IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Докато лъжете, мажете и правите форума на глупаци, ще ви бръмча.
    Абе бръмчиш ама мед не даваш...
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
      Това е за пазара, но те трябва да растат много по-бързо
      това не е сигурно, нито за пазара, нито за техния растеж. В IOT влизат най-различни продукти, техните суичове са си съвсем отделен сегмент и то изключително малък спрямо целия пазар на IOT. Може и да растат по-бързо от общия пазар, но може и вече да са достигнали плато а може дори и да започне да им пада търсенето. Все пак това е елементарен продукт, относително евтин и лесно достижим. Т.е. може вече всеки който е искал такива суичове да си ги е купил и от тук нататък да има само обновяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Груев ми се струва че има нова стратегия.. да съсипе хубавата тема с просташки коментари! Тъжно! Акцията не може да я спре с глупости, но виж темата може да я скапе .. особено като му съдействате чрез отговаряне
        A нйе, нйе, няма таквъз ралти - поздрави на всички позитивни и готЕни форумци - ъъъъъъп 120. Тя темата си е абсолютна плака така или иначе, като едиснтвените смислени мнения са на БСЕ трейдъра. Ти всъщност имаш ли дори и една прогноза, ама обоснована с нещо - може и да преразкажеш някое обаждане по телефона

Наздраве и ъъъъъъъп 120!

П.С. БФБ ще се върне към сериозен ръст само след бърста тук, но дотогава ще има само преливане от други позиции тук, щото тук е новият биткойн, елдорадо и амазон в едно. Удриииии - ъъъъъъъп 120!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Това е за пазара, но те трябва да растат много по-бързо
          451 Research is focused on the business of enterprise IT innovation within emerging technology segments and provides timely insight to end user, service provider, vendor, and investor organizations worldwide.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
            Ама корав е и Хари. Въпреки обострената конкуренция в развлекателния жанр, не пуска мажоритарния пакет.
            Конкуренцията изгражда съвършенството

Коментар

Когато стане стандарт в новото строителство, тогава вече Лещерко няма да продава в Амазон, ще е изтласкана от някоя Американка или Китайска или Немска фирма, и те ще произвеждат продукти от съвсем друго поколение, а не тези елементарни и смешни гаджи. Лещерко ще продава стартите си бизнеси, звучи познато?
              Прав си, лешперко няма да продава в амазон, а ще работи с инсталаторски фирми само. Виждал ли си Лю Гранд по магазините? Само евтинджос сериите. Но най-вероятно тогава някой по-голям ще е купил лешперко или поне сериозен дял от нея

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Гугъл трендс е хубаво нещо, но сравняваш Sonoff, което е марката с един от продуктите на Алтерко Shelly 1, избери релето на Sonoff и сравнявай с релето на Алтерко, иначе е несравнимо. Не можеш да сравняваш 1 продукт на едните с 50 на другите.
                Останалите продукти на Алтерко имат пренебрижимо малко търсене - гугъл ти ги дава като предложения като искаш можеш да ги добавиш, но няма да променят резултата. А като съм пуснал така резултатите всъщностт все още изглежда че Алтерко може да расте.

А не мога да сложа shelly като термин, защото резултатите от търсенето ще са тотално изместени в съвсем различни сфери.

Коментар

• Ама корав е и Хари. Въпреки обострената конкуренция в развлекателния жанр, не пуска мажоритарния пакет.

Коментар

Аз мисля, че пазара е ограничен, напротив, това е пазар, който тепърва се разработва. В момента купуват само техноманяци, същински пазар ще стане когато стане стандарт в новото строителство, както в момента са всички останали инсталации-ел, в и к, интернет.
                    Пуснал съм в Гугъл тренд търсенето на sonoff за последните 5 години - това е всъщност по-големия играч в тези суичове. Няма особен растеж - да не кажа никакъв последните 3 години - за съжаление тези китайци не са публична компания или поне на английски нищо не излиза за да се видят отчетите им така че няма как да го покажа с финансови данни. Но като се има в предвид че подобни неща се купуват основно след като си ги потърсил в гугъл, гугъл тренд мисля че дават добра насока за развитието на интереса. Също така и се вижда растежа на Алтерко, който явно е основно за сметка на взимане на пазар от sonoff. Но е твърде рано да се каже дали ще ги измести, ще вземе ли по голям пазарен дял или пък не. Като чета ревюта за продуктите на двете компании в общи линии няма голяма разлика между тях, така че едва ли ще е трудно да измести първия освен ако не почне да си намалява цените - но тогава бай бай прогнозни печалби

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Но като гледам поне в гугъл трендс сериозното предимство на конкурента им се запазва, а техния растеж поне за това първо тримесечие реално ще е спад - поне спрямо четвъртото на миналата година. Спрямо първото на миналата година сигурно ще имат растеж - защото тогава базата е много ниска.
                      Гугъл трендс е хубаво нещо, но сравняваш Sonoff, което е марката с един от продуктите на Алтерко Shelly 1, избери релето на Sonoff и сравнявай с релето на Алтерко, иначе е несравнимо. Не можеш да сравняваш 1 продукт на едните с 50 на другите.

Коментар

Аз мисля, че пазара е ограничен, напротив, това е пазар, който тепърва се разработва. В момента купуват само техноманяци, същински пазар ще стане когато стане стандарт в новото строителство, както в момента са всички останали инсталации-ел, в и к, интернет.
                        Когато стане стандарт в новото строителство, тогава вече Лещерко няма да продава в Амазон, ще е изтласкана от някоя Американка или Китайска или Немска фирма, и те ще произвеждат продукти от съвсем друго поколение, а не тези елементарни и смешни гаджи. Лещерко ще продава стартите си бизнеси, звучи познато?

Коментар

Ми аз като гледам май доста повече ни лъжеш и мажеш. Няма за какво да се сърдиш, но Така ги виждам аз нещата, с това бръмчене Бъдещето на компанията и нейното развитие току виж се окаже, че е много по-близо до нашето отколкото до твоето твърдение. Тогава как да разбираме и твоето твърдение, ако се окаже мнооого далече от истината
                          Last edited by precakanoto; 15.04.2021, 18:08.

Коментар

Кой, кого лъже? Тищеб, ако са те излъгали с ПИБ, загубата си е само твоя. Решения за покупка-продажби не се вземат след четене на форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Нямам идея - взимам само техните прогнози. Просто не съм сигурен до колко може да се разчита на тях и не слагам никакъв екстра растеж, до като този растеж не се случи. Което всъщност си е нормалния начин за търговия на компания, която има ограничен пазар и е ясно че в близък срок ще достигне плато на продажбите си
                              Аз не мисля, че пазара е ограничен, напротив, това е пазар, който тепърва се разработва. В момента купуват само техноманяци, същински пазар ще стане когато стане стандарт в новото строителство, както в момента са всички останали инсталации-ел, в и к, интернет.
                              Last edited by Yori; 15.04.2021, 18:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                Харки, на нас ни стигат и 6. За 16 ще видим след първите 6
                                А ти смяташ ли да ни бръмчиш тука още 6г. ?

Коментар

Working...
                                X