IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Като си побутнал темата:

“Шелли Груп“ АД успешно приключи продажбата на
    дъщерното си дружество „Шелли Пропъртис“ ЕООД
    София, 4 октомври 2024 – „Шелли Груп“ АД (борсов код SLYG / ISIN: BG1100003166)
    („Шелли Груп“ / „Дружеството“), доставчик на IoT продукти и решения за интелигентни
    сгради, базиран в София, България, освободи капитал за допълнителни инвестиции чрез
    продажбата на 100% от капитала на дъщерното си дружество „Шелли Пропъртис“ ЕООД,
    чийто основен актив беше предишната офис сграда на холдинга. Приходите от продажбата
    възлизат на 3,5 млн. евро (6,8 млн. лв.). Както беше обявено през март 2024 г., Дружеството
    се премества в нова сграда, която отговаря по-добре на нуждата му от допълнително офис
    пространство в следствие на разширяването на екипа и развитието на бизнеса.
    мда, поредната схема, за да надуят малко печалбицата - всичко върви по плана на сценаристите на пиесата Халтурко. Значи, нека припомним, че това нещо го купиха с банков кредит за 1,8 милиона евро през 2017 - https://www.investor.bg/a/339-novini...grada-v-sofiya , а после добавиха към него още един имот за 500 000 ево без ддс през 2020 с идеята уж да растяли и да си достроявали кирливото офисче - https://www.investor.bg/a/339-novini...-krastova-vada, а за финал го продават за 3,5 милиона евро (неясно с или без ДДС), т.е. реализирали са някаква мижава печалбица от има-няма 30% в годините на най-голям бум на недвижимостите.

Още по-готиното е, че същите тези, дето купуваха имота и парцела към него, за да се развиват и да си увеличават персонала в офиса, изведнъж какво направиха, ми да, ето това:

Първоначално изпратено от гениите с астропрогнозите
    Обект на договора са 2840 кв. м. офис площи, 60 паркоместа и сервизно, намиращи се в офис сграда “Офис Х”, Сграда 3 (в процес на строителство), ползването на които се предоставя срещу месечно възнаграждение (наемна цена и такса за управление и поддръжка, фиксирана за срок от 5 години)_в общ размер на 57,914.40 или 113,270.72 лв. без ДДС, подлежаща на годишна индексация или общо € 6,949,728.00 или 13,592,486.51 лв. без ДДС за целия срок на договора.
    Мда, всеки сам си преценя, нали - да продадеш офис и с прилежаща допълнителна земя към него, която изрично си купил за строителство на още офис площи за 3,5 милиона евро (неясно с или без ДДС), за да се набиеш в непостроена още офис сграда с 10-годишен наем на обща стойност 7 милиона евро без ДДС, само за да покажеш някаква екселска печалба, за да се радват адептите, си е сделка отвсякъде. Не споря - ъъъъъъппппппп 200 лева, баце
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Заети са, дано им остане време и да ни информират относно предварителните продажби

We are heading to Thailand for Powerex Asia 2024! Visit our booth and experience the latest Shelly energy and power metering devices firsthand between 16-18.10.2024 in Bangkok, Thailand, Hall 103-104, BITEC, booth n. 35.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Голяма активизиране днес навън - 20 сделки за деня на Ксетра и над 6хил бройки

Последните месеци на година винаги са много интересни, определено и аз съм в трепетно очакване! Някой може би е решил да спекулира преди задаващите се данни за Q3, особено след като 6 месеца държи на тия нива и явно нямаше достатъчно продавачи, които да го натиснат да направи корекция.
        Като си побутнал темата:

“Шелли Груп“ АД успешно приключи продажбата на
        дъщерното си дружество „Шелли Пропъртис“ ЕООД
        София, 4 октомври 2024 – „Шелли Груп“ АД (борсов код SLYG / ISIN: BG1100003166)
        („Шелли Груп“ / „Дружеството“), доставчик на IoT продукти и решения за интелигентни
        сгради, базиран в София, България, освободи капитал за допълнителни инвестиции чрез
        продажбата на 100% от капитала на дъщерното си дружество „Шелли Пропъртис“ ЕООД,
        чийто основен актив беше предишната офис сграда на холдинга. Приходите от продажбата
        възлизат на 3,5 млн. евро (6,8 млн. лв.). Както беше обявено през март 2024 г., Дружеството
        се премества в нова сграда, която отговаря по-добре на нуждата му от допълнително офис
        пространство в следствие на разширяването на екипа и развитието на бизнеса.

Коментар

• Голяма активизиране днес навън - 20 сделки за деня на Ксетра и над 6хил бройки

Последните месеци на година винаги са много интересни, определено и аз съм в трепетно очакване! Някой може би е решил да спекулира преди задаващите се данни за Q3, особено след като 6 месеца държи на тия нива и явно нямаше достатъчно продавачи, които да го натиснат да направи корекция.

Коментар

• Ами така ще е... Акцията като гълъбче може да полети още за Коледа а до 1г консервативно може и една стотачка лева да закара в интервал +- 10% (в евракита казано - 50 примерно), тоест, фундаменталистите тук печелят от няколко години и ще продължават да печелят, а рибарчето продължава да пише за мечки и тем подобни неадекватности, напълно лишени от фундаментална логика. )))

Коментар

• След рибарските безхаберия както обикновено следва възход на акцията.
              Тук сме обречени на растеж, който пък от своя страна винаги предизвиква рибарските шантавизми, извадени от саламурата на безхаберието, а рибарчето е чудесен първосигнален индикатор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
                Не отричам датата на постване на графиката от Ваша страна. Това което бяхте постнали е графика на седмична база, в която сте посочили три предходни пресичания на индикатора и последващи ръстове от 74%, 53% и 15%. При първите два ръста същия индикатор на месечна база е бил на аналогично на сегашното ниво, което можете да видите от двете графики, които съм приложил в съответния пост.
                Когато изплагиатстваш дадена графика и не знаеш мисловния процес зад нея,нито пък имаш елементарни познания за да я разбереш,така става.

Коментар

бля бля
                  Факт ли е,че знаете и цитирате мои постове отпреди 5год наизуст ? Факт е
                  Поствате ли мои графики с цел манипулация и качване на цената? Факт е
                  ПОнеже сте технически неграмотен обаче ,не сте забелязали датата и мислите,че аз съм на вашето ниво и няма да разбера
                  Останалото са празни приказки
                  Last edited by danetha; 01.10.2024, 18:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Не е вярно !
                    На изплагиатствана от вас графика има дата.28 окт 2022 ! Тогава съм я постнал.
                    В момента ситуацията е коренно различна !

https://www.tradingview.com/x/zD0lj4YP

Не отричам датата на постване на графиката от Ваша страна. Това което бяхте постнали е графика на седмична база, в която сте посочили три предходни пресичания на индикатора и последващи ръстове от 74%, 53% и 15%. При първите два ръста същия индикатор на месечна база е бил на аналогично на сегашното ниво, което можете да видите от двете графики, които съм приложил в съответния пост.

Коментар

• Другата седмица идва Видов ден. Ще излезнат резултатите за тримесечието. Ще видим какви са продажбите за тримесечието и ръста им. Не очаквам някакъв скок на цената, а постепенно изменение спрямо ръста на продажбите.
                      ​​​​​

Коментар

Ами щом цитирате моя графика и мой мисловен процес,оказват тежест върху вас И то не само цитирате,а ги поствеате с цел манипулация за да качите цената.Което значи,че имат МНОГО сериозна тежест върху вас и очаквате да имат такава и върху другите.Представете си ,че бяхте постнали ваша графика и ваш мисловен процес,кой ще се интересува,нали?
                        И защо аз не цитирам ваши постове?

Още по- интерсното обаче е запазването ,вероятно каталогизиране,принтиране и изучаване на всеки един мой пост,графика,цитат,даже отпреди 5години,които аз даже съм забравил.Тези ваши действия крещят ,че моите постове оказват много силно влияние и тежест върху вас

Базирайки се на горните факти,мислите ли ,че всичките ви противоречиви постове и алогични изказвания ,имат каква да е тежест?
                        Ще започна с този Ви пост...
                        Манипулация с цел да кача цената хаха! Аз само допълвам в тази позиция от IPO-то и смятам да държа още дълго време. Как мислите, дали би ми било по-добре да допълвам на по-ниски или на по-високи нива? Да поствам моя графика, отново няма да кореспондира с думите ми, че ТА не работи на БФБ!

Относно думите Ви, наистина ли мислите, че имат тежест върху някого. Идеята да цитирам Вашите постове е да Ви покажа как казвате диаметрално различни неща. За мое огромно щастие имам много добра памет и нямам нужда да правя каталози, а е достатъчно да се върна само няколко месеца назад. Ще включа коментар и по втория Ви пост. Вие казвате, че не сте даден човек после казвате, че сте този човек. Как се казва на такъв човек? Поствате графики, с които изказвате предположение за модел, който може да се повтори и той се повтаря и да акцията направи 300%. Вие сте си взели толкова на колкото сте били доволен. И може би съжалявайки от пропуснатите ползи от изхода Ви на колко беше 27лв., не спирате да обяснявате какъв балон било тук и т.н. Нямам намерение да разчитам анализите Ви, четете си ги както искате, ако искате изкарвайте пари, ако искате не изкарвайте. Как мислите дали е от значение да се следи мисловния процес на постващия в този случай?

Би ми било интересно да споделите моите противоречиви постове относно компанията или относно, която и да било друга! Винаги съм твърдял и продължавам да твърдя, че това е най-добрата наша публична компания, която изпълва със смисъл думата "Публична"! Много други компании им подръжават и се опитват да вървят по стъпките им!

Коментар

На месечна база в моментасе намираме точно по средата на стойностите на индикатора тогава.
                          Така че, как мислите дали всички тези противоречия на Вашите собствени думи придават тежекст на казаното от Вас?
                          Не е вярно !
                          На изплагиатствана от вас графика има дата.28 окт 2022 ! Тогава съм я постнал.
                          В момента ситуацията е коренно различна !

https://www.tradingview.com/x/zD0lj4YP

Last edited by danetha; 01.10.2024, 12:44.

Коментар

Така че, как мислите дали всички тези противоречия на Вашите собствени думи придават тежекст на казаното от Вас?
                            Ами щом цитирате моя графика и мой мисловен процес,оказват тежест върху вас И то не само цитирате,а ги поствеате с цел манипулация за да качите цената.Което значи,че имат МНОГО сериозна тежест върху вас и очаквате да имат такава и върху другите.Представете си ,че бяхте постнали ваша графика и ваш мисловен процес,кой ще се интересува,нали?
                            И защо аз не цитирам ваши постове?

Още по- интерсното обаче е запазването ,вероятно каталогизиране,принтиране и изучаване на всеки един мой пост,графика,цитат,даже отпреди 5години,които аз даже съм забравил.Тези ваши действия крещят ,че моите постове оказват много силно влияние и тежест върху вас

Базирайки се на горните факти,мислите ли ,че всичките ви противоречиви постове и алогични изказвания ,имат каква да е тежест?
                            Last edited by danetha; 01.10.2024, 12:21.

Коментар

Колкото до чисто техническата част,тази графика която сте изплагиатсвали и е моя,е на седмична база.Не знам дали сте запознат с времевите рамки в ТА,но месечната база,там където всяка свещ е 1 месец,е с по-голям приоритет от тази на която една свещ е 1 седмица.

Седмичния тренд тогава когато поснах тази графиката,окт 2022 зелените кръгове,съпадаше с месечната.Сега обаче е съвсем различно.Червения кръг

https://www.tradingview.com/x/67LB8LPA

Да започнем с това, графиката която твърдите, че съм изплагиатствал е Ваша или нямате други акаунти?...

Всъщност, няма смисъл да отговаряте, въпроса е риторичен и отговора е известен!

Относно времевите рамки, да наясно съм, че големите периоди са по-приоритетни! Ако погледнем цитираните от Вас периоди с ръстове от 74%(септември 2021) и 53% (март 2022)

На месечна база в момента се намираме точно по средата на стойностите на индикатора тогава.

Коментар

Сега да не казвате, че фундамента е с основополагащо значение?
                                Винаги е бил.И винаги съм го твърдял.И неколкократно съм казвал,че преди много години,още преди да знам какво е ТА,вероятно 10-тина години преди вие изобщо да знаете какво е акция или пари,бях дълго време фундаменталист.Но реален такъв,а не четящ манипулирани отчети на БФБ и живеещ с илюзията,че тези отчети са някакъв фундамент, както всеки БФБ масовик,включително и вие твърдите.
                                Реално в този форум НЯМА добри фундаменталисти и това се вижда с просто око.
                                Last edited by danetha; 01.10.2024, 11:29.

Коментар

Working...
                                X