивизия клуб

ще бъде отхвърлен като чуждо тяло

Защото структурата на прогнилия организъм няма нужда от дози нормалност и цивилизация. Нуждае се от още и още клоаки като стадион "Цар Самуил" в Петрич, стадион "Спартак" във Варна, стадион "Христо Ботев" в Благоевград, стадион "Локомотив" в Надежда и т. н. С такива сцени и с такава публика всяка постановка е обречена. Обречени сме и всички ние, които обичаме тази игра и живеем покрай нейните емоции.
        На този фон направо се чудя как да се мотивирам да направя анализ на класирането. В такава система ЦСКА стои съвсем логично на първото място. В този клуб от самото му непорочно зачатие през 1948 г. властва философията на шуцпа. Колкото си по-нагъл и безочлив, толкова по-напред те избутват в строя. Тази идея беше пропила цялата обществена организация преди 20 години, в която главните оръжия на кариериста бяха доносът и нечестната игра под масата. Еманация на този строй беше и си остава ЦСКА. Естествено, че ще е на първо място. Нищо ново под слънцето, тъй като подобен сценарий видяхме и преди 5 г., по ирония на съдбата със същия партиен секретар от Плоски начело на маршировката. Разликата е, че тогава един откровено слаб отбор бе изкуствено напомпан със самочувствие от серията неприлично уредени мачове и на фона на несъществуващата конкуренция червените станаха шампиони. Друг е въпросът, че после се провалиха с гръм и трясък срещу Галатасарай въпреки "диамантите" Лима и Соуса. Сега ситуацията е малко по-различна, тъй като конкуренция има. Даже конкуренцията е в Г-14, а това вече е лошо за самодостатъчната система, където с алъш-вериш и предизборни обиколки във всеки град в дните преди футболния мач може да накараш коефициента за двойка рязко да падне. Имайки предвид колко крехък е балансът, на който се крепи в момента до червено жежката атсмосфера в съблекалнята на ЦСКА, 5 точки са нищожна преднина. И те са резултат само и единствено на факта, че там, където 30-кратните шампиони минават с шпалир и фанфари, срещу 25-кратните шампиони се воюва на живот и смърт.

Някой обърна ли внимание на неистовата радост в Пирин

след 1:1 с Левски онзи ден? Тия момчета очевидно спечелиха нещо много голямо, а не просто една точка в първенството с гол 2 мин преди края. А някой обърна ли внимание на световно неизвестния Николай Галчев, който сигурно изобщо нe знае на кой точно Пирин е президент, защото има поне 4 отбора с такова име и всеки е по-автентичен от другия? Този с пяната на устата, дето стигна дотам да обяснява, че Наско Сираков нямал място в българския футбол (нищо по-лесно: трием 82 мача с 23 гола за националния отбор и 294 мача със 196 гола в "А" група, какво толкова!), същият човечец ли е, дето никой не го чу да си отвори устата след загубата с 0:1 от ЦСКА в Благоевград? Ама, същият ли е, дето го би насред стадион "Христо Ботев" и "Спартак" (Варна), и пак никой не го чу. Какво им става на тия хорица, като играят с Левски, превъзбуждат ли се, що ли?! Дръжте се естествено, моля ви се. Борихте се мъжки, заслужихте си точката, ама тези вопли вече са прекалени. Моля? Не искате равен, а победата, защото за нея са ви обещали повече пари? Тогава обяснете, ако обичате, на "доброто момче" Димитър Коемджиев, който сигурно още плаче в съблекалнята, че при шпагат в наказателното поле трябва да си сигурен, че ще стигнеш пръв до топката. Ако не си, по-добре не го прави. Коемджиев закъсня и ВЪОБЩЕ не докосна топката, това се вижда от всички повторения, а останалото е една голяма бяла точка за изпълнение на дузпа. Така е навсякъде по света.
        Ако Левски продължи да губи точки в провинцията, няма да стане шампион. Голяма работа. Щом губи точки, значи не урежда мачове. За синята публика това вече е по-важно от някаква си временна титличка или купичка. Затова и в Благоевгад бе над 500 човека, докато по същото време на "Бончук" бе тъжна гледка да се наблюдават 50-ината ултраси с червени шалчета. Левски бе на ръба на пропастта след отпадането от Тампере в Шампионската лига. Причината за този финландски шамар е само една - Станимир Стоилов сигурно е единственият треньор в света, който не иска нови футболисти.

Довери се безкрайно на своите и сбърка

От купуването на тримата бразилци става ясно, че едва ли ще повтори тази грешка. И тук резултатът от вечното дерби на 2 декември няма никакво значение в дългосрочен план. Защото и да не стане шампион, Левски пак ще е най-добре играещият отбор у нас, с най-правилната политика. Тук трябва да прибавим и Литекс, които обаче страдат от факта, че футболният клуб е оазис в нищото. И ако го нямаше Гриша Ганчев, едва ли щеше да има такъв отбор в Ловеч.
        За ЦСКА остават Залата на славата, Книгата на Гинес и черно-белите документални филми за бивши екзекутори на чужди и свои. С подобна параноидно-шизофренична философия и шуцпа този клуб никога няма да влезе в Шампионската лига. Това го знам със сигурност, защото видях с очите си какво е там. Пипнах го и го помирисах. И въпреки 1:17 не болеше. Напротив, беше вълшебно. И искам пак.

Значи да обобщим:

1. 1:17 резултат за Подуене в ШЛ са нещо "вълшебно", истински героизъм, 6-те поражения не болят. От друга страна победите на ЦСКА над действащ европейски шампион и над германски първодивизионен тим на техните стадиони са "проблясъци".
        2. Преди 5 години ЦСКА може би са си купили титлата и това е престъплението на века, а всички купени титли от ФК Подуене за последните 15 години са честни и почтени, чисти като сълза на девица. Няма значение например, че Подуене само за миналият сезон изпълни 26 дузпи, а срещу тях не е свирена дузпа от две години.
        3. Вероятно от свенливост, авторът едва-едва опоменава, сякаш като нещо нормално и незначително отпадането на Подуене от лапландските аматьори-еленовъди Тампере след две загуби (за мен най-големият позор в цялата история на Българският клубен футбол), и въобще премълчава фактът, че отборът, отбелязал в миналото ни първенство 96 гола, е вкарал само 1 гол в последните си 8 европейски мача, камо ли пък да опита да обясни някак тоя странен факт.
        4. Играчите на Пирин нямат право да се радват, че са взели точка срещу Подуене, след като гостите от ГейАрена нямаха нитио един удар във вратата им с изключение на съмнителната дузпа.
        5. Скандалният мач във Варна, когато лакеят на Подуене Ристоскоф "не видя" две очеизваждащи дузпи срещу Подуене е вече забравен.
        6. Всички отбори от провинцията скачали срещу Подуене... нахалниците !!! Явно трябва да излизат с детски отбори, както направиха Локо пд, Родопа и Марек миналата година - или най-добре да не излизат въобще.
        7. ВСИЧКИ победи на ЦСКА в европа са без значение. И всички са "усмивки от старите черно-бели ленти", включително победата над Ливърпул преди две години.... само дето Подуене нямат такава победа през цялата си жалка история...

И ВСИЧКО ТОВА В СПОРТЕН ВЕСТНИК, КОЙТО ПРЕТЕНДИРА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ И БЕЗПРИСТРАСТНОСТ...

даааа... ШУЦПА.

Коментар

• в-к Стандарт

Божков урежда сделката за ЦСКА
          Фенклубът: Оценка на собственика ще дадем напролет

От ръководството на ЦСКА потвърдиха, че разработват усилено операция по излизане на борсата. Процедурата обаче ще отнеме не по-малко от 6 до 8 месеца. Това означава, че акции на "червените" ще се търгуват най-рано след края на това първенство. Ако, разбира се, новите собственици не блокират плана.

Развръзката на преговорите за нова продажба на ЦСКА е съвсем близо, потвърдиха източници на "Стандарт". През последните дни зачестили совалките между настоящите собственици на клуба и концерна от Австрия, за който вече съобщихме. Любопитното е, че връзка между "червените" и баровците от Виена направил Васил Божков. Неизвестната все още австрийска фирма работела с близък бизнеспартньор на шефа на "Нове холдинг". Исканата от хората на Митал цена - 14 милиона евро, не стреснала босовете във Виена. Васил Божков има интерес клубът да премине в стабилен финансово собственик. Той има да получава голяма част от 15-те милиона евро, за които продаде ЦСКА на Прамод Митал. Информацията за продажбата на любимия им клуб беше тема №1 сред запалянковците на "Армията" вчера. "Оценка за настоящите собственици може да дадем в края на сезона, когато видим на кое място завършва отборът", заяви Димитър Ангелов - Дучето. "Ние като фенклуб обаче не може да забраним на хората да изказват мнението си. Оценка дават ежеседмично всички хора, които идват на стадиона, за да подкрепят ЦСКА".

Вести
          Тази австрийска фирма напомня за една, ама да видим.

Коментар

• аз съм си пазарувал и от ндк, базарът който е над пасажа
            влизаше се от страната на пилоните
            за съжаление беше преди няколко години и не знам дали още продават там артикули на ЦСКА

Коментар

• интересува ме да ли някои знае магазин в софия от който може човек да си купи нещо на отбора?

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                Ще бъде интересно в събота.Армията празна а 2-3 000 от агитката на стадиона в "Надежда".
                Ако беха вече на борсата как ли щеха да се чустват днес "щастливите акционери"?

Коментар

• Ще бъде интересно в събота.Армията празна а 2-3 000 от агитката на стадиона в "Надежда".
                  Life won't wait for you.

Коментар

• ЦСКА ме изненадаха в Дупница, толкова бездушна и безидейна игра не съм и очаквал, но те и Левски бяха така срещу Берое.Големи звезди играят в тези отбори ша знайте. Искрено се надявам ЦСКА да направят добър отбор лятото, аз обичам футбола и искам да гледам добри мачове не само от Европа. Моля се Левски да направят добра селекция, да се отърват от някои от играчите, които вече са изчерпани за този отбор.Само да не ми доведат пак стабилни играчи, като Диану, може ли някой да ме убеди, че Сираков не е сложил някой лев в джоба от трансфера на този феноменален играч. Ако дай Боже пак влязат в групите, няма да се приемат обяснения от рода на -най-трудната група, за пръв път участваме и т.н. Не видя ли игра и желание ги ампутирам от сърцето си, ще си гледам мачове от Европа и ще си ходя на мачове на Шумен, те поне толкова си могат.

Коментар

• прав си и тия начело с Лупи са за бой :-D, за нас остава да продължаваме с тренировките по йога и да се надяваме :-)))

Коментар

• Първо ново ръководство и тогава цял нов отбор.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• ще трябва да купят цял нов отбор...:-D :-D :-D

Коментар

• През пролетния дял В.Илиев е най-слабо представящият се защитник в ЦСКА!!!

mikaala, ще ти върна хубавите пожелания, като ти пожелая точки в груповата фаза на лигата тази година!
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• dogodina vi pojelavam da napravite hubava selekzia. 6te e po dobre za parvenstvoto,derbito i liubitelite na futbola.

Коментар

• mikaala - тъкмо това ме вбесява, че можем не да ги бием, а да ги стрием като дървеници, ама явно нямаше желание ни за победа ни за титла... вбесява ме, че пак се върти някакъв цирк...

B.Graham, аз Валю отдавна съм го нарочил... никога не съм го смятал за кой знае какъв играч. Вкара гол на Ливърпул и само дотам. Натрупа репутация, криейки се зад чужди гърбове - преди зад гърбът на Ганчо Ибрахимов, сега зад гърбът на Тунчев.

Коментар

Working...
                                X