Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Eх, да бях администрацияВиж ся, Батя, аз винаги си признавам и успехите, и провалите - тук не мога да не отбележа едно - режисьорът не оставя акцията без подкрепа и си я побутва когато и където трябва, освен това го прави с обем, който е немислим за родните акцийки. Какво повече да му трябва да човек, който не е виждал друго на изтерзаната БФБ в последните 5 години, откак Никсъна загъна цирка? Разбора се, че всички ще са доволни - те и в Ийст_уест бяха доволни едно време (поне първите), и то много доволни. Ма основата куца, и то куца яко, а ръстът на цената е толкова изпреварващ, че амазона ряпа да яде. И ви дадох да четете статията в Капитал, която Тони явно е решил да не споделя, за да се видите къде сте - нито сте евтини, нито сте иновативни. В най-най-добриятт случай на сценариста, пиесата Халтурко ще я дадат за някое евро на някой голям режисьор. И ако това стане, ще ви кажа евала! Ма да инвестираш тук само за да намериш баламурници на запад, за мен не е инвестиция във фундамент. За друг е - засега аз греша и то греша с много (ето, никога не ми е проблем да си го призная), да видим какво ще се случи накрая и кой ще се смее последен.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Ми сметни си го на EV/EBITDA=8, нали си математик, и сам ще видиш колко Ебитда трябва да има. Преди ви бях пускал статията на Капитал за сделката на Булпрос - изрови си я и виж някакъв пиър. Хората черно на бяло си го бяха написали на какви множители се сключва сделката. та мечтите са едно, а реалността е малко по-различна. Ма нищо де, давайте още 20 лева е малко, поне 50 трябва да е. И това с днешна дата, утре вече акцията трябва да е 100 кинта папира, и това след сплит на сплита и т.н.Тва не е Спиди със сделка да смяташ ев/гйафгаф=8
За forward показаталите говорим. Следварителните са изгоряла работа.
Според мен трябва да вземеш предвид насоки по forward-инвестиране, и то от един от най-неконфликтните и добронамерени участници във форума - BSE, Айде ние сме лоши, че се изразяваме мъглявао, ма поне от него виж - че е съвсем кратко и ясно -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Перфектни! Все така да продължаватТе за Q1 (дето няма Коледа и Черен петък) са продали повече устройства отколкото за цялата 2019г.
как например да си смяташ твойте показатели при това положение, (щото са линейни), ако виждаш, че още след сметката показателя вече неактуален
Заприличваме на нормална борса - оценяват се креативни и бързи компанииЙ, нооо .. се гледат и резултати. Пример - дори по-консервативните участници чакаха, да видят q1 и като го видяха, започнаха да допълват.
Толкова енергия и време изгуби в лирически отклонения, че досега можеше вземеш и една аналитична геометрия. Като за над-средно ниво имам предвид, не е препоръка де, ма Не става само с плюене.Last edited by precakanoto; 06.04.2021, 13:27.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Груйч, ако тука имаме 20 мил или отгоре печалба в края на годината, колко трябва да е капитализацията спрямо "балоняка" Спиди, според вас
За един прятел питам без препоръка обачеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Eх, да бях администрацияВиж ся, Батя, аз винаги си признавам и успехите, и провалите - тук не мога да не отбележа едно - режисьорът не оставя акцията без подкрепа и си я побутва когато и където трябва, освен това го прави с обем, който е немислим за родните акцийки. Какво повече да му трябва да човек, който не е виждал друго на изтерзаната БФБ в последните 5 години, откак Никсъна загъна цирка? Разбора се, че всички ще са доволни - те и в Ийст_уест бяха доволни едно време (поне първите), и то много доволни. Ма основата куца, и то куца яко, а ръстът на цената е толкова изпреварващ, че амазона ряпа да яде. И ви дадох да четете статията в Капитал, която Тони явно е решил да не споделя, за да се видите къде сте - нито сте евтини, нито сте иновативни. В най-най-добриятт случай на сценариста, пиесата Халтурко ще я дадат за някое евро на някой голям режисьор. И ако това стане, ще ви кажа евала! Ма да инвестираш тук само за да намериш баламурници на запад, за мен не е инвестиция във фундамент. За друг е - засега аз греша и то греша с много (ето, никога не ми е проблем да си го призная), да видим какво ще се случи накрая и кой ще се смее последен.
За един прятел питам без препоръка обаче
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЕхх Груйче, явно си човек с много свободно време.. или пък представител на родната бюрокрация, която лапка увеличените й от Боко заплатки, докато си клати краката и се чуди какво друго да прави, че пасиансите вече много омръзнаха..
Иначе едно са художествените измислици на кибика, друго си е раелната борсова котировка на която можеш да осребриш с 200% доходност инвестицията която си направил само преди 5 месецаВиж ся, Батя, аз винаги си признавам и успехите, и провалите - тук не мога да не отбележа едно - режисьорът не оставя акцията без подкрепа и си я побутва когато и където трябва, освен това го прави с обем, който е немислим за родните акцийки. Какво повече да му трябва да човек, който не е виждал друго на изтерзаната БФБ в последните 5 години, откак Никсъна загъна цирка? Разбора се, че всички ще са доволни - те и в Ийст_уест бяха доволни едно време (поне първите), и то много доволни. Ма основата куца, и то куца яко, а ръстът на цената е толкова изпреварващ, че амазона ряпа да яде. И ви дадох да четете статията в Капитал, която Тони явно е решил да не споделя, за да се видите къде сте - нито сте евтини, нито сте иновативни. В най-най-добриятт случай на сценариста, пиесата Халтурко ще я дадат за някое евро на някой голям режисьор. И ако това стане, ще ви кажа евала! Ма да инвестираш тук само за да намериш баламурници на запад, за мен не е инвестиция във фундамент. За друг е - засега аз греша и то греша с много (ето, никога не ми е проблем да си го призная), да видим какво ще се случи накрая и кой ще се смее последен.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЕхх Груйче, явно си човек с много свободно време.. или пък представител на родната бюрокрация, която лапка увеличените й от Боко заплатки, докато си клати краката и се чуди какво друго да прави, че пасиансите вече много омръзнаха..
Иначе едно са художествените измислици на кибика, друго си е раелната борсова котировка на която можеш да осребриш с 200% доходност инвестицията която си направил само преди 5 месеца
E ако Груйчето се включи на 30 кинта може и да направи едни 200-300%Малко но от сърце дет се казва.
Без да е препоръка де, може и по-рано да се включи
- 7 Харесвания
Коментар
-
Ехх Груйче, явно си човек с много свободно време.. или пък представител на родната бюрокрация, която лапка увеличените й от Боко заплатки, докато си клати краката и се чуди какво друго да прави, че пасиансите вече много омръзнаха..
Иначе едно са художествените измислици на кибика, друго си е раелната борсова котировка на която можеш да осребриш с 200% доходност инвестицията която си направил само преди 5 месеца
- 8 Харесвания
Коментар
-
И какво се случва - предвам разказ на един културтрегер от Варна - едни пъпчиви ИТ-та се допитали до режисьора на яхтата Кор Кароли как да направят успешна трагикомедия и той им създал Халтурко!
- В първата сцена има ядене и пиене на корем, като се обещава още повече ядене и пиене, за да се привлече публика.
- Във втора сцена яденето се поръчва хептен на килограм, като всичко е китайско и на промоция - идват още клиенти, които си плащат масрафа за години напред с обещанието за още повече плюскане.
- В трета сцена някои искат да си ходят, щото вече са преяли - няма проблеми, вика режисьора, с парите от новите адепти плащаме на старите.
- В четвърта сцена почва оригването, но им се обещава, че пиесата Халтурко ще се поставя във Франкфурт на майната си.
- Следва първи антракт - някои искат да си ходят, щото им е писнало от плюскане на нискобюджетен боклук, но режисьорът обещава още повече китайска манджа, като дори наема Памела Андерсън да мине през антракта и да покаже как яде уникалната манджа на китайския ребрандировач с европейска опаковка. Някои не се кефят на Памела, но други им обясняват, че нищо не разбират и имало много материал в силиконовата долина ли беше, силициевата ли, не запомних
- В пета сцена новото китайско ядене си е като старото, но режисьорът вече е продал сингапурския си диван и раздава захарчета за без пари - всички пият кайве и са доволни
- В шеста сцена се прави коктейл (за някои само кок) за отбраната клиентела, която ще поднесе новините за пиесата Халтурко във Франкфурт на майната си. Изнася се важно инфо - в Германия си имали достатъчно китайски бракми, и преопаковани не им трябвали. Някои започват да се изнасят от театрото (ма аз само за малко, да видя жената как е)
- В седма сцена режисьорът продава и датския си махагон и раздава още билети - по 2 на всеки три, като казва на културтрегерите, че ако ги продадат на нова публика, ще реализират голяма печалба
- Следва втори антракт - на него режисьорът се изсулва, уж щото трябвало да вземе Оскар за цялостно творчество, но това остава незабелязано
- В осма сцена следва логичния финал - ако има заредена пушка, то тя задължително гърми на финала. Повече зрители и културтрегери викат, че това не било пушка, а главния актьор се бил набамкал с китайски боб, та затова. Най-близките до изходите напускат, за другите остава ботълнека на изхода и кока без тейла на коктейла
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГ-н Груев до тук 13.8 милиона лева. Имаме още девет месеца да минем 70. Сега великденска промоция, на зима черен петък, нов шеф в САЩ, ново дружество за азиатския пазар, явно ще пия уиски на борда на яхтата. Лека. Утре успешна търговия.
в оригинал дето се казваТа наваксвам, със задна дата.
Интересно е да се чете приятно четиво, даже и назад
ps. (Усетих какво си имал предвид с - "Лека. Утре успешна търговия." - много далновидно и актуално)
Last edited by precakanoto; 06.04.2021, 12:00.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Аа чакай, ранко им е! Нека им платят по 80 лв. след 3 месеца и ще си купят тук на 16-ка
А и си личи че все още не вдяват какво се случва ..
- В първата сцена има ядене и пиене на корем, като се обещава още повече ядене и пиене, за да се привлече публика.
- Във втора сцена яденето се поръчва хептен на килограм, като всичко е китайско и на промоция - идват още клиенти, които си плащат масрафа за години напред с обещанието за още повече плюскане.
- В трета сцена някои искат да си ходят, щото вече са преяли - няма проблеми, вика режисьора, с парите от новите адепти плащаме на старите.
- В четвърта сцена почва оригването, но им се обещава, че пиесата Халтурко ще се поставя във Франкфурт на майната си.
- Следва първи антракт - някои искат да си ходят, щото им е писнало от плюскане на нискобюджетен боклук, но режисьорът обещава още повече китайска манджа, като дори наема Памела Андерсън да мине през антракта и да покаже как яде уникалната манджа на китайския ребрандировач с европейска опаковка. Някои не се кефят на Памела, но други им обясняват, че нищо не разбират и имало много материал в силиконовата долина ли беше, силициевата ли, не запомних
- В пета сцена новото китайско ядене си е като старото, но режисьорът вече е продал сингапурския си диван и раздава захарчета за без пари - всички пият кайве и са доволни
- В шеста сцена се прави коктейл (за някои само кок) за отбраната клиентела, която ще поднесе новините за пиесата Халтурко във Франкфурт на майната си. Изнася се важно инфо - в Германия си имали достатъчно китайски бракми, и преопаковани не им трябвали. Някои започват да се изнасят от театрото (ма аз само за малко, да видя жената как е)
- В седма сцена режисьорът продава и датския си махагон и раздава още билети - по 2 на всеки три, като казва на културтрегерите, че ако ги продадат на нова публика, ще реализират голяма печалба
- Следва втори антракт - на него режисьорът се изсулва, уж щото трябвало да вземе Оскар за цялостно творчество, но това остава незабелязано
- В осма сцена следва логичния финал - ако има заредена пушка, то тя задължително гърми на финала. Повече зрители и културтрегери викат, че това не било пушка, а главния актьор се бил набамкал с китайски боб, та затова. Най-близките до изходите напускат, за другите остава ботълнека на изхода и кока без тейла на коктейлаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Това си е на 01,04, = 7,27"лешпери" , колко ли ще са кога ги вземеш тия ...подчертаните?много пишеш слабо тичаш ми се чини!
Все пак "мажото" не е на бфб за екзит-сделка, а за да развива компанията и при това зад граница
А и един и същи репертоар с години - най- малкото ..омръзва
ма не е е препоръка все пак
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеХарчо, купуваш ли от гаражчето.
П.С. Защо имам чувството, че от пощата се прехвърлят в гаражчето.
А и си личи че все още не вдяват какво се случва ..
- 8 Харесвания
Коментар
Коментар