IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телематик Интерактив България АД (TIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При толкова много кеш, аз очаквам отново около 50% от печалбата за дивидент да се разпредели!

Коментар

• [QUOTE=Poncho;n4040284]
      Това не е обещание, а Устав.
      При мажоритар с 92% процента, за какъв Устав ми говорите. Не са решили, не са го променили.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение

...Другият, за потвърждаване на обещанието за 40% от печалбата за дивидент. ...
        Това не е обещание, а Устав.

Коментар

• Първоначално изпратено от stani11 Разгледай мнение
          Имам акции тук и мисля, че дължат някакво обяснение на акционерите относно бъдещите взаимоотношение с футболният клуб.
          Интересно беше ИОС на 14.03. Бяхме десетина акционери. Един от тях предложи технически поправки по т.1, но при гласуването те естествено отпаднаха. След изчерпване на дневния ред, попитаха за въпроси. Аз имах 3 въпроса, но бях с най-малко акции и изчаквах другите да си зададат своите. Докато се усетя, закриха събранието и аз останах с пръст в устата. Не разбрах, защо дойдоха тези хора след като нямат въпроси или всички бяха без опит от ОС, като мен. Та единия въпрос ми беше точно като вашия. Другият, за потвърждаване на обещанието за 40% от печалбата за дивидент. Третият, защо държат да се листнат на големи борси в тези смутни времена.

Коментар

• Имам акции тук и мисля, че дължат някакво обяснение на акционерите относно бъдещите взаимоотношение с футболният клуб.

Коментар

• След пропадането на сделката с Драган Шолак временно спасение ще се търси пак от фенове и хазартната Palms Bet.
              Огромните дългове и загуби правят невъзможна покупката на "Левски" от истински инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Още няма покана в Търговския. В нея е възможно да е споменато кой ще запише новите акции. Но ми се струва, че ако Телематик запишат това ще е силно негативно за цената на акциите на Телематик. Все пак Левски е с много отрицателен капитал. Освен ако заедно с емитирането на новите акции Сираков не си дари акциите на Телематик. Тогава може да има някаква икономическа логика
                Някъде на друго място ми попадна изказване на Мило Борисов, че няма да покриват дълга към НАП, но тогава бяха спонсор, а сега как стоят нещата знаят само те!

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение

https://dsport.bg/sirakov-i-milo-bor...ki~109522.html

От миналата седмица до днес може нещо да се е променило!?
                  Още няма покана в Търговския. В нея е възможно да е споменато кой ще запише новите акции. Но ми се струва, че ако Телематик запишат това ще е силно негативно за цената на акциите на Телематик. Все пак Левски е с много отрицателен капитал. Освен ако заедно с емитирането на новите акции Сираков не си дари акциите на Телематик. Тогава може да има някаква икономическа логика

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
                    https://www.dnevnik.bg/sport/2023/02..._emitirane_na/
                    Някой има ли представа дали Телематик планира да даде 15 млн.лв на Левски?
                    https://dsport.bg/sirakov-i-milo-bor...ki~109522.html

От миналата седмица до днес може нещо да се е променило!?

Коментар

• https://www.dnevnik.bg/sport/2023/02..._emitirane_na/
                      Някой има ли представа дали Телематик планира да даде 15 млн.лв на Левски?

Коментар

• Първоначално изпратено от Snail5930 Разгледай мнение

Ами не са толкова добре нещата както са представени в статията. Печалбата се вдига с 9,5% при положение че инфлацията е 17% ако не се лъжа. Печалбата която е дадена е 22 290 000, а бройката акции според централният депозитар е 12960018 , което прави печалба на акция 1,72 лв (как са изчислили 2,70 лв в статията не знам). 40 % от 1,72 са 69 стотинки. Това е нещо от рода на 5% доходност върху текущата стойност от 15 лв (при инфлация от 17%). Затова и акцията пада, дейстително P/E e е ниско, обаче на Неохим е много по-ниско.

Имам тук...
                        Е ти недей го сравнява с Неохим. Там печалбата е най-несигурната величина "тука има - тука нема"
                        А това дружество, точно от "тука има тука нема" генерира много по-прогнозируем приход, работи с едни от най-добрите маржове на печалбата и обещава гарантиран дивидент - по тези показатели е много далеч от Неохим.
                        То затова и на неохим п/е-то му толкова... явно има логика и в ниското п/е. - Догодина не се знае положително ли ще е или отрицателно. Е отрицателното е още по-ниско и от положителното, но затова пък вече се потопи и под 40. )))

Коментар

Дадоха миналата година, но сега като ще ли ще купуват някакви финансови инструменти с кеша (има покана за общо събрания в средата на март мисля), или направо цели фирми. Според мен от дъщерната компания трудно ще изкарат още 2 млн печалба, така че дивидента надали ще отиде над 80 ст, но да видим все пак ...
                          Мисля че ще се гласува между 1 и 30 милиона от оборотния капитал (всички средства на клиенти, които са в платформата), да могат да се инвестират в краткосрочни инвестиционни инструменти с фиксирана доходност. С една дума ще инвестират спящите пари, като купуват най-често кратосрочни облигации с фиксирана доходност. Наскоро четох че повечето големи фирми с доста свободен кеш, вече го правят и си добавят прилични суми като "получени лихви" ако не се лъжа. Ще видим...

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Това е неконсолидирана печалба. Дивидентът ще е на база консолидираната - ще я разберем до края на месеца. По устав е минимум 40%, но миналата година дадоха над 50%.
                            Дадоха миналата година, но сега като ще ли ще купуват някакви финансови инструменти с кеша (има покана за общо събрания в средата на март мисля), или направо цели фирми. Според мен от дъщерната компания трудно ще изкарат още 2 млн печалба, така че дивидента надали ще отиде над 80 ст, но да видим все пак ...

Коментар

Ами не са толкова добре нещата както са представени в статията. Печалбата се вдига с 9,5% при положение че инфлацията е 17% ако не се лъжа. Печалбата която е дадена е 22 290 000, а бройката акции според централният депозитар е 12960018 , което прави печалба на акция 1,72 лв (как са изчислили 2,70 лв в статията не знам). 40 % от 1,72 са 69 стотинки. Това е нещо от рода на 5% доходност върху текущата стойност от 15 лв (при инфлация от 17%). Затова и акцията пада, дейстително P/E e е ниско, обаче на Неохим е много по-ниско.

Имам тук...
                              Това е неконсолидирана печалба. Дивидентът ще е на база консолидираната - ще я разберем до края на месеца. По устав е минимум 40%, но миналата година дадоха над 50%.

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
                                https://www.infostock.bg/infostock/c...henie-v-london Новините хубави цената ниска!Препоръки никакви разбира се!

Имам тук...
                                Last edited by Snail5930; 20.02.2023, 20:04.

Коментар

Working...
                                X