If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Прибрах над 460% печалба днес за по-малко от 4 години. Ще скачам на други по-бавни влакове или ще ги харча с кеф. Нещата с инфлацията на нехранителните стоки почва да ми се вижда заплашителна и много се забавлявах да чета коментари в стила "тези които излизат от пазара какаво щели да правят парите" ... Инфлация 2-4% не е страшна но аз мисля че този път има потенциал за постигане на 8-10% инфлация скоро и при такъв развой пазарите, особено набалончените активи първо падат за период от 1-2 години
Харчи ги с кеф, По-добре здрав и богат отколкото беден и болен. Примерно де, и без препоръка
ps1. И на мен ми е забавно, а както казва ддд -за пазарът е добре, да има различни стратегийки
ps2 Винаги сте добре дошли, също и на по-бавните влакове. Ще ви се зарадваме и там
ps3, Сега и друго си спомних, че същите ги писа и на още по-ниските нива. Май след увеличението
Поздравеление, че все пак си бил и на бързия влак. Жив и здрав и харчи сега с кеф.
Прибрах над 460% печалба днес за по-малко от 4 години. Ще скачам на други по-бавни влакове или ще ги харча с кеф. Нещата с инфлацията на нехранителните стоки почва да ми се вижда заплашителна и много се забавлявах да чета коментари в стила "тези които излизат от пазара какаво щели да правят парите" ... Инфлация 2-4% не е страшна но аз мисля че този път има потенциал за постигане на 8-10% инфлация скоро и при такъв развой пазарите, особено набалончените активи първо падат за период от 1-2 години
Дори и това да е имал предвид пак е проява на некомпетентност. До момента обяснява всички движения при Алтерко с еднократни ефекти. При това еднократни ефекти добавящи стотинки към цената. Това показва неразбиране към основният бизнес и търсене на оправдание защо е проспана и пропусната единствената добра сделка през последните шест месеца.
Всички предпочитат инвестиции и ръст, и все пак от Алтерко и Импетус обещаха да има дивидент към акционерите през годините.
Вярно, че един дивидент ще отнеме от горивото на растежа, но ще направи компанията видима в радарите на институционалните инвеститори, та какви са очакванията ви за дивидент тази година?
10-12ст.?
10-12 ст при текущата цена е 1%,голям дивидент....... ами ако падне с 4-5 лв?
Всички предпочитат инвестиции и ръст, и все пак от Алтерко и Импетус обещаха да има дивидент към акционерите през годините.
Вярно, че един дивидент ще отнеме от горивото на растежа, но ще направи компанията видима в радарите на институционалните инвеститори, та какви са очакванията ви за дивидент тази година?
10-12ст.?
Дай да видим Q1, цената за Азия, дали ще се продават акциите на Линк....Стратегията най общо казано. Дивидент винаги може да се даде.
10-12ст.?
Дори и това да е имал предвид пак е проява на некомпетентност. До момента обяснява всички движения при Алтерко с еднократни ефекти. При това еднократни ефекти добавящи стотинки към цената. Това показва неразбиране към основният бизнес и търсене на оправдание защо е проспана и пропусната единствената добра сделка през последните шест месеца.
След още една "еднократна сделка" но вече догодина (примерно, от дела на линк мобилити), може да се окаже че и през следващата година е пропусната най-добрата сделка не само за последните шест месеца а за година и половина или повече.
Мен затова ме изкефи тазгодишната "еднократна" - подсигурява запазване на ръста на общата печалба тази година, а догодина може да има следващата "еднократна", и т.н. когато вече "еднократните" ще са в пъти с по-малка тежест спрямо сегашното съотношение на двете печалби - "еднократна" срещу "постоянна". Т.е динамиката на този процес във времето, според мен обезмисля мечите идеи по повод "еднократните" ефекти, защото се оказва че "еднократните" съвсем не са еднократни
То историята най-лесно се чете след като се е случила, ама за борсата тогава не върши работа.
Дай Боже още такива "еднократни" и през следващата година пък да видим къде ще е цената тогава.
ps1. стандартно- без препоръка
ps2. направих редакция, че сякаш не се разбираше добре написаното в предишния вариант
Той май имаше предвид скокчето межди 10,40 и 10,90
Според теб капитализацията на Алтерко скочи с 15-20млн лв защото имат оферта за продажба на азиатския бизнес за 4млн лв?? Нещо, което са обявили, че ще се мъчат да продават преди година и 3-4 месеца, а в отчета за Q4 преоцениха надолу с още 480хил лв до 3.9млн лв (ясен сигнал за мен че не могат да получат цената, на която са го водили досега).
Много забавно Сигурно си прав и затова скача цената
Той май имаше предвид скокчето межди 10,40 и 10,90
Не си прав, имаше реакция. Вътрешната информация се изтъргува още миналата седмица.
Според теб капитализацията на Алтерко скочи с 15-20млн лв защото имат оферта за продажба на азиатския бизнес за 4млн лв?? Нещо, което са обявили, че ще се мъчат да продават преди година и 3-4 месеца, а в отчета за Q4 преоцениха надолу с още 480хил лв до 3.9млн лв (ясен сигнал за мен че не могат да получат цената, на която са го водили досега).
Много забавно Сигурно си прав и затова скача цената
Коментар