If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма как, освен ако някаква криза не се развихри. Доскоро оценката се въртеше към П/Е 20, което прави минимум 30-32лв при прогнозната печалба. А сега пазарът иска да оцени на П/Е 25....Освен това казаха,че рано или късно ще им се получи да я качат на XETRA, което ще затвърди завишената валюация
Гледам прогнозната печалба за 2023- 1.80 лв. на акция. Та си мисля, края на септември сигурно цената ще е 27-28 лв. за акция.
Няма как, освен ако някаква криза не се развихри. Доскоро оценката се въртеше към П/Е 20, което прави минимум 30-32лв при прогнозната печалба. А сега пазарът иска да оцени на П/Е 25....Освен това казаха,че рано или късно ще им се получи да я качат на XETRA, което ще затвърди завишената валюация
Първоначално изпратено от tandem
Я и аз да ги изям тука-според мен 32,812 е тежък Времеви похлупак който ако изобщо бъде повдигнат би трябвало да хлопне бързо обратно
Тъй като алчноста е голяма работа ,цената стигна до 161 фибо на последната корекция и сега похлупака е 37,5. Често съм наблюдавал как алчноста върви ръка за ръка със скубане на коси .
Цената на похлупака си ева капаците - Бегай на Гара Яни ги плащали вече по почти 40лв за брой
Момчета някой спешно да почне да разпродава щото горският е на командно дишане ако прескочи 40 ще го опуснеме и после за коледа няма да има елхички
Пичове, то в тая еуфория покрай ръста на цената, човек да го е страх да задава въпроси, но все пак, ако някой се интересува и от отчетите, ако може да пита на Срещата в момента - има ли някакво забавяне на разрастването в бизнеса?
Реално за 2-рото тримесечие има задържане не само на Нетната печалба (което да кажем е обичайно), но дори на Продажбите (реално са дори с лек спад спрямо показателите за 1-вото тримесечие, но да кажем са малки: -2% на НПП и -7% на печалбата, така че нека ги броим "Задържане").
Ще съм благодарен ако някой може да сподели ако дадат отговор, че за съжаление не мога да се включа на срещата.
Колега, всичко се движи по план, показаха го и на презентацията. И миналата година първото полугодие е доставило 38% от годишните приходи и сега е малко над миналогодишния процент от заложената цел. Винаги до сега втората половина е била по-силната и най-вече четвъртото тримесечие.
Разходите по валутни операции (269 хил. лв.) пък са повече от банковите такси (243 хил. лв.). Аз не виждам нищо притенсително.
Аз не казвам, че има нещо притеснително, а нещо което може да се оптимизира. То е като да си вземеш решение, с което да си оптимизираш разходите за ток. Не че не можеш да си плащаш сметката за ток, ама ако можеш да плащаш по-малко, защо да не го направиш. Та и тук така! Това със сигурност е нещо, което не е във фокуса на мениджмънта, ама не е нещо за подценяване, защото с годините ще расте заедно с оборота! Малко лирическо отклонение ама преди време плащах по 20 евро за SWIFT превод на наша банка, докато не си открих фирмена сметка в едно финтех приложение и започнах да плащам по 15 цента (сега е 25 цента) за същия превод в Европа. 20 превода на година са ти 400 евро или 3-5 евро. То е същото като да си купиш една акция за 20 евро или за 25 цента, А гледай ти във Фракфурт цената е минала 20 Евро
Всеки може да си сметне при този EPS, какво може да се очаква в цената занапред.
Ако всичко върви по план (а мениджмънта е известен с това, че не хвърчи в облаците) ни чакат още по-хубави времена
Коментар