При толкова много кеш, аз очаквам отново около 50% от печалбата за дивидент да се разпредели!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
...Другият, за потвърждаване на обещанието за 40% от печалбата за дивидент. ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от stani11 Разгледай мнениеИмам акции тук и мисля, че дължат някакво обяснение на акционерите относно бъдещите взаимоотношение с футболният клуб.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Още няма покана в Търговския. В нея е възможно да е споменато кой ще запише новите акции. Но ми се струва, че ако Телематик запишат това ще е силно негативно за цената на акциите на Телематик. Все пак Левски е с много отрицателен капитал. Освен ако заедно с емитирането на новите акции Сираков не си дари акциите на Телематик. Тогава може да има някаква икономическа логика
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
https://dsport.bg/sirakov-i-milo-bor...ki~109522.html
От миналата седмица до днес може нещо да се е променило!?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнениеhttps://www.dnevnik.bg/sport/2023/02..._emitirane_na/
Някой има ли представа дали Телематик планира да даде 15 млн.лв на Левски?
От миналата седмица до днес може нещо да се е променило!?
Коментар
-
https://www.dnevnik.bg/sport/2023/02..._emitirane_na/
Някой има ли представа дали Телематик планира да даде 15 млн.лв на Левски?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snail5930 Разгледай мнение
Ами не са толкова добре нещата както са представени в статията. Печалбата се вдига с 9,5% при положение че инфлацията е 17% ако не се лъжа. Печалбата която е дадена е 22 290 000, а бройката акции според централният депозитар е 12960018 , което прави печалба на акция 1,72 лв (как са изчислили 2,70 лв в статията не знам). 40 % от 1,72 са 69 стотинки. Това е нещо от рода на 5% доходност върху текущата стойност от 15 лв (при инфлация от 17%). Затова и акцията пада, дейстително P/E e е ниско, обаче на Неохим е много по-ниско.
Имам тук...
А това дружество, точно от "тука има тука нема" генерира много по-прогнозируем приход, работи с едни от най-добрите маржове на печалбата и обещава гарантиран дивидент - по тези показатели е много далеч от Неохим.
То затова и на неохим п/е-то му толкова... явно има логика и в ниското п/е. - Догодина не се знае положително ли ще е или отрицателно. Е отрицателното е още по-ниско и от положителното, но затова пък вече се потопи и под 40. )))
- 1 like
Коментар
-
Дадоха миналата година, но сега като ще ли ще купуват някакви финансови инструменти с кеша (има покана за общо събрания в средата на март мисля), или направо цели фирми. Според мен от дъщерната компания трудно ще изкарат още 2 млн печалба, така че дивидента надали ще отиде над 80 ст, но да видим все пак ...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
Това е неконсолидирана печалба. Дивидентът ще е на база консолидираната - ще я разберем до края на месеца. По устав е минимум 40%, но миналата година дадоха над 50%.
Коментар
-
Ами не са толкова добре нещата както са представени в статията. Печалбата се вдига с 9,5% при положение че инфлацията е 17% ако не се лъжа. Печалбата която е дадена е 22 290 000, а бройката акции според централният депозитар е 12960018 , което прави печалба на акция 1,72 лв (как са изчислили 2,70 лв в статията не знам). 40 % от 1,72 са 69 стотинки. Това е нещо от рода на 5% доходност върху текущата стойност от 15 лв (при инфлация от 17%). Затова и акцията пада, дейстително P/E e е ниско, обаче на Неохим е много по-ниско.
Имам тук...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнениеhttps://www.infostock.bg/infostock/c...henie-v-london Новините хубави цената ниска!Препоръки никакви разбира се!
Имам тук...Last edited by Snail5930; 20.02.2023, 20:04.
- 1 like
Коментар
Коментар