Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеИзоставането е сериозно. Що така бе Миме.
Коментар
-
Твърде плахо все още, но идва времето на "бутането с лакти"
Какво ли ще стане, когато "индийците" станат конче с рогче и Сториед дата бъдат забелязани на някоя чужда борса? Аз си чакам
Ей, да не сметнете бръщолевенията ми за някаква препръкаLast edited by polax; 21.08.2023, 09:59.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Следваща среща с инвеститорите:
23 август 2023 г.,16:00 ч., онлайн
Promoto.bg
Storied Data
https://www.impulsegrowth.eu/webinar/
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ето ви бързите сметки на база платените дивиденти миналата година (цифирете за закръглени):
- от шменти капели имате около 35 000 акции (три пъти го смятах да не съм объркал една нула, ма не съм, толкова са) - 1,2 милион лева
- от Спиди имате 1600 акции - 200 000 лева
- от Телематик имате 20 000 акции - 300 000 лева
- от БФБ имате 60 000 акции - 500 000 лева
- от Телелинк имате 35 000 акции - 300 000 лева
- от Морганика имате 4000 акции - 50 000 лева
- от Дискордиа имате 6000 акции, които оценявате на 1 милион лева (цялата компания идва към 300 милиона, което е да речем релевантно)
Т.е. от тези, които могат да бъдат оценени, цената идва 3,5 милиона. Останалите, дето не са оценени от пазара, идват за още толкова. Това много ли е, малко ли е - всеки сам си преценЯ
успех!
Добра работа, колега. Похвала, където похвала се дължи. Ако не друго, поне двете най-тежки позиции са в двете най-перспективни компании (каквато парадоксално се явява едно държавно дружество). Тук съм с 2% от акаунта в Елана заради Дискордиа, за веселбата и от FOMO, че нямах никакви венчър инвестиции. На̀, сега имам... дялове в Имвенчърите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Понеже си пич, но те мързи да върнеш няколко страници назад, а аз давах цифрите, ще ги постна отново - ще спестя частта с късането на залъка, щото някои познати на мажото тук се дразнят:
Ето ви бързите сметки на база платените дивиденти миналата година (цифирете за закръглени):
- от шменти капели имате около 35 000 акции (три пъти го смятах да не съм объркал една нула, ма не съм, толкова са) - 1,2 милион лева
- от Дискордиа имате 6000 акции, които оценявате на 1 милион лева (цялата компания идва към 300 милиона, което е да речем релевантно)
Т.е. от тези, които могат да бъдат оценени, цената идва 3,5 милиона. Останалите, дето не са оценени от пазара, идват за още толкова. Това много ли е, малко ли е - всеки сам си преценЯ
Самите Импулс си дават техни си стойности, като не казват точно колко % имат от даденото дружество, а колко % от тяхната инвестиция (или на Имвенчър 1 или 2) е в дадената компания. Така се получава объркване - Поглеждаш, че 30% от ЧСИ (това предполагам, че е чеиста стойност на инвестицията) в шменти капели и си викаш - уау, те тука ударихме кьоравото (страхотен израз). А реалността е малко по-различна и съм ти я посочил в по-горните сметки. Вече новите компании колко струват, е въпрос, на който не мога да дам отговор.
П.С. Конкретно на въпроса ти - 3.5% от акции клас А в Имвенчър 1 и 44.4% от акции клас А в Имвенчър 2 - страница 19 и 20 от годишния финансов отчет за 2022, публикуван на сайта им - https://www.impulsegrowth.eu/finance-reports-2023/.
успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, понеже сте по-навътре в Импулса, той какъв дял държи във всеки от Имвечърите?
Самите Импулс си дават техни си стойности, като не казват точно колко % имат от даденото дружество, а колко % от тяхната инвестиция (или на Имвенчър 1 или 2) е в дадената компания. Така се получава объркване - Поглеждаш, че 30% от ЧСИ (това предполагам, че е чеиста стойност на инвестицията) в шменти капели и си викаш - уау, те тука ударихме кьоравото (страхотен израз). А реалността е малко по-различна и съм ти я посочил в по-горните сметки. Вече новите компании колко струват, е въпрос, на който не мога да дам отговор.
П.С. Конкретно на въпроса ти - 3.5% от акции клас А в Имвенчър 1 и 44.4% от акции клас А в Имвенчър 2 - страница 19 и 20 от годишния финансов отчет за 2022, публикуван на сайта им - https://www.impulsegrowth.eu/finance-reports-2023/.
успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, понеже сте по-навътре в Импулса, той какъв дял държи във всеки от Имвечърите?
https://www.impulsegrowth.eu/portfolio/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Ако не бъркам:
Имвенчър 1 има малко над 123к броя
Имвенчър 2 има малко над 68к бройки
Успех!
Коментар
Коментар