Първоначално изпратено от Snail5930
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Snail5930 Разгледай мнение
Да много интересно, аз го виждам в Салдо (налични пари + приключили сделки) и отговаря на каквото трябваше да получа. Обаче във финансови транзакций няма нищо. Действително и аз помня че 2 април беше началната дата...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение
И аз съм на Карол, но дивидент от Телематик все още нямам. В уведомлението в x3 пише един транш с начална дата 02.04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snail5930 Разгледай мнениеХм, получих дивидента (Карол). Като че ли малко рано...
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Проблема на тази, иначе интересна книга, е че експанзията в чужбина е под кривия макарон. Страх ги е нещо да изхарчат няколко милиона за реклама (щото без реклама няма как). В момента, в който това стане (ако стане изобщо) ще отчетат ниски финансови резултати. Тогава хартията ще падне още. А пък тя стагнира, щото няма експанзия в чужбина, абе параграф 22. Затова съм пас тука, иначе изглеждат засега плащачи на дивиденти...
Иначе аз купих на IPO-то и след това допълвах. Средната ми цена е 15.30, обаче от IPO то досега са раздали по 2,57 лв брутен дивидент на акция, с цена от вчера 16,00 лв, цената на старата акция преди разделянето отива на 55,71 лв.
- 4 Харесвания
Коментар
-
ИПО-то беше на астрономически завишена цена и се чудя как изобщо са се съгласили толкова хора да участват в него. Естествено това го казвам след събитието, но наистина мисля и съм мислил така. Аз по принцип не участвам в ИПО освен ако минималната цена на предлагането не дава поне 20% margin of safety спрямо това, което аз мисля че трябва да струва акцията, и дори тогава го правя с лимитирана, а не пазарна поръчка.
Не знам кой е разпродал на 13,80 лв. Знам обаче кой не е купувал там, а сега е готов да купи до 20,00 лв и този пазарен участник е самото дружество, което вече е започнало процедурата по обратно изкупуване. Няма необходимост да представям анализи когато всеки, някога отварял учебник по икономика, знае какво следва когато търсенето е повече от предлагането. Дали евентуално равновесието ще си остане на 20 лв или ще продължи да расте можем само да гадаем, много неща могат да се случат до края на годината.
Ясно ми е че не е заяждане, но такива неиздържани аргументи като "Защо цената е по-ниска от ИПО-то?" по никакъв начин не променят същността на въпроса, защото аз говоря за влияещи на цената събития от тази година, а не от 2022 г.
Нито пък съм любител на компанията -- ненавиждам хазарта и особено агресивната му реклама, фен съм не на Левски, а на ЦСКА, и много други причини. Единственото, което ми харесва са възможностите за печалба и коректността в отношенията с акционерите.
Всичко това го пиша с идеята, че искаш да участваш добросъвестно в дискусията, надявам се да не съм сгрешил.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от orkKristali Разгледай мнение
а как ще обясниш, че сме под цената на ИПО-то? И кой и защо разпродаде на 13.8?
Не е заждане, просто забелязвам, че предпочиташ да викаш Ъп-Ъп-Ъп, но не анализираш поведението на пазара (сега ти давам възможност
Не знам кой е разпродал на 13,80 лв. Знам обаче кой не е купувал там, а сега е готов да купи до 20,00 лв и този пазарен участник е самото дружество, което вече е започнало процедурата по обратно изкупуване. Няма необходимост да представям анализи когато всеки, някога отварял учебник по икономика, знае какво следва когато търсенето е повече от предлагането. Дали евентуално равновесието ще си остане на 20 лв или ще продължи да расте можем само да гадаем, много неща могат да се случат до края на годината.
Ясно ми е че не е заяждане, но такива неиздържани аргументи като "Защо цената е по-ниска от ИПО-то?" по никакъв начин не променят същността на въпроса, защото аз говоря за влияещи на цената събития от тази година, а не от 2022 г.
Нито пък съм любител на компанията -- ненавиждам хазарта и особено агресивната му реклама, фен съм не на Левски, а на ЦСКА, и много други причини. Единственото, което ми харесва са възможностите за печалба и коректността в отношенията с акционерите.
Всичко това го пиша с идеята, че искаш да участваш добросъвестно в дискусията, надявам се да не съм сгрешил.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Цената от ИПО-то няма значение ако осредняваш с постепенни покупки, а аз лично не съм участвал в публичното предлагане. Никой не твърди, че сме на ATH, но пък и никой що-годе кадърен инвеститор не купува цялото си планирано количество акции наведнъж.
Средната ми е в порядъка на 14,60-14,70 лв, заключен ми е дивидент от 0,37 лв и предстои покачване на цената до поне 20 лв.
Не е заждане, просто забелязвам, че предпочиташ да викаш Ъп-Ъп-Ъп, но не анализираш поведението на пазара (сега ти давам възможност
Коментар
-
Първоначално изпратено от orkKristali Разгледай мнениеКалудов, цената все още е под тази на ИПО-то.
Средната ми е в порядъка на 14,60-14,70 лв, заключен ми е дивидент от 0,37 лв и предстои покачване на цената до поне 20 лв.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Тука капиталова не чакайте.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MarkoVanBasten Разгледай мнениеАз като гледам следващата стъпка е делистване.
"Стартирате обратно изкупуване на акции. Как компанията ще оползотвори акциите, които ще придобие?
- Димитър Недков: От една страна, това е още един начин да предоставим стойност на инвеститорите. Другата причина е, че създадохме специално направление за придобиване на други компании. То работи по реализирането на няколко такива сделки и когато стигнем към края им, идеята е договорената цена да се плати като комбинация от кеш и акции.
"
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар