IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Колкото до чисто техническата част,тази графика която сте изплагиатсвали и е моя,е на седмична база.Не знам дали сте запознат с времевите рамки в ТА,но месечната база,там където всяка свещ е 1 месец,е с по-голям приоритет от тази на която една свещ е 1 седмица.

Седмичния тренд тогава когато поснах тази графиката,окт 2022 зелените кръгове,съпадаше с месечната.Сега обаче е съвсем различно.Червения кръг

https://www.tradingview.com/x/67LB8LPA

Неуспорим факт, че синята чертичка е пресякла оранжевата. Въпроса е как интерпретираме това велико събитие.
    Така обикновено изглеждат чертичките, когато ценовото движение се забави и цената започва да консолидира. Стандартното отклонение започва да спада и съответно забавили успоредното си движение нагоре синя - бърза и оранжева по-бавна променят посоката си. Винаги след дълъг възход ставаме свидетели на нещо подобно в краткосрочен план и след това виждаме отново силно възходящо движение, което отново променя цветните индикатори. Единственото, което може да си напрвим като извод от поста е, че сме в корекция на цената, която с вероятност Х% ще се покачи или с Y ще се понижи ... при положние, че сме в бичи тренд въпроса е колко е X и Y ... за да си помогнем в отговора на този въпрос нека добавим още малко средни за да видим къде са подкрепите:

Воалаааа... та ... бих обобщил само, че рибарите с подобни на предходния анализ трябва рязко да смянят своята стръв ако искат да хванат нещо от водоема!
    Успешен месец на всички!

Коментар

Ами защото ТА не е за аматъори и лайци,които допреди 6 месеца не за знаели какво е тово нещо.Тя не е един индикатор ,а съвкупност от много неща.
      А да се пита защо имаме предпоставки за спад при най-големия балон на Балканския полуостров надуван някога,и то в текущата икономическа ситуация на FED pivot,казва много Казва и че такъв "инвеститор" няма грам идея от фундаменти,нито има някакъв опит.
      Сега да не казвате, че фундамента е с основополагащо значение? Голямата част от участниците във форума базират решенията и инвестициите си на тях, противно на картинките от ТА. Да не би и Вие вече да формирате мнението си на база фундамент?

Що се отнася до икономическата ситуация, FED, ECB и т.н. Да, те са от значение за общата картинка, но изпълняването на целите в тази неблагоприятна среда само би добавило гориво в резервоара на ракетата. Навлизаме в най-добрия период от годината за компанията, така че можете да гледате към предпоставките за спад, аз ще гледъм към предпоставките за ръст.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
        Не мога да разбера, защо след всички тези ръстове от техническа гледна точка, и повтарящата се конфигурация, която имаме в момента, според някои колеги, които се базират на ТА, тук има предпоставка за спад?
        Колкото до чисто техническата част,тази графика която сте изплагиатсвали и е моя,е на седмична база.Не знам дали сте запознат с времевите рамки в ТА,но месечната база,там където всяка свещ е 1 месец,е с по-голям приоритет от тази на която една свещ е 1 седмица.

Седмичния тренд тогава когато поснах тази графиката,окт 2022 зелените кръгове,съпадаше с месечната.Сега обаче е съвсем различно.Червения кръг

https://www.tradingview.com/x/67LB8LPA

Коментар

Не мога да разбера, защо след всички тези ръстове от техническа гледна точка, и повтарящата се конфигурация, която имаме в момента, според някои колеги, които се базират на ТА, тук има предпоставка за спад?
          Ами защото ТА не е за аматъори и лайци,които допреди 6 месеца не за знаели какво е тово нещо.Тя не е един индикатор ,а съвкупност от много неща.
          А да се пита защо имаме предпоставки за спад при най-големия балон на Балканския полуостров надуван някога,и то в текущата икономическа ситуация на FED pivot,казва много Казва и че такъв "инвеститор" няма грам идея от фундаменти,нито има някакъв опит.Техниката винаги върви комплект с фундамента и затова много лайци бъркат и я интерпретират грешно.

X_Y ,надявам се поста не е заяждане по вашите сбъркани критерии.
          Last edited by danetha; 01.10.2024, 08:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Коментар

... И какво не пада цената е по-ниска от март месец.Не е и на 200лв както твърдяхте

Е знам ли къде е била цената март месец, с колко да е мръднала 2,20 или 2,30 или някакво друго число? Всъщност взех и проверих, март е стартирала на 30 и е приключила месеца на 34,40. Да по едно време през месеца е достигнала с 80 цента повече от сегашното 34,80.

А къде съм бил преди време, то по дни трудно да си спомня, ама октомври 2016 бях да си пускам поръчки за IPO-то на Алтерко. Та от онези 74 цента до тези 3480 цента, все съм тук!...

.... Ама ако успеете да бутнете цената в Германия под 34 Евро ще съм Ви благодарен, че имам там една последна поръчка, която чака преди локомотива да издърпа композицията от перона. Но и да не стане няма лошо, аз последните две седмици натоварих вагона с няколко стотин гастербайтери от България.

Коментар

Колеги, натискате я тая цена, а тя не пада и не пада. Айде моля Ви,
                Бе ние и на 30 я "натискахме" когато всички чакаха 50
                После и на 18 я натискахме нагоре
                А ти къде беше тогава,ами сега излизаш да се правиш на интересен.Вероятно не си знаел даже какво е БФБ .
                И какво не пада цената е по-ниска от март месец.Не е и на 200лв както твърдяхте
                Last edited by danetha; 28.09.2024, 06:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                  Отдавна цената не се определя на БФБ, а в немско ;-)
                  Когато има обеми цената се сурка ;-)
                  На този етап няма "оракул" който да ме убеди да сложа и 1 цент в акцията на тези ценови равнища ;-)
                  Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                  Доста ме съмнява да има някакви балъци да купуват на тези нива тепърва.
                  6-7 месеца тече диструбуция от големите риби тук на върха.Дистрибуция като по учебник.
                  Това е обратното на акумулация.Процеса около 10 евро през 2022
                  Акумулация тече и в Агрия през цялата 2024 около нивото 20лв
                  Жалко,че тези елементарни неща не се разбират и осъзнават от леко глупавата бих казал даже, БФБ масовка
                  Колеги, натискате я тая цена, а тя не пада и не пада. Айде моля Ви, намерете някакъв немски форум и там да понатиснете малко, че ми останаха едни последни неизпълнени поръчки в Германия, а то края на тримесечието чука на вратата! След това дали другата, дали по-другата седмица ще започнат да излизат новини я за предварителните числа за тримесечието, я за продажбата на Шели Пропъртис и айде пак ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Някой се опитва да те убеди ли?
                    Tочно. Няма работа човека, та е дошъл тук време да троши.

Коментар

На този етап няма "оракул" който да ме убеди да сложа и 1 цент в акцията на тези ценови равнища
                      Доста ме съмнява да има някакви балъци да купуват на тези нива тепърва.
                      6-7 месеца тече диструбуция от големите риби тук на върха.Дистрибуция като по учебник.
                      Това е обратното на акумулация.Процеса около 10 евро през 2022
                      Акумулация тече и в Агрия през цялата 2024 около нивото 20лв
                      Жалко,че тези елементарни неща не се разбират и осъзнават от леко глупавата бих казал даже, БФБ масовка

Коментар

• Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение
                        Аз ли нещо недовиждам, ти ли гледаш нещо различно.... Март най-висока цена 69,60лв; в момента е 68,20. 5 месеца пада ли пада и така цели 2% безспирен пад 5 месеца по пързалката, горящ дирижаблъл, падащ ками. Няма как да е консолидация, корекция или нещо такова.
                        Март хай 35.60 .В Германия най-висока даже е 37.00
                        Цена в момента 34.60

Едни цени не може да проверите даже

Коментар

Отдавна цената не се определя на БФБ, а в немско ;-)
                          На този етап няма "оракул" който да ме убеди да сложа и 1 цент в акцията на тези ценови равнища ;-)
                          Някой се опитва да те убеди ли?

Коментар

• Отдавна цената не се определя на БФБ, а в немско ;-)

Коментар

Кога да чакаме 200лв? Проглушихте ни ушите,а цената пада ли,пада вече 5 месеца и е по-ниска от когато беше март !
                              А според форумните шутове отдавна трябваше да сме над 200

3-те офис служителя на Монтенега и те се чудят какъв "анализ"да пуснат и как да си заработят платените псевдо анализи.Глупостите им обаче не хващат дикиш вече
                              Аз ли нещо недовиждам, ти ли гледаш нещо различно.... Март най-висока цена 69,60лв; в момента е 68,20. 5 месеца пада ли пада и така цели 2% безспирен пад 5 месеца по пързалката, горящ дирижаблъл, падащ ками. Няма как да е консолидация, корекция или нещо такова.

Коментар

Кога да чакаме 200лв? Проглушихте ни ушите,а цената пада ли,пада вече 5 месеца и е по-ниска от когато беше март !
                                А според форумните шутове отдавна трябваше да сме над 200

3-те офис служителя на Монтенега и те се чудят какъв "анализ"да пуснат и как да си заработят платените псевдо анализи.Глупостите им обаче не хващат дикиш вече
                                Така, така ... аз се сещам за едни други форумни шутове, които не спряха да скандират да купуваме една земеделска акция , която пада вече 2 години. Та въпроса ми е ... ти да не си БГ версията на Монтега за другата акция ?

Коментар

Working...
                                X