If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сега искам да ми кажеш, какво ти казва тази графика - защото още помня как чертаеше надолу под пазарната цена
1. Казва ти, че на 47.2 има яка съпротива и ще видим 52 през крив макарон и е време да излизаш?
2. Казва ти, че съвсем скоро ще сме на 52 и ако може да заредиш още?
Кажи какво ти говорят чертичките тези 20години
Кажи му че който го е учил да ползва Фибоначи му е взел парите и е избягал.
Сега искам да ми кажеш, какво ти казва тази графика - защото още помня как чертаеше надолу под пазарната цена
1. Казва ти, че на 47.2 има яка съпротива и ще видим 52 през крив макарон и е време да излизаш?
2. Казва ти, че съвсем скоро ще сме на 52 и ако може да заредиш още?
Техническият анализ би работил, ако голяма част от хората търгуват/инвестират базирано на него, което далеч не е така тук или в други акции. Да, със сигурност би спаднала малко, да обере бид-а, но след това ще има пак засилка на север..
Значи ТА не върши работа, така ли? И как на мен ми върши работа, пък на вас не ви върши? Значи аз го ползвам над 20 години, а вие ми обяснявате, че не става. Как пък съм ползвал нещо дето не ми е вършило работа толкова години? Явно съм тъп и упорит
Честито на спечелилите !
Гледайте само да не е виртуално, щото съм чувал за този нер(а)вен път...
Имал некой си 3-4 пъти печалба, но почнала акцията да коригира. И тоз мечтаеш за мелиони инвеститор си казва - не мое да падне с повече от 10 %....
Но акцията падала, падала, докато стигнала спад от 90 % ог номинала или близо 10 пъти от върха. ( има и такива флагмани на БФБ дето спада е 20 пъти )
Така, че умната и красивата....( сяяя, работливата мое и да не я търсим...)
пп Надявам се да не се впуснете да ме коригирате в пъти, проценти и т.н. на спада. На БФБ мерните единици са блъф...
Спада не може да е повече от 99.9 %, а покачването може и да е 100 пъти...
Колега, имаше един лаф "всеки сам си преценя", та и с инвестициите е така ! Всеки има различно мислене и стратегии, и по различен начин взема решения ! Аз първоначалната инвестиция придобити на средна 9лв. си я изтеглих на около 18лв. при 100% ръст на акцията тогава /не ми се мисли ако ги бях оставил до сега/, та сега всичко от тогава до тук е един огромен бонус ! А продадох половината си пакет в Алтерко, заради световния срив с началото на войната в Украйна, като почнах да купувам и чужди акции.
Аз пък мисля, че точно за тази акция, ТА си е валиден отвсякъде. Само да припомня че се търгува и в Германия и графиките корелират яко. За доста други акции не може да се каже същото - имат по 2-3 сделки на месец или пък са яко зависими от настроенията на мажоритарите.
Аз пък мисля, че точно за тази акция, ТА си е валиден отвсякъде. Само да припомня че се търгува и в Германия и графиките корелират яко. За доста други акции не може да се каже същото - имат по 2-3 сделки на месец или пък са яко зависими от настроенията на мажоритарите.
Техническият анализ би работил, ако голяма част от хората търгуват/инвестират базирано на него, което далеч не е така тук или в други акции. Да, със сигурност би спаднала малко, да обере бид-а, но след това ще има пак засилка на север..
Напълно споделям мнението.
За мен лично, техническия анализ винаги е бил нещо като правенето на хроскоп....
Коментар