IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове, то в тая еуфория покрай ръста на цената, човек да го е страх да задава въпроси, но все пак, ако някой се интересува и от отчетите, ако може да пита на Срещата в момента - има ли някакво забавяне на разрастването в бизнеса?

Реално за 2-рото тримесечие има задържане не само на Нетната печалба (което да кажем е обичайно), но дори на Продажбите (реално са дори с лек спад спрямо показателите за 1-вото тримесечие, но да кажем са малки: -2% на НПП и -7% на печалбата, така че нека ги броим "Задържане").

Ще съм благодарен ако някой може да сподели ако дадат отговор, че за съжаление не мога да се включа на срещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Факта, че няма чертички над 38,4 ми говори, че очакваш графиката да слиза надолу ли?
      На борсата всеки има някакви очаквания
      Моите са да инвестирам кеша по най-правилния начин, защото ме дразни, като го гледам в платформата

Коментар

• Тапата отхвръкна. Да видим дали ще се появи отново някъде нагоре

Коментар

• Всичките пасиви са за 18,3 млн. лв., при 11,427 млн. нетна печалба и наличен кеш в края на периода от 38,8 млн. лв. Дори само нетното увеличение на кеша с 10,72 млн. лв. и нетната печалба покриват всичките пасиви.

Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
          ... Банковите такси също нарастват значително 150% и всичко това при наличието на много кеш, който пък не носи никаква доходност от лихви...
          Разходите по валутни операции (269 хил. лв.) пък са повече от банковите такси (243 хил. лв.). Аз не виждам нищо притенсително.
          Last edited by Свилен Колев; 17.08.2023, 09:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            “Шелли Груп” АД с ускорен темп на растеж през първото
            шестмесечие на 2023 г.

• Консолидираните оперативни приходи се увеличават с 53.2% до 28,0 млн. евро (54,8 млн. лв.)
            • EBIT нараства с 79.9% до 7,0 млн. евро (13,6 млн. лв.)
            • Нетната печалба на ниво Група се увеличава с 80.3% до 5,8 млн. евро (11,4 млн. лв.)
            • Ръст на потребителската база в Shelly cloud с 46.0% , дължащ се на новото приложение, с 990
            хил. нови потребители само през първото полугодие на .2023 г. (31 декември 2022 г.: 677 хил.
            нови потребители)
            • Прогнозите за 2023 г: Ръст на приходите от 51.0% до 72,0 млн. евро и увеличение на печалбата
            преди лихви и данъци (EBIT) с поне 63.5% до над 17,0 млн. евро
            Добрите резултати бяха очаквани. За мен интересното е продължаващото рязко покачване на разходите за персонал и ще се радвам да чуя как върви процеса в развитието на човешкия капитал. Банковите такси също нарастват значително 150% и всичко това при наличието на много кеш, който пък не носи никаква доходност от лихви. И на последно място ще ми е интересно да чуя за инвестицията в Корнер Сълюшънс ЕООД.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
              ... които се появиха на аск-а
              в един немски форум пуснаха, че са паркирали във франкфурт 50к акции
              Няма какво да ги проверяваме по форумите тези числа. Вчера имаше 29к днес видях 25к. Преди време това беше проблема липсата на големи пакети, сега е напълно нормално да бъдат осигурени с излизането на отчета... и следващите четири туби бензин.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                През второто тримесечие на 2023 г. „Шелли Груп“ АД е предоставило заем на парични средства на трето несвързано и незаинтересовано лице - „Експат Капитал“ АД, ЕИК: 175192462, акционерно дружество, съгласно законодателството на Република България, в размер на EUR 280 000 (BGN 547 632) при следните условия: срок – 1 година от датата на предоставяне на заемната сума на разположение на заемополучателя, годишна лихва в 1% върху заемната сума пропорционално на периода, за който е ползвана сумата, която лихва се начислява в края на периода.

Това дали има общо с голямата бройка акции, които се появиха на аск-а
                Може ли да дадеш линк към немския форум?
                Благодаря

Коментар

• През второто тримесечие на 2023 г. „Шелли Груп“ АД е предоставило заем на парични средства на трето несвързано и незаинтересовано лице - „Експат Капитал“ АД, ЕИК: 175192462, акционерно дружество, съгласно законодателството на Република България, в размер на EUR 280 000 (BGN 547 632) при следните условия: срок – 1 година от датата на предоставяне на заемната сума на разположение на заемополучателя, годишна лихва в 1% върху заемната сума пропорционално на периода, за който е ползвана сумата, която лихва се начислява в края на периода.

Това дали има общо с голямата бройка акции, които се появиха на аск-а

Коментар

• “Шелли Груп” АД с ускорен темп на растеж през първото
                    шестмесечие на 2023 г.

• Консолидираните оперативни приходи се увеличават с 53.2% до 28,0 млн. евро (54,8 млн. лв.)
                    • EBIT нараства с 79.9% до 7,0 млн. евро (13,6 млн. лв.)
                    • Нетната печалба на ниво Група се увеличава с 80.3% до 5,8 млн. евро (11,4 млн. лв.)
                    • Ръст на потребителската база в Shelly cloud с 46.0% , дължащ се на новото приложение, с 990
                    хил. нови потребители само през първото полугодие на .2023 г. (31 декември 2022 г.: 677 хил.
                    нови потребители)
                    • Прогнозите за 2023 г: Ръст на приходите от 51.0% до 72,0 млн. евро и увеличение на печалбата
                    преди лихви и данъци (EBIT) с поне 63.5% до над 17,0 млн. евро

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

За първата част с непродаването +1. За втората с непредвидените обстоятелства, малко е извън темата и дано да не го изтрият, ама за здравето има застраховки, които биха помогнали в най-тежките ситуации. Други непредвидени разходи, които биха глътнали много пари биха били някакви щети по жилището, за които пак има застраховки. Останалите непредвидени, за които е небходимо човек да има буфер е някакви ремонти по автомобил, такива които не се покриват от застраховки или (не знам семейния Ви статус), но половинката Ви да Ви каже, че чакате тризнаци. Всички останали разходи включително и тези са въпрос на планиране! Извинявам се на всички, че е малко в страни от темата, ама го споделям с най-добри чувства, за да не се налага продажба на акции тук по такива нелепи причини.
                      Колега, ... с уважение но ние не сме дилетанти/ Освен че сме от 20г на шибаното бфб,{защо е шибано , мисля на повечето стари пушки веече се е изяснило - защото не сме имали досега такова уникално дружество}, . Имам 2бр животозастраховки, на които мисля да им дам червен картон след година и да ги "набутам" изцяло в Шели-та. От мен да знаете - Винаги може да има някакви непредвидени обстоятеслва колега, и за тях става дума. Не, няма да ни трият постовете, защото става въпрос за хартия на бфб, която ни прави световно съизмерима величина, за която и е гордост дори, че имаме. MCH e друга подобна но с по-малка тежест в този аспект. Яко трансформирам всичко в шелита още от 20лв, но основните са средно на 25. Ще продължавам да тъпча до всеки свободен кеш. Защото съм идиот,, перде и т.н, ха ха . Запишете си и че не цепя басма на никакви груйчовци или тем подобни проповедници елхари
                      Last edited by AF Debugger; 16.08.2023, 21:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                        Я съм опънал фибоначито от 29.10 до 38.40 и чакам с чифтето ​​​​​​​

Голяма графика

Факта, че няма чертички над 38,4 ми говори, че очакваш графиката да слиза надолу ли?

Коментар

• Монтега са на ход

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                            Я съм опънал фибоначито от 29.10 до 38.40 и чакам с чифтето

Голяма графика

Я па си чекам 120 лв на хартиша през великата 2026, лето господне
                            /* Оти да продам?, като после немое да купя!?*/
                            КОй го не е Играл мача купи-продай...- той не знае за него

Коментар

• Браво!
                              Last edited by tony1975; 16.08.2023, 19:51.

Коментар

• Я съм опънал фибоначито от 29.10 до 38.40 и чакам с чифтето ​​​​​​​

Голяма графика

Коментар

Working...
                                X