Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Отново повтарям, че съм съгласен с теб относно това, че следва да се вземат под внимание и бъдещи очаквания и т.н., но изобщо не мога да проумея съвета ти да не се анализира P/E ?!? Не е ли това основата при всеки един анали на потенциала на една компания ? ОК, върху този показател се наслагват перпективи, очаквания и т.н., но все пак той за мен си е основен.
Казано честно, понеже ми стана интересно - сметнах на бързо (извинявам се ако греша) и виждам, че P/E скача от 8 през 2019 на около 12 в момента...
Бих разбрал да кажеш примерно: "ОК, има известно влошаване на P/E и явно цената на акцията изпреварва ръстa на печалбата в последната година, но очаквам в бъдеще това да се промени защото печалбите ще започнат да растат по-бързо защото (еди-какво си).... и ще компенсират/оправдаят изпреварващия ръст в цената на акцията последните месеци".... или нещо от сорта.
Но да твърдиш, че динамиката в P/E няма значение и да не го гледаме ?!? ... Да не гледаме цените на акциите или печалбите тогава ?

Както и да е - пак казвам, не съм на нивото ти да споря, но наистина не те разбирам...
Коментар