Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
САЩ съдят Adobe за прикрити такси за прекратяване на абонаменти - Investor.bg
Дали пък Storied data няма да извлече някакъв "дивидент" от това?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
Без да искаш или нарочно си заменил 7 с 6?
1.5+0.10+ 0.128 =1.728
- 1 like
Коментар
-
Без да искаш или нарочно си заменил 7 с 6?
1.5+0.10+ 0.128 =1.728
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеТези купувачи на права на 0.064 на какво се надяват, може би на бурна търговия с правата? Едва ли ще записват акция на 1.628, като сега могат да си я купят на 1.57?
Не ми е много ясно, какво точно се случва. Предполагах, че цената на акцията ще расте, а от там и цената на правата за варантите
1.5+0.10+ 0.128 =1.728
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеТези купувачи на права на 0.064 на какво се надяват, може би на бурна търговия с правата? Едва ли ще записват акция на 1.628, като сега могат да си я купят на 1.57?
Не ми е много ясно, какво точно се случва. Предполагав, че ценат ана акцията ще расте, а от там и цената на правата за варантите
Грабвай чувала с "късите" и гледай да си първи, че септември ще ти се види... майски (шегувам се),
но за цената не ми е ясно защо те изненадва?- пътя и е предначертан!
Коментар
-
Тези купувачи на права на 0.064 на какво се надяват, може би на бурна търговия с правата? Едва ли ще записват акция на 1.628, като сега могат да си я купят на 1.57?
Не ми е много ясно, какво точно се случва. Предполагах, че цената на акцията ще расте, а от там и цената на правата за варантитеLast edited by polax; 17.06.2024, 17:28.
Коментар
-
Знаете, че съм пристрастен и няма как да не похваля това което се случва с варантите на Импулс-а.
1. Реално Импулс раздаде по 4ст дивидент на акционерите си - който иска си ги пази за варанти, който иска си ги кешира.
2. Дава се възможност на много участници да приложат различни стратегии. Продаваш си акциите и купуваш права+варанти за да се върнеш и така ползваш кеш-а за друго следващите 12месеца. Други ще спекулират с цената на варанта, а трети просто ще запишат.
3. Покачва се ликвидността и това кани спекулантите на масата
4. Може би до края на годината ще има още едни права/дивидент/
5. На Бийм има палитра от VC фондове, всеки от тях с чудесни попадения в портфолиото си, но само зад този стоят "борсови хора" и това започва да става видимо - прозрачност/отчетност/чуваемост/ликвидност... УСПЕХ!
И да не си продадете всички акции ей - оставете поне 1бр., за да се видим на ОСАLast edited by tony1975; 15.06.2024, 10:09.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Не че е от значение, но на BEAM имаме издавани права на Биодит и на СинКарс и те се търгуваха по десетина дни. Изискването по правилата на БФБ за BEAM е за минимум 5 работни дни.
По-дългия срок създава възможност за "наместване" на правата - повече права да отидат в заинтересовани инвеститори, повече записани права и по-малко на аукцион - по-успешна емисия.
Коментар
-
На уебинара г-н Мартинов обясни едномесечния срок с изискване в Търговския закон. Като пуснат записа, ще може да се чуе точно. Беше някъде в началото.
По-дългия срок създава възможност за "наместване" на правата - повече права да отидат в заинтересовани инвеститори, повече записани права и по-малко на аукцион - по-успешна емисия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Няма особено значение за мен. Аз си продадох правата. Предпочитам акции на 1.50 сега, отколкото на 1.68 лв след време. Сигурни 10-12% доходност ме устройват от този компонент в портфейла ми.
Мисля че обичаш този инструмент.Иначе който няма да записва варанти може да си продаде правата , което му идва като дивидент 4-5 ст.
- 2 Харесвания
Коментар
-
На уебинара г-н Мартинов обясни едномесечния срок с изискване в Търговския закон. Като пуснат записа, ще може да се чуе точно. Беше някъде в началото.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Коментар