Първоначално изпратено от the prophet
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПускането на нови продукти се отлага за януари догодина(въпреки плановете за пускане q3/q4 преди черния петък и коледните харчове). Дано имат добра причина за това!Life won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Отчетът е добър най-вече в частта на приходите, но за инвеститорите като нас най-важна е печалбата или EBITDA на компанията. По прогнози на маниджмънта за 2022г. тя ще е около 20 млн. лв. /стр. 56 на отчета/. При текуща цена от 20 лв/акция отношението EV/EBITDA е 17. Никой сериозен инвеститор не би инвестирал в компания с подобен мълтипл с ръст на EBITDA от едва 20% във време на двуцифрена инфлация. Поствам таблица на сделките към края на 2021г. когато пазарът на сделките бе доста по-благоприятен от сегашния.
В тази връзка поставените цели пред мениджмънта за бонуси при достигане на цена от 35 лв/акция са меко казано нереалистични! Цена от 35 лв/акция би означавалa EV/EBITDA от 33!
Според мен мениджмънта трябва да се фокусира върху осигуряването на по-сериозен ръст на EBITDA-то, което е директна функция от професионализма му, а не върху преследването на цена 35 лв/акция.
Това предложение за бонуси според цената на акциите има единствената цел да заблуди не-софтицираните инвеститори, че това е PRICE TARGET.
Мениджмънтът прекрасно знае, че е непостижимо!
Last edited by the prophet; 15.11.2022, 06:38.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Приходната част е много добра даже страхотна,прави впечатление административните разходи и по-точно разходите за персонала почти се удвояват........достигат 9,5 мил. и изяждат голяма част от печалбата.............Паричните средства спрямо декември миналата година намаляват с около 5мил.,а търговските вземания се увеличават от 12 на 18 мил.
Относно заплатите за мен е нормално да има ръст и при тях, ... с трици не става. Утре предполагм ще засегнат и това перо. Мисля си, че това увеличение е в следствие на хората на компанията, които са в чужбина, а там разходите за персонал не са, като нашите...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Приходната част е много добра даже страхотна,прави впечатление административните разходи и по-точно разходите за персонала почти се удвояват........достигат 9,5 мил. и изяждат голяма част от печалбата.............Паричните средства спрямо декември миналата година намаляват с около 5мил.,а търговските вземания се увеличават от 12 на 18 мил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеИ какво стана сега, никой не коментира отчета! Хубав ли е лош ли е, или оставяте коментарите за утре след срещата?
А що се отнася до 10.70 евро във Франкфурт, тази цена беше още преди отчета.Last edited by спекуланта; 14.11.2022, 22:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМн се кефя, когато наред с американските/нормалните/ компании , Гугъл финанс ми напомня че предстои отчета на Алтерко
п.п. остава и да е добър, очакваме го.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеАмбициозни числа - успех!!!
Това може да бъде изпълнено, може и да не бъде. Бонус на управляващите може да се даде, може и не.
Цената на акцията отразява точно резултатите на компанията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеАмбициозни числа - успех!!!
П.С. А модито едно време ме триеше, като се гъбарках с ъъъъъп 200 лева - сега подобни идиотизми даже в таблички ги вкарват, ама няма шарани вечеееее и черният петък ще се превърне в черен петър.... Сипвам от скъпото и виквам едно ъъъъъъп 200 леваNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар